Utajené těhotenství nezletilé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
17.12.11 12:35

:D Wendy no tak jsem chytřejší. Víš,proč tě to maličké tak kope? Máš placentu na zadní stěně,takže nepřekáží vepředu,proto maličké tak intenzivně cítíš.
A já se přiznám,že si spíš tipuju holku,páč holky jsou v cestě za vajíčkem rychlejší.Jsem toho sama příkladem, 2 x nechtěné těho,pokaždé baba. No I KDYŽ u mně i při tom „chtěném“ to byla zase baba :jazyk:

Příspěvek upraven 17.12.11 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.12.11 12:37
bombonek píše: …Neřekla bych, že jsem rejpala, prostě to ve mě budilo nedůvěru, ty šílené zvraty jak v telenovele :oops: . …

Na mně ten přerod z „nechci ho, nejde to, nedělám si k němu citovou vazbu“ na „necháme si ho, moc se těším“ byl taky trošku rychle. Budilo to ve mně nedůvěru. Vysvětluji si to tak, že tam ta touha v podvědomí byla, zatlačovaná, hlavou zadupávaná. A když se vyskytla jiskřička naděje, že by to šlo, tak po tom zakladatelka „skočila jak slepice po flusu“ a proto to bylo tak rychlé.

Jinak souhlasím, že píše velmi rozumně. A to mi paradoxne neštymovalo s pro mě nepochopitelným tutláním a rozhodnutím raději dát dítě pryč, než se k tomu přiznat. :nevim: No, ale vzhledem k tomu, že už si nepamatuji, jaký trdlo jsem byla v 17 letech, tak to považuji za docel dobře možné… :jazyk: ;)

Zakladatelko, drž se. Fandím ti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.12.11 12:38
berry4 píše: :D Madlen vůůbec,no zasloužilá už fakt jsem,jedné z mých dcer táhne na 22 :mrgreen: .

Četla jsem Tvoje deníčky jedním dechem a máš opravdu můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
17.12.11 12:55

Wendy tak se omlouvám, že jsem ti na začátku nevěřila, přeji ať vše dobře dopadne a přidám taky jednoho tipa holčička 48cm/2879g. Renča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
17.12.11 13:16

Já se nedivím že mi někdo nevěřil. Navíc pokud jste tu už měly takové případy, že si někdo vymýšlel příběhy, tak je to pochopitelné :) Ale aspoň jsem to nějak dokázala..slovy bych asi nikoho nepřesvědčila.
No snažila jsem se tu fotku smazat, pořád mi to tam píše že je fotka smazána, ale já ji tam furt vidím, takže je tam nebo ne? :D
berry4- Ajoo..no já těm zkratkám vůbec nerozumím :D Tak teď jsme zas o něco chytřejší :dance:
Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké? :D
A co vy jste si vůbec do porodnice braly? Ten seznam je takový všeobecný, ale prý něco ani nevyužiju, tak mě zajímá co je opravdu potřeba..ať zas netahám plno zbytečných věcí :D Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
17.12.11 13:18

Ahojky.
Wendy-Tipuji to chlpečka z váhou 2900g.48.cm.
Hlavní aby jste oba byly zdraví a nic vám nechybělo.
A nedělej si z toho velkou hlavu dopadlo jak to mělo byt asi. :dance:
A všechny ti drží palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
17.12.11 13:31

Wendy, já už tam tu fotku nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
17.12.11 13:36

Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
TessAg
17.12.11 13:40

Wendy, to nevím co tím myslí…že by papírové plenky a látkové…?
Já brala tohle:

• vložky
  • ručníky
  • kapesníky
  • prsní vložky
  • košile
  • kojící podprdu
  • fusky :-)
  • takový ty síťovaný kalhotky (poslala jsem ti asi dvoje, samože nepoužitý)
  • hygienu - intim mýdlo, kartáček+pastu
  • pantofle do sprchy a pantofle normální
  • poporodní polštář (fakt jsem za něj byla šťastná)
  • pití - neperlivé

Pro miminko

• vlhčené ubrousky
  • pleny
  • oblečení na cestu z porodky
  • oblečení v porodce: rukavičky, ponožky a čepičku

To je snad všechno…

Hlavně nezapomeň všechny papíry - dokumenty! :)

Příspěvek upraven 17.12.11 v 13:42

• Citovat
  • Upravit
TessAg
17.12.11 13:41
Barushe píše:
Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:

Fakt i toaleťák?? (to já nemusela, ani ten bepanthen, to tam všechno bylo…)
Já brala 3× balíky vložek (těch velkých)…

• Citovat
  • Upravit
29577
17.12.11 13:43

REAGUJI NA BARUŠI: jj,přesně tak,já teda měla plíny 3-6 kg.Ale to je vcelku jedno. Tedˇjsou tuším ještě stále v akci v Tescu za dobrou cenu,kolem 176 kč balík, jsou dobrý,budou ti stačit :palec: .Plus ponožky taky doporučuju,v Brně košili ani župan potřebovat nebudeš.Toaleták určitě a jestli máš crocsy nebo něco podobného,vem si tyhle,budou stačit jedny přezůvky.
Jestli ti klapnou Bohunice,tak na chodbě je stále vozík s čaji,meltou,mlíkem,to stejné u Milosrdných. Obilní trh nevím.
Neperlivá minerálka - i více s sebou se fakt šikne. Budeš muset hodně pít,aby bylo mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
17.12.11 13:54
Terezx píše:
Barushe píše:
Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:
Fakt i toaleťák?? (to já nemusela, ani ten bepanthen, to tam všechno bylo…)
Já brala 3× balíky vložek (těch velkých)…

i toaleťák :lol: šetří :lol: ale na druhou stranu mi dali vložky na první den…

• Citovat
  • Upravit
11444
17.12.11 14:30

Já jenom k těm plenkám. Bylo myšleno klasické bavlněné plenky pod hlavičku apod. Malé jsou 70×70cm a velké 80×80cm.
Příběh sleduji od začátku se zatajeným dechem. Přeji ti Wendy a miminku, ať to spolu všechno zvládnete! :hug:

Tipuji kluka 3350g a 50cm. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
17.12.11 14:44

a hlavně si vem foťák!!! ten jsme u prvního zapomněli, ale bylo to tím, že šel skoro o 7 týdnů dřív, takže jsem nejela rodit, ale jen pro jistotu na kontrolu… :-)

jinak to tu čtu jedním dechem, držím pěsti!! pokud bys rodila v Břeclavi, mám tam dobrou kamarádku na 6-nedělkách. ale podle všeho jdeš do Brna.
jsem původně 10 km od Břeclavi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.12.11 14:49
Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké? :D

Tak nevím, co mysleli tím malé a velké plenky. Já měla s sebou v porodnici pro mimino Pampersky New baby 1 (jsou na děti s váhou 2-5kg):

http://t0.gstatic.com/images?…

Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.

Ještě se ti s sebou hodí látkové pleny. Na utírání slintání, pod hlavičku při kojení (abys neměla mokrou postel), na zavinutí (aby se nemrskalo a v klidu spalo, btw to mě přivádí na myšlenku, že by sis měla akutně předem nastudovat tuto stránku http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli, protože ti to případně ušetří nejednu bezesnou noc! ;) ), pod hlavu do autosedačky a tak. Do porodnice stačí 2-3 ks. Říká se jim čtvercovka a vypadá takto:

http://t1.gstatic.com/images?…
http://t3.gstatic.com/images?…
 http://t2.gstatic.com/images?…

Jsou v různých velikostech 70×70, 80×80, 100×100 atd. a většinou jsou v balíku po 10ks. Ani nevím, které mám… :think:

Když bude někdo mluvit o látkovkách či látkových plínách, tak bude mít většinou na mysli ty nové, moderní a ty vypadjí takto:

Ale o těch se teď nebavíme, ty do porodnice nepotřebuješ. Pokud teda nechceš rovnou zavrhnout jednorázové pleny (typu Pampers) a balit dítě do látkových. Nicméně v porodnici to s látkovkama stejně moc nepůjde, protože je tam nemáš kde prát. Tam se „jede“ jen v jednorázkovkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí