Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Wiolla píše:Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké?Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.…
já mám holčičku, porodní míry 49cm a 3030g a plenky 1 jsme používali ještě před 14dny (malá má teď 3m)
![]()
Ahoj Wendy, držím ti palečky ať všechno dobře dopadne, bezproblémový porod a ať je zdravé mimčo i maminka:-) Moje dcerka, když se narodila měla porodní váhu 3370g a 49 cm..používali jsme 1 - velikost 2-5kg a co se pamatuju, tak jsme je používali i nějakou tu dobu po porodu, měla lehce přez 4 kg, když jsme přecházeli na větší velikost..popravdě podle fotky tvého bříška nevěřím, že by váha miminka přesáhla 3,5 kg.. avšak i kdyby si doma měla koupenou i tu větší velikost do zásoby, tak se ti určitě dříve nebo později bude hodit:-) To že se těšíš na porod je skvělé, pozitivní přístup maminky k porodu je hodně důležitý..nejhůře rodí ženy, co jsou strachy stažené:-) Půjde vlastně s tebou přítel k porodu? Jinak jména máte krásná..sama jsem znovu těhotná a Patrik je jedno z klučičích jmen, které mám ve svém seznamu:-) Jinak tipuju váhu miminka cca 2800g a 48 cm a pohlaví asi spíše holčičku:-)
Terezx píše:Wiolla píše:Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké?Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.…
![]()
já mám holčičku, porodní míry 49cm a 3030g a plenky 1 jsme používali ještě před 14dny (malá má teď 3m)
![]()
Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let.
(teď má necelých 6m a jeho váha je 9,2 kg.
)
Wiolla píše:Terezx píše:Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let.Wiolla píše:Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké?Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.…
![]()
![]()
)
Wiolla píše:Terezx píše:Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let.Wiolla píše:Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké?Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.…
![]()
![]()
)
Tý jo, to má krásnou váhu. Moje dcera měla v roce 9,9:-) Ale taky byla menší, když se narodila
Wendy, už jen 5 dní jo? To už uteče rychle. a co přítel, půjdek porodu? A co byste chtěli radši? Kluka nebo holku? Já vím, nakonec je to jedno:-) Zlobí stejně ![]()
Wendyyy píše:
Já se nedivím že mi někdo nevěřil. Navíc pokud jste tu už měly takové případy, že si někdo vymýšlel příběhy, tak je to pochopitelnéAle aspoň jsem to nějak dokázala..slovy bych asi nikoho nepřesvědčila.
No snažila jsem se tu fotku smazat, pořád mi to tam píše že je fotka smazána, ale já ji tam furt vidím, takže je tam nebo ne?
berry4- Ajoo..no já těm zkratkám vůbec nerozumímTak teď jsme zas o něco chytřejší
Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké?
A co vy jste si vůbec do porodnice braly? Ten seznam je takový všeobecný, ale prý něco ani nevyužiju, tak mě zajímá co je opravdu potřeba..ať zas netahám plno zbytečných věcíDěkuju
ten tol. papír si kup velmi jemný
![]()
hlavně DUDLÍK! ![]()
dobré je mít i vatové tyčinky, vatu, !60%líh pa pupík
a mašličku, at si den dáreček můžeš zabalit
![]()
hlavně být tebou, tak nepiju bublinky už ted!
pleny bych pořídila č. 2
a velké pleny na sušení si taky nemusíš brát, tam stačej malé
GAZOLDA píše: …ten tol. papír si kup velmi jemný![]()
hlavně DUDLÍK!…
Souhlasím, toaleťák si rozhodně vem s sebou a na kvalitě/jemnosti nešetři.
Nevím, kde budeš rodit, ale u Milosrdných papír nedávají, každá jsme měli svoji roličku na věšáku se svým číslem před záchodem. ![]()
Co se týče dudlíku, tak u prvního dítěte jsem ho s sebou neměla, hrdinka, že dudlík dávat přece nikdy nebudu.
U druhého jsem ho měla s sebou už do porodnice, pro jistotu a na tajmo.
On by se hned po narození neměl, aby to nekazilo techniku sání. To dítě se tomu kojení teprve učí, tak by to dudlík mohl zmrvit. A některé sestry to nevidí rády. Na druhou stranu na fototerapii (v inkubátoru na světle kvůli novorozenecké žloutence), aby tam ta dítka neplakala, dudlíky dávaly sestry úplně běžně. Ale raději si vem svůj, ortodonický, resp. takový jaký chceš, aby si na něj dítko zvyklo. Páč mě si první zvyklo na kytku (ten nejobyčejnější, kulatý, neortodonický) a pak nechtěl absolutně nic jiného. ![]()
Edit: jo, ještě jsem chtěla říct, proč jako pro jistotu - pro jistotu, kdyby moc řval. A on řval, protože to byl hned od narození nenažranec nenažraná a mlezivo mu první 2 dny (než se spustí kojení) rozhodně nestačilo. Na druhou stranu to byl tak šílený savec, že jsem vůbec neměla obavu z pokažení techniky sání, takže jsem mu ho šupla a byl klid (teda ještě po té, co dostal trošku glukozy ze stříkačky, páč jinak by asi umřel hlady
)
holky ja si vazne ty pribehy nevymyslela vazne ne. Neter to tehdy taky nevedela a byl to pro vsechny sok!! Vazne. Akorat mela na pripravu porodu 3 mesice. Vazne v lednu zjistila tehu a v breznu rodila.
milas píše:
holky ja si vazne ty pribehy nevymyslela vazne ne. Neter to tehdy taky nevedela a byl to pro vsechny sok!! Vazne. Akorat mela na pripravu porodu 3 mesice. Vazne v lednu zjistila tehu a v breznu rodila.
Však nikdo neříká, že sis je vymyslela.
Nebo jo? Mně to jen v kontrastu k tvé vlastní situaci přišlo jako brutálně nespravedlivé…
![]()
Tak děkuju za rady, přidám do tašky teda i ten dudlík
Ale mám teda sbalenou tašku jen se svými věcmi a pro malé to mám nachystané..aby mi to pak přítel dovezl.
No přítel bude u porodu. Chci aby si to hezky vytrpěl semnou a nemyslel si že jsem jen zatlačila a bylo to venku
Ono se myslím za to platí 500 že? ![]()
Jinak ze začátku jsme chtěli spíše kluka, protože jsme si pořád představovali že je to kluk. Ale jak jsme vybrali jména, tak je nám to nějak jedno
Hlavně ať je zdravé ![]()
A vy které jste mi poslaly balíčky, tak už nějaké došly, akorát se na poštu dostaneme až ve čtvrtek, tak Vám pak dám vědět..čí balíček dorazil v pořádku ![]()
Ano, Wendyyy - DUDLÍK SI ROZHODNĚ VEM!!! Já jsem byla velká hrdinka, že moje dítě NIKDY dudel mít nebude. Prd. V porodnici bych dala milion za to, abych si ho tam s sebou bývala vzala. Gabča ječela jak o život, nikdo si s ní nevěděl rady, proplakala celou noc, sestry se na ni chodily dívat - por. asistentka jí cvičila s nožičkama, protože myslela, že má prdy a když nic nevyšlo, konstatovala, že dudlík prostě potřebuje, že bude „dudlíková“ - některé děti prý takové jsou. Nicméně dudel mi nabídla a vzápětí řekla, že by se na to přišlo a ona by dostala za uši, tudíž houby s octem a museli jsme to vydržet. Myslela jsem tenkrát, že ta loňská Silvestrovská noc nikdy neskončí.
dudlíka jsem si nechala dovézt hned druhý den,nemocniční kytičku jsem nemohla vidět a chtěla jsem mít u emči krásnej,růžovej moderní dudlík
no,zas tak šílená jsem nebyla ale jsem ráda že ho treperenda má…i když už začínám vymýšlet příběhy jak nám ho odnesl ptáček atak a zatím nic
ve čtvrtek dáš vědět o balíčcích?? ne ty se vyprdni,raději nám dej vědět o miminku a tobě-co se narodilo atak! asi už začnu tipovat i den kdy se Adélka narodí
takže já říkám že to bude středa
![]()
Tak já přidávám typ, že to bude úterý, ale až příští
(tj. 27.)
Já taky dostala - 1× balík vložek, 1× síťované kalhotky, 5× pleny pro mimi, mastičky, olejíčky k dispozici…