Utajené těhotenství nezletilé

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
17.12.11 13:31

Wendy, já už tam tu fotku nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
17.12.11 13:36

Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
TessAg
17.12.11 13:40

Wendy, to nevím co tím myslí…že by papírové plenky a látkové…?
Já brala tohle:

• vložky
  • ručníky
  • kapesníky
  • prsní vložky
  • košile
  • kojící podprdu
  • fusky :-)
  • takový ty síťovaný kalhotky (poslala jsem ti asi dvoje, samože nepoužitý)
  • hygienu - intim mýdlo, kartáček+pastu
  • pantofle do sprchy a pantofle normální
  • poporodní polštář (fakt jsem za něj byla šťastná)
  • pití - neperlivé

Pro miminko

• vlhčené ubrousky
  • pleny
  • oblečení na cestu z porodky
  • oblečení v porodce: rukavičky, ponožky a čepičku

To je snad všechno…

Hlavně nezapomeň všechny papíry - dokumenty! :)

Příspěvek upraven 17.12.11 v 13:42

• Citovat
  • Upravit
TessAg
17.12.11 13:41
Barushe píše:
Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:

Fakt i toaleťák?? (to já nemusela, ani ten bepanthen, to tam všechno bylo…)
Já brala 3× balíky vložek (těch velkých)…

• Citovat
  • Upravit
29577
17.12.11 13:43

REAGUJI NA BARUŠI: jj,přesně tak,já teda měla plíny 3-6 kg.Ale to je vcelku jedno. Tedˇjsou tuším ještě stále v akci v Tescu za dobrou cenu,kolem 176 kč balík, jsou dobrý,budou ti stačit :palec: .Plus ponožky taky doporučuju,v Brně košili ani župan potřebovat nebudeš.Toaleták určitě a jestli máš crocsy nebo něco podobného,vem si tyhle,budou stačit jedny přezůvky.
Jestli ti klapnou Bohunice,tak na chodbě je stále vozík s čaji,meltou,mlíkem,to stejné u Milosrdných. Obilní trh nevím.
Neperlivá minerálka - i více s sebou se fakt šikne. Budeš muset hodně pít,aby bylo mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
17.12.11 13:54
Terezx píše:
Barushe píše:
Wendy, brala jsem si plínky č. 1, to je 2-5kg :palec: porodnické vložky 2×, porodnické síťované kalhotky, 2× ručník, hygienické potřeby, toaleťák, bepanthen na mimi zadeček, koj. podprdu + prsní tampony, musíš mít sebou lejstra jako prohlášení o jménu, těhu průkazku, přiznání otcovství, myslím. Oblečení pro malou mi dovezl potom manžel, když jsme odcházeli a postupně mi vozil věci, co jsem chtěla :mrgreen:

i toaleťák :lol: šetří :lol: ale na druhou stranu mi dali vložky na první den…

• Citovat
  • Upravit
11444
17.12.11 14:30

Já jenom k těm plenkám. Bylo myšleno klasické bavlněné plenky pod hlavičku apod. Malé jsou 70×70cm a velké 80×80cm.
Příběh sleduji od začátku se zatajeným dechem. Přeji ti Wendy a miminku, ať to spolu všechno zvládnete! :hug:

Tipuji kluka 3350g a 50cm. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
17.12.11 14:44

a hlavně si vem foťák!!! ten jsme u prvního zapomněli, ale bylo to tím, že šel skoro o 7 týdnů dřív, takže jsem nejela rodit, ale jen pro jistotu na kontrolu… :-)

jinak to tu čtu jedním dechem, držím pěsti!! pokud bys rodila v Břeclavi, mám tam dobrou kamarádku na 6-nedělkách. ale podle všeho jdeš do Brna.
jsem původně 10 km od Břeclavi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.12.11 14:49
Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké? :D

Tak nevím, co mysleli tím malé a velké plenky. Já měla s sebou v porodnici pro mimino Pampersky New baby 1 (jsou na děti s váhou 2-5kg):

http://t0.gstatic.com/images?…

Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.

Ještě se ti s sebou hodí látkové pleny. Na utírání slintání, pod hlavičku při kojení (abys neměla mokrou postel), na zavinutí (aby se nemrskalo a v klidu spalo, btw to mě přivádí na myšlenku, že by sis měla akutně předem nastudovat tuto stránku http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli, protože ti to případně ušetří nejednu bezesnou noc! ;) ), pod hlavu do autosedačky a tak. Do porodnice stačí 2-3 ks. Říká se jim čtvercovka a vypadá takto:

http://t1.gstatic.com/images?…
http://t3.gstatic.com/images?…
 http://t2.gstatic.com/images?…

Jsou v různých velikostech 70×70, 80×80, 100×100 atd. a většinou jsou v balíku po 10ks. Ani nevím, které mám… :think:

Když bude někdo mluvit o látkovkách či látkových plínách, tak bude mít většinou na mysli ty nové, moderní a ty vypadjí takto:

Ale o těch se teď nebavíme, ty do porodnice nepotřebuješ. Pokud teda nechceš rovnou zavrhnout jednorázové pleny (typu Pampers) a balit dítě do látkových. Nicméně v porodnici to s látkovkama stejně moc nepůjde, protože je tam nemáš kde prát. Tam se „jede“ jen v jednorázkovkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
17.12.11 15:04
Barushe píše:
Terezx píše:
Barushe píše:
i toaleťák :lol: šetří :lol: ale na druhou stranu mi dali vložky na první den…

Já taky dostala - 1× balík vložek, 1× síťované kalhotky, 5× pleny pro mimi, mastičky, olejíčky k dispozici…

• Citovat
  • Upravit
TessAg
17.12.11 15:06
Wiolla píše:
Wendyyy píše: …Holky, chtěla bych se zeptat..dostala jsem seznam co sebou do porodnice a je tam napsané malé a velké pleny. Jak v obchodě poznám, které jsou malé a které velké? :D
Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.

:mrgreen: :mrgreen: já mám holčičku, porodní míry 49cm a 3030g a plenky 1 jsme používali ještě před 14dny (malá má teď 3m) :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
75
17.12.11 21:26

Ahoj Wendy, držím ti palečky ať všechno dobře dopadne, bezproblémový porod a ať je zdravé mimčo i maminka:-) Moje dcerka, když se narodila měla porodní váhu 3370g a 49 cm..používali jsme 1 - velikost 2-5kg a co se pamatuju, tak jsme je používali i nějakou tu dobu po porodu, měla lehce přez 4 kg, když jsme přecházeli na větší velikost..popravdě podle fotky tvého bříška nevěřím, že by váha miminka přesáhla 3,5 kg.. avšak i kdyby si doma měla koupenou i tu větší velikost do zásoby, tak se ti určitě dříve nebo později bude hodit:-) To že se těšíš na porod je skvělé, pozitivní přístup maminky k porodu je hodně důležitý..nejhůře rodí ženy, co jsou strachy stažené:-) Půjde vlastně s tebou přítel k porodu? Jinak jména máte krásná..sama jsem znovu těhotná a Patrik je jedno z klučičích jmen, které mám ve svém seznamu:-) Jinak tipuju váhu miminka cca 2800g a 48 cm a pohlaví asi spíše holčičku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.12.11 22:04
Terezx píše:
Wiolla píše:
Pak už jsem rovnou kupovala číslo 2 (pro dítě s váhou 3-6kg). Pokud neporodíš úplného drobka, tak v zásadě můžeš používat rovnou č.2.
:mrgreen: :mrgreen: já mám holčičku, porodní míry 49cm a 3030g a plenky 1 jsme používali ještě před 14dny (malá má teď 3m) :mrgreen: :mrgreen:

Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let. :mrgreen: (teď má necelých 6m a jeho váha je 9,2 kg. 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
17.12.11 22:21
Wiolla píše:
Terezx píše:
Wiolla píše:
:mrgreen: :mrgreen: já mám holčičku, porodní míry 49cm a 3030g a plenky 1 jsme používali ještě před 14dny (malá má teď 3m) :mrgreen: :mrgreen:
Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let. :mrgreen: (teď má necelých 6m a jeho váha je 9,2 kg. 8) )
:palec: když se koukneš do metříku, já mám pidižvíka :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
22614
17.12.11 22:27
Wiolla píše:
Terezx píše:
Wiolla píše:
Druhej kluk měl č.1 v porodnici (porodní míry 4kg, 53cm), č.2 první a druhý měsíc, č.3 třetí měsíc, č. 4 čtvrtý měsíc a od 5.měsíce dál má 4+ (vel. 9-18kg) a ty nám vydrží až do jeho 3 let. :mrgreen: (teď má necelých 6m a jeho váha je 9,2 kg. 8) )

Tý jo, to má krásnou váhu. Moje dcera měla v roce 9,9:-) Ale taky byla menší, když se narodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí