Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky
Vím, že se teď moc neozývám, ale je tu teď problém se signálem, takže mi skoro vůbec nejde připojit se na internet. :/ Jinak pořád nic…zítra jedu do porodnice, tak snad si mě tam nechají a vyvolají mi porod, páč už mě to čekání nebaví!
Jinak jak jste si užily Vánoce?
![]()
ahoj Wendy
Jak? Čekáním na zprávu od Tebe ![]()
Zítra se nám určitě ozvi,nebo tady asi zvencnem,v porodnici ti určitě řeknou všechno, jsem napnutá jak tětiva,já vim,to čekání je hrozné,ale nech to raděj na přírodě. Klidně mně jen prozvon´,kdyby si tě někde nechali,zavolám ti zpět. A neboj,nekoušu ![]()
wendy moc moc drzim pesticky, ja byt tebou tak to necham na silvestra. Mozna sama porodis. Vzdyt nevis ani tak presny termin.
Tak tak,díky pozdnímu záchytu máš TP velmi nejistý,plus minus kilometr, snad budou i doktoři soudní a nechají to pokud možno na přírodě.
teda lidičky to jsou větší nervy než čekání na dárky pod stromečkem
já už ted snad každý večer budu přístupná,doma už má ze mě každý prču když mířím k počítači a mumlám si " tak co ta wendy,už?"
poctivě si to tu každý přečetl a ted celá naše rodina čeká kdy co bude
wendy ty máš normálně fanklub
![]()
bery je to tak vzdyt wendy ma zatim jen odhad terminu. U me maminy jeste v dobe komousu bez utz to bylo tak ze u prvniho brachy v 17 v r. 1970 se spletli jen o 2 dny ale meli odhad ze nebude mit ani 2 kg, mel 3,70 a mamka obracene bricho dovnitr pak. Hubena jak mys.
U druheho v 72 rekl doktor ze bude rodit 8.11 bracha se narodil 8.12 a mel 3,90 a zvrastitou kuzi a dlouhe nehty mamce se omluvil ze ho fakt mesic prenasela.
No a u me mela cykly 35 dni, a navic ji tehu zjistili az byla ve 4 mesici. Predtim mela normal ms. TP 24.12. a jak jsem se narodila 7.1. tak ji rekĺi ze bych tam mohla jeste byt.
No a pak vyznej se v terminech a doktorech.
oni se dnes tak akorát pořád něčím sychrují. A proto je tolik císařů a komplikací,ženou děti z mamin jen kvůli nějakým datumům proti přírodě ven,vyvolávají uměle porody,jen aby chytli termíny do termínů… Sama jsem toho úkazem,vím moc dobře,že kdybych první dceru mohla porodit přirozeně,tak halt porodím 42+1 nebo 2,ale oni ne,už bylo po termínu
,tak honem dítě ven .
Porod mi už sám začínal,ale bylo by to o den,max. dva později,určitě mínˇbolestné. Dřív,bez UZ to bylo víc na matce a dítěti a nebylo tolik uměle vyvolaných a zbytečných komplikací,jak dnes. ![]()
bery je to tak, fakt. Kdysi tolik toho nebylo. A pokud se mimi schovava tak ani z nejlepsiho utz nepozna co to je. Je to o hodne jinak nez kdysi.
berry4 píše:
oni se dnes tak akorát pořád něčím sychrují. A proto je tolik císařů a komplikací,ženou děti z mamin jen kvůli nějakým datumům proti přírodě ven,vyvolávají uměle porody,jen aby chytli termíny do termínů… Sama jsem toho úkazem,vím moc dobře,že kdybych první dceru mohla porodit přirozeně,tak halt porodím 42+1 nebo 2,ale oni ne,už bylo po termínu,tak honem dítě ven .
Porod mi už sám začínal,ale bylo by to o den,max. dva později,určitě mínˇbolestné. Dřív,bez UZ to bylo víc na matce a dítěti a nebylo tolik uměle vyvolaných a zbytečných komplikací,jak dnes.
Tak to s Tebou úplně souhlasím. Já měla přesně týden po termínu, když mi porod vyvolávali. Nakonec to trvalo 25hodin, malá nebyla připravená já taky ne… Nakonec uznali, že byl TP nejspíš blbě spočtený, malá měla „jen“ 3,07kg a 48cm. Nevypadala vůbec jako přenášené dítě. Když mi vyprávěla máma o nás, tak mě přenášela 21dní, bráchu 14, ségru 8 a druhou segru měla přesně na TP:-) Nic jínevyvolávali, jen kontrolovali… Já jsem lítala po všech čertech
No snad se nám Wendy brzy ozve… Už se tááák těším.. Asi bude přenašet jak to tak vypada..