Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den,
Po rozchodu jsem zjistila, že jsem těhotná.
Otci dítěte jsem to oznámila s tím, že jsem si říkala, že by to měl vědět.
Dohodli jsme se na financích - co se týče nákupu věcí pro malé. Podotýkám, že měl koupit pouze postýlku a zbytek jsem měla obstarat já.
Po pár dnech mi vzdělil přes SMS, že mi,,sny" financovat nebude. A že mi nic platit nebude, že dítěti založí účet, který si v 18 bude moct vybrat- což pochybuji jelikož je zadlužený až na půdu. Od tohoto oznámení mi začal dělat naschváli - volá mi po nocích, že mě dá k soudu. Většinou mě vulgárně napadá. Když jsem byla v nemocnici, tak měl tu drzost mi v noci také volat a urážet mě. Urputně se dožaduje
svých práv, která vlastně nemá - např: že chce diskutovat s mým gynekologem o mém stavu - Což by bylo porušení lékařského tajemství a já mu po kontrolách píši co a jak.
Když už se ozve je to jen buď aby mě urazil, nebo se pochlubil jak má úžasný život - že má novou práci. Na celkový můj stav nebo stav toho malého se ani nezeptá…
Bojím se toho, že když ho zapíšu do rodného listu, tak mi bude dělat problémy, krom toho nechutně pije - což byl důvod rozchodu.
Je mi to blbé, ale zbavovala jste se už některá svého ex nějakým způsobem, aby Vám už do života nezasahoval?
Zvládneš to s dítětem sama? Já bych v tomhle případě ho nezapisovala, všude si ho zablokovala a ignorovala ho… Pokud o dítě nestojí, proč ho nutit.. alespoň budete mít klid.
@Ema000 píše:
Dobrý den,
Dohodli jsme se na financích - co se týče nákupu věcí pro malé. Podotýkám, že měl koupit pouze postýlku a zbytek jsem měla obstarat já.
Po pár dnech mi vzdělil přes SMS, že mi,,sny" financovat nebude. A že mi nic platit nebude, že dítěti založí účet, který si v 18 bude moct vybrat- což pochybuji jelikož je zadlužený až na půdu. Od tohoto oznámení mi začal dělat naschváli - volá mi po nocích, že mě dá k soudu. Většinou mě vulgárně napadá. Když jsem byla v nemocnici, tak měl tu drzost mi v noci také volat a urážet mě. Urputně se dožaduje
svých práv, která vlastně nemá - např: že chce diskutovat s mým gynekologem o mém stavu - Což by bylo porušení lékařského tajemství a já mu po kontrolách píši co a jak.
Když už se ozve je to jen buď aby mě urazil, nebo se pochlubil jak má úžasný život - že má novou práci. Na celkový můj stav nebo stav toho malého se ani nezeptá…
Bojím se toho, že když ho zapíšu do rodného listu, tak mi bude dělat problémy, krom toho nechutně pije - což byl důvod rozchodu.
Je mi to blbé, ale zbavovala jste se už některá svého ex nějakým způsobem, aby Vám už do života nezasahoval?
přestala bych mu zvedat telefony a odepisovat na sms. Soustřeď se na svůj zdravotní stav a stav malé. Do RL bych ho dobrovolně nezapisovala, ať si to dá k soudu sám.
@Ema000 Je hnusny, vulgární, zadlizeny a chlasta… Sakra, to ho ma ze zlata, nebo proc s takovym individem spis ![]()
Když ho nenapíšeš, nemusí ti dát ani korunu. Navíc on se může nechat zapsat soudně sam, pokud bude chtít ![]()
Já bych se ho naférovku zeptala, zda v RL chce být. Pokud by řekl, že ano, pak si tedy ujasnit, jaká má práva a povinnosti (platit výživné na tebe a dítě-najdi mu tabulkově, kolik by ho to přibližně stálo, polovinu nákladů na výbavičku atd. - určíte si soudně, potom má taky právo dítě vídat dle rozsudku). Pokud ne, jedině dobře (pokud to tedy finančně zvládneš sama), ale v tom případě ho všude blokuješ a kontakt mezi sebou mít nebudete. Ať se sám rozhodne. Když už o dítěti ví, tak nenapsat ho do RL není řešení - může to stejně dát k soudu, kdyby chtěl.
Ale jinak bych radila ho nezapisovat, pro tebe to bude mit tu vyhodu, ze muzes nekam zmizet a mit od nej klid a pro nas ze nebudes mit narok na hmotnou nouzi a budes se muset postarat.
@unuděná No, od muze do da (to k soudu) byva u urcitych typu sakra dlouha cesta. To spis byva pravdepobnejsi scenar, ze ta dotycna zjisti, ze ji nechteji dat davecky a da to k soudu ona.
@Ema000 píše:
Dobrý den,
svých práv, která vlastně nemá - např: že chce diskutovat s mým gynekologem o mém stavu - Což by bylo porušení lékařského tajemství ajá mu po kontrolách píši co a jak.
připomíná mě to velice závislost na někom, kdo ti moc ubližuje
Pokud nemáš sama sílu, abys ho odstřihla, požádej o pomoc
I když ho nenapíšeš, tak ti bude dělat problémy. Máš důkazy, že je to magor. Takový idiot se svých práv neodvolá, protože žádný mít nebude. Jen ho zapiš, ať cáluje. A ignoruj ho. Nic víc, než alimenty po něm nechtěj. Žádné další příspěvky na kočárek a tak. Jen ať se z tebe a dítěte stane trvalý příkaz.
Pak ho otravování přejde.
@j.a.n.i1 píše:😂 😂 😂 Ježiš, radši bych platila hmotnou nouzi jí, než bandě ciganu. Takže ať si o ní klidně žádá 😃
pro nas ze nebudes mit narok na hmotnou nouzi a budes se muset postarat.
@Asiina píše: 😂 😂 😂 Ježiš, radši bych platila hmotnou nouzi jí, než bandě ciganu. Takže ať si o ní klidně žádá 😃
Nevidim duvod pro to ji platit ani ji.
@Ema000
určitě bych si sepsala plusy a mínusy, nejzásadnější otázka je, jestli zvládneš to dítě uživit sama bez jeho peněz a bez větší podpory státu, no a pokud ano, pak bych ho do RL neuváděla a všude si ho zablokovala…
Pokud to však nezvládneš, pak ho budeš muset zapsat, ale určitě bych mu nezvedala telefony v noci, to bych si ho dávala na tichý režim a jeho výlevy bych naprosto ignorovala
@Asiina píše: 😂 😂 😂 Ježiš, radši bych platila hmotnou nouzi jí, než bandě ciganu. Takže ať si o ní klidně žádá 😃
Já v tom teda vůbec žádný rozdíl nevidím. Mimochodem netuším, jak jsi poznala přes obrazovku, že ona cigánka není, když už to takhle třídíš ![]()