Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Hotaru každý druhý víkend..
Platíme jim 4000,– měsíčně.. Víc po nás nechtějí.. A my už tady máme vše zařízené a spravené.. Koupelnu, záchod, kuchyň obývák.. I ložnici..
Empatie? Myslím že to slovo ani neznají..
Věřte mi že už mě to opravdu štve.. Napsala bych to hůř ale nechci být sprostá..
Normálně bych už teď spala ale musím počkat až vypadnou.. Což vůbec nevím kdy bude že jo.. Protože jinak to nejde.. Mám 100 chuti udělat jim to samé ať vidí jaké to je..
*Zakladatelka
Aha, když už to máte zařízené o to hůř by se odcházelo, když jste do toho už něco vrazili.
Slušná domluva na ně neplatí? A do až ne malé narodí, to jako budou dělat rachot taky?
Mě by to taky vadilo, u našich sousedů by mi bylo i jedno, že si je rozhádam, ale když jde o rodiče
Nemám pro tebe jinou radu, bohužel je na jednu stranu fakt, že bydlíte u nich. Ale tím že jim platíte a pomáhate kolem domu by alespoň mohli být trošku víc potichu. Jenže každej to známe, když se člověk napije, tak dá na hlasivky volume.. A přátelům rodičů bych řekla, že je vozit partner nebude, nejste taxi a potřebujete šetřit i za ten blbej benzin, protože budete mít rodinu a to se každá kačka hodí.
A přijde mi líto, že každej tady je protivnej, ať jdete bydlet jinam, když se vám to nelíbí.
Určitě jste se tam nenastěhovali proti vůli rodičů. Možná jste si ale měli dopředu stanovit nějaká pravidla, pokud to neproběhlo.
@Hotaru přesně tak.. Alespoň vy mě chápete.. No mamka mi slibovala že až se malé narodí, tak bude klid.. Ale tomu nevěřím..
Mě to tak hrozně vytáčí.. To si ani nedovedete představit jak..
Nejvíce mě štve, že přítel bude muset za chvíli vstávat aby je mohl odvést někam do háje.. Přitom v tuhle hodinu bychom už oba spali.. Chtěla bych si s nimi o tom zítra promluvit. Ale nevím jestli chytnu odvahu no..
.. Aby mě ještě za to neseřvali ![]()
Zakladatelka
A co treba se odstehovat a zacit se starat sam o sebe? ja mit v dome dcerunku, ktera se neni schopna postarat sama od sebe, nesmet se bavit aby ji to nahodou nerusilo… tak budu ve velke euforii
co te nutilo zustat bydlet s rodici? jste tak s manzelem neschopni, ze jste si neumeli zaridit bydleni pred zalozenim rodiny?… ostatne, kazdy rozumny, alespon elementarne smyslejici clovek vi, ze dvougeneracni dum je cesta do pekel… takze jedina rada, prestan fnukat a zaridte si vlastni bydleni… btw. me takto vypiskovat dcera, co a jak si muzu dovolit ve vlastnim dome, tak me asi j.e.b.ne a doufam, ze svoji dceru vychovam jinak, alespon tak, ze si poridi dite, az do situace, kdy s bude mit vlastni bydleni (ostatne, 4000 mes. je dost velka almuzna za bydleni)
@markytka3 bydlela jsem sama.. V 18cti jsem se odstěhovala sama… Bydlela jsem sama 2 roky a pak jsem si našla přítele.. Jenomže pak jsem začala našim chybět a oni mě taky.. Tak jsme se vrátili.. Takže tak ![]()
Nejsem žádná rozmazlená pitka.. Která fňuká.. Už v 18cti kdy jsem ještě neměla hotovou školu jsem si našla práci a učila jsem se při práci.. A když jsem si něco našetřila tak jsem se odstěhovala… ![]()
Chápala bych tvé stížnosti, kdyby ty mejdany byly ob den - to je nepřijatelné. Ale sama píšeš, že se konají 2× do měsíce, tzn. že 28 dní je to v pohodě a 2 dny v měsíci se rodiče rozšoupnou a posedí do dvou do rána… Fakt je takový problém vydržet dva dny v měsíci pro tebe nepříjemnou situaci a dopřát rodičům jejich potěšení?
Chtělo by to trochu tolerance… možná i vděku…
Jo a že tvůj partner dělá taxikáře, je jen jeho problém, že neumí říci ne.
Příspěvek upraven 22.11.20 v 01:21
@markytka3 a s prominutím chudák vaše dcera když se chováte jak namyšlená panička.. Chtěla jsem jen poradit a ne že mě tady budete urážet.. Přitom o mém životě víte totální ho*vno..
Ostatně ty 4000 nám řekla mamka sama že jim to stačí.. My jsme ochotni jim dávat víc..
A se vším jim tady pomáháme..se dřevem se zahradou.. Jezdíme do obchodu když chcou..topíme.. Venčíme jim psy.. No mohla bych to vypisovat do rána.. ![]()
@Maartina7 no dobře.. V tomhle máte asi pravdu.. ale přijde vám normální dělat takový kravál když člověk ráno vstává do práce? Tohle Teda není ten případ ale taky už se to párkrát stalo..
Špunty do uší a máš klid
Přítel ať pro pána boha řekne, že ať se nezlobí, ale že si budou muset odvoz zajistit sami, protože on se potřebuje vyspat ![]()
@Anonymní píše:
@Maartina7 no dobře.. V tomhle máte asi pravdu.. ale přijde vám normální dělat takový kravál když člověk ráno vstává do práce? Tohle Teda není ten případ ale taky už se to párkrát stalo..
Hele, stane se… mejdan občas proběhne i v pracovní dny.
Při bydlení v paneláku máš minimální možnost to ovlivnit a klidně mohou sousedi pařit každý den. A že si rodiče rádi posedí s kamarády a děje se to 2-4× za měsíc, to bys přece mohla akceptovat? Tak je nech užít si kamarádů…
Třeba jim tam to vaše mimi bude řvát půl roku každý den a nechají si vás tam…
@Martinik zdravím.. Jak už jsem psala, on je tak hodný az je prostě slušně řečeno hloupý.. Že nedokáže říct ne..
Já vím že bych měla být rodičům vděčná za to že můžeme být u nich.. A to taky samozřejmě jsem.. Nedala bych na ně dopustit.. Ale když oni spí a chtějí klid, tak se podle toho řídíme.. Ale když spíme my, tak to nikoho nezajímá ![]()
@Maartina7 jasně já jsem ráda že mají kamarády a že se baví.. Ale prostě by mohli přijet třeba odpoledne a ne v 20.00 a odjíždět někdy kolem 2.00 ráno.. S tím mimčem to máte pravdu.. Že to bude taky pěkně „veselé“ ale naši se už na prcka hrozně moc těší.. ![]()
@Anonymní píše:
@Martinik zdravím.. Jak už jsem psala, on je tak hodný az je prostě slušně řečeno hloupý.. Že nedokáže říct ne..
Já vím že bych měla být rodičům vděčná za to že můžeme být u nich.. A to taky samozřejmě jsem.. Nedala bych na ně dopustit.. Ale když oni spí a chtějí klid, tak se podle toho řídíme.. Ale když spíme my, tak to nikoho nezajímá
Radila bych ti ted nic neřešit - žena je v těhotenství taková divoce citlivá (zejména prvomatka - vzpomínám si na to, trochu divočina). Fakt to není žádná katastrofa, že se dva dny z měsíce nevyspíte. Věř, že bude hůř…
A možnost, že jim dopřejete klid, když si řeknou, padne hned narozením miminka…
Tak můžete si zkusit sednout s rodiči a v klidu si promluvit, i o tom, že přítel nechce dělat taxikáře.
Pokud to k ničemu nevede, tak se jedině odstěhovat.
Mě osobně by to vadilo dost, obzvlášť s malým dítětem potom. Odstěhovala bych se.
Ale je to dům rodičů a bydlíte za malé peníze, takže musíte zvážit, co je pro vás snesitelnější…
Když máte na to, založit si rodinu, máte jistě také na to, odstěhovat se. ![]()
Najděte si byt a pak už nebudete muset řešit hluk od rodičů, venčení psů a přítel jim nebude muset v noci dělat taxi. ![]()
Pokud se odstěhovat nechcete, tak holt držte pusu a nestěžujte si. Bydlíte tam z vlastního rozhodnutí. Obětovali jste své soukromí a samostatnost za levnější bydlení, a to za bydlení tvých rodičů, ne Vaše, to je realita. Je to něco za něco. ![]()
Můžete si s nimi o tom maximálně zkusit promluvit, oni to můžou zkusit změnit, nebo taky nemusí.
A upřímně nechápu, proč jste tam šli, když nejste schopni domluvit se na základních věcech a celkově narovinu komunikovat. Mezigenerační bydlení dělá neplechu téměř vždy, tohle zvládne opravdu málokdo, často za cenu velkého sebezapření na obou stranách.
@Anonymní píše:
@ocean.mama tohle mě taky napadlo.. Jenomže můj přítel je na tohle bohužel až moc hodný aby jim řekl ne..
A mě to štve za něj že jim musí dělat poskoka..
Ale on jim nemusí dělat poskoka. Když je hodný, tak tchanovi jednu sobotu řekne, že návštěvu nerozveze. Jde spát, potřebuje před smenou odpočívat.
Co je na tom těžké?
vzít a objednat taxíka?