Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tak pokud se jí roky svěřoval jak na tom finančně je tak ona teď nechápe proč jí to najednou nechce říct
pokud je jinak vše ok tak bych to tolik nehrotila, vždytˇjí to říkat nemusí když nechce a i když jí to řekne tak co? Snad na tom svět nestojí nebo jo?
To by me asi taky vadilo…mate spolecne finance, je to vase spolecna soukroma vec. I tam mas vydelane svoje penize. Proto te to stve i kdyz s tim neotravuje tebe ale manzela…taky nevim, proc by mela vedet kolik mate na ucte
asi bych si vymyslela nejakou vtipnou odpoved ktera to zahraje do autu
@renduli píše:
Zakladatelko, ta společná dovolená za 14 dní je s tchánovci?
ano
@Renca8 píše:
To by me asi taky vadilo…mate spolecne finance, je to vase spolecna soukroma vec. I tam mas vydelane svoje penize. Proto te to stve i kdyz s tim neotravuje tebe ale manzela…taky nevim, proc by mela vedet kolik mate na ucteasi bych si vymyslela nejakou vtipnou odpoved ktera to zahraje do autu
slyšela jsem někde, na toto/či jinou nevhodnou otázku odpovědět: A PROČ TĚ TO ZAJÍMÁ?
@Anonymní píše:
Nepřijde mi, že to hrotím. Ale neustále když někdo strká čenich kde nemá, je neustále na to upozorňován a stejně to dělá zase, to mi přijde fakt na hlavu.
taky by vám to všem vadilo, kdyby někdo neustále se vyptával na něco, po čem je mu houby.
Edit celé: Teď čtu, že se vlastně tebe ani neptá. Pak tedy vůbec nechápu, proč se rozčiluješ. Její syn má snad ústa, aby dovedl odpovědět. A ještě napiš, čím vás tchýně vydírá. To tam taky padlo a pak už nic. jsi na ni vysazená. Smůla. Jen tak se jí nezbavíš.
Tyto diskuze me vzdy pobavi
zakladatelko, kdyz to tchyne tak vadi, proc s ni jedete na dovolenou?? neres hovadiny a rekni, ze se mate dobre… hlavne si na toto vzpomen az budes mit dospeleho syna, ktery te bude posilat do patricnych mist, protoze se budes o neco zajimat a jeho manzelce se to nebude libit
nemusi to byt penize, ale cokoli…
Zbytečně se nervíš. Vůbec bych na to nereagovala. zeptá se, řekneš nezlob se babi, ale to se neříká - a jedeme dál. Proč kvůli tomu šílet? prostě to je soukromá věc - a hotovo. Pokaždé. nakonec jo, je to otravné, ale tak snad jednou do měsíce nebo jak často se vídáte, se to snad dá vydržet. jsou na tom holky mnohem hůř - třeba ty, které bydlí s tchány a tchyně jim přerovnává v nepřítomnosti skříně. Což je ovšem dle mého sprostárna, které se dá lehce zabránit třeba zámkem a hotovo. Já bych to udělala. Ale to se tě netýká. Takže klid, s úsměvem a bude to.
No tu společnou dovolenou taky moc nechápu.
Při takové averzi. ![]()
Na jedné straně averze, na druhé společná dovolená. Tak jak to vlastně celé je.
Buďte ráda, že nemáte mojí tchýni. Tu zajímá taky kde co, ale přitom i dost věcí vyčítá.
Největší gól když mi vyčetla, že si jedu v klidu do práce a manžel musí vozit děti do školy. Já jedu mhd do práce, která mi začíná přesně jako dětem družina a školka, on jede do práce autem a on je chudák. Odpoledne letím, abych je stihla vyzvednout.
To samé s tím, že proč občas vaří nebo se stará o děti, co jako dělám já??? ![]()
Takže to co píšete mi přijde jako maličkost.
Nás se taky pořád ptají, ale zajímá je to proto, jestli z nás něco nekápne, nebo jim nepůjčíme (samozřejmě nenávratně)
Manžel jim odpovídá, ať se starají o svoje finance a my se postaráme zase o ty naše ![]()
Přišlo mi to ok až do té společné dovolené. Proč jezdíš na dovolenou s někým, kdo ti tak vadí? A hlavně: je normální se orientačně zeptat na stav financí před společnou dovolenou, aby člověk věděl, jestli má očekávat společné obědy v drahých restauracích nebo se musí zařídit levněji apod.
@Saatine píše:
Ještě mě u cvičení napadlo, nebojí se, že máte nějaké finanční problémy, když jí to dříve říkal a teď nechce?
To je taky možné. tak jí řekněte máme se fajn.
Tak když to vezmu z pohledu tchyně. Celé roky jí syn říká jak na tom finančně je. A pak se objeví „ženská“ a neřekne. Mě by jako matku napadlo, že se snažíte něco tajit.
Bych se jí narovinu zeptala proč potřebuje znát vaší finanční situaci. A řekla bych jí orientační údaje - vycházíme, dluhy nemáme, zvládáme i šetřit.