Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, snazime se spritelem uz tri roky a mimco porad nic
brala jsem ze zacatku jen kyselinu listovou, pila kontryhelovej caj,.. Po dvou letech snazeni mi gynekolozka doporucila Inofolic ale po roce porad nic…
Uz fakt nevim, co bych mela podstoupit nebo zkusit, vsechno je dost drahy, i kdyz mi to za ty penize stoji ale v tech doplncich, aby se clovek vyznal,… co pomohlo vam? ![]()
Kamarádce odblokování a pak i cvičení metodou Ludmily Mojžíšové…Najdi si o tom něco.
Tak myslím, že by se hlavně mělo zjistit kde, nebo jestli vůbec někde je problém a ten pak cíleně řešit.. Manžel byl na spermiogramu?
Jinak nezbude než pobrobne vyšetření tebe a přítele, aby se přišlo na to u koho je chyba, pokud je, zda se dá léčit atd.
@truelly
Doktorka mi rekla, ze jsem naprosto v poradku, ze nemam zadny problem… Tu metodu uz jsem hledala ale to je tak spis, aby nekdo cvicil se mnou, nebo ne?
@Apsalar
Nebyl, dostala jsem doporuceni a on je povaha, ze se nechce vlacet nekde po doktorech ![]()
Já jsem nechtěla čekat ani půl roku, byla jsem domluvená s doktorem, že když po půl roce nic, tak mi vezme hormonální profil a po výsledcích půjde partner na spermiogram. Naštěstí to pak nebylo potřeba, ale tři roky bych nevydržela a hledala problém.
@Verčinec píše:
@truelly
Doktorka mi rekla, ze jsem naprosto v poradku, ze nemam zadny problem… Tu metodu uz jsem hledala ale to je tak spis, aby nekdo cvicil se mnou, nebo ne?
nestačí, abys byla v pořádku jen ty. Přítel byl také na nějakém vyšetření?
To je základ. Pokud nevíš, jestli jste v pořádku oba dva, tak asi nemá cenu podnikat nic a cpát do toho peníze… ![]()
A co všecko doktorka vyšetřovala? Průchodnost vejcovodů, imunitu…? A chlap je taky zcela v pořádku? Pokud to nejde tři roky, nedělala bych si iluze, že zázračně pomůže nějaký potravinový doplněk, nechala vás oba komplet vyšetřit ve specializovaném centru a na základě výsledků hledat řešení na míru.
Jinak Mojžíšovou může předepsat žádanku doktor, cvičíš denně doma a cca jednou měsíčně se necháš zkontrolovat. Ale fakt bych zašla někam, kde se specializují na poruchy plodnosti.
Počkej, vám se nedaří tři roky otěhotnět, chlap je zcela nevyšetřen a ty řešíš potravinové doplňky? Pokud bude problém na jeho straně (a že v 50 % případů je), můžeš do sebe napat bylinek a vitamínů za statisíce a bude ti to úplně na houby. A věř, že jestli to budete řešit dál, budeš to TY, kdo bude lítat po doktorech, absolvovat hodně náročná vyšetření, nechat do sebe píchat, řezat, cpát hormony, dále absolvovat veškerá těhotenská vyšetření a ON se nechce vláčet po doktorech?
Dobře míněná rada - kašli na vitamíny a velmi vážně si promluv s partnerem.
Obvykle gynekolog posílá do spec. centra po roce. A první se vyšetřuje muž, právě proto, že to má jaksi snadnější. Tři roky je moc a obávala bych se, že je něco špatně. On toho gynekolog moc nezmůže až v Caru udělají podrobné vyšetření jako je průchodnost vaječníků, hormony štítné žlázy atd.
Co se týče financí, chodila jsem do Caru u Apolináře, a neplatila jsem vůbec nic - pravda byla jsem tam jen 3× právě na těch základních vyšetřeních o kterých píšu výše. Samozřejmě IVF apod. je už pak finančně o něčem jiném.
Spermiogram je dnes též sranda. Stačí, když osobně ty doručíš sterilní zkumavku s materiálem na recepci centra co sivybereš a zaplatíš asi 300, vysledek ti dojde obratem na email. To by myslím přítel mohl zvládnout
.Přijde mi hodně na hlavu zkoušet cviky, léky atd. když je klidně celý problém na straně přítele ![]()
@Verčinec zkus vysadit lepek a mléčný..Kamarádce to velmi pomohlo.
Aha teď čtu dodatečně že on na spermiogramu nebyl..Tak to může být neplodný a nepovede se i kdyby ses na hlavu stavěla. Musi na vyšetření
Příspěvek upraven 15.08.17 v 10:37
Ty bláho, fakt tě obdivuju.. 3 roky je fakt dlouho. Můj přítel po 3 měsících, co se nám nezadařilo chtěl jít hned na spermio sám, tak jsem ho uklidňovala, že je ještě brzy ať neplaší. Teď se snažíme osmý měsíc a na spermio nám vypsala žádanku moje doktorka a podle výsledků se pak budu řešit já. Taky si myslím, že nejdůležitější je si promluvit s partnerem… jak píše ugluk a poslat chlapa na spermio
Příspěvek upraven 15.08.17 v 10:43
@Verčinec píše:
@truelly
Odblokování a cvičení nejprve s tebou pak si cvičíš sama. Nicméně PŘÍTEL okamžitě na spermiogram…az bych měla strach jestli ti něco netají, když tak vehementně nechce k doktorovi. Kolik mu je? Má už nějaké děti z předchozího vztahu?