Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Verčinec Tak pokud se chlap „nechce vláčet po doktorech“,tak to se můžete snažid donekonečna. Třeba je zrovna chyba na jeho straně. Promiň, když nehccej ít na vyšetření, tak mi to přijde, jako by o to dítě vlastně ani moc nestál. tak bych to brala aspoň já u svého chlapa…My se snažíme rok a 3 měsíce - zatím marně. V březnu jsem byla na laparoskopii, pak manžel 2× na spermiogramu.Taky jsem pila chvilku kontryhel, ale akorát mi rozhodil cyklus, tak letěl do koše. pak nějaké listovky, Nosifoly, Inofolicy, Fertipronu, Gynex a já nevím, co všechno. Manžel bral Reproman - taky k ničemu a už nikdy více…Nakonec jsem všechno hodila do koše. Včera to bylo přesně 14dní, co jsme byli u jednoho léčitele, který mi doporučil bylinky, které mám pít tak už 14dní piju. Léčitele nám doporučili známí, kteří u něj byli taky s problémem otěhotnění a do měsíce se zadařilo. V 5týdnu o to sice přišla, ale podařilo se. A na tyhle bylinky jsem četla i tady na emiminu názory a zkušenosti a byli jen pozitivní - některé holky otěhotněli za měsíc nebo dva, jiným už menstruace nepřišla hned po začátku užívání. Piju čaj zatím jen 14dní a MS má přijít v sobotu, tak se nechám překvapit
Držím palce ![]()
Ja jsem na mlecny vyrobky atd alergicka, takze to mam jen s mirou…On je proste takovej, ze jak si postavi hlavu, tak s nim nehne nic… S nim je to tezky, strasne by chtel ale asi jsem mu to spatne podala a on o tom nechce ani slyset… Na to budu muset prijit, jak ho presvedcit… ![]()
@Kajule21 Tak drzim palecky, at se zadari
ja jak to tady ctu vsechny ty diskuze, jsem z toho akorat zoufala…davam proste vinu stresu z prace…delam sestnactky v restauraci a tam jsem po roce prace zhubla silene moc..nemam cas se zastavit, najist, nervicky pracujou,…
No bohužel pokud nezjistite, kde je problém tak se můžete snažit do aleluja. Což ale znamená vyšetření vás obou, ovulaci, spermiogram. Pokud je problém u něj, tak se ty můžeš třeba stavět na hlavu.
Příspěvek upraven 15.08.17 v 10:51
@Nymphetamine o tom uz jsem taky slysela jen klady ale mozna opravdu zbytecny…
@Verčinec No, opravdu budeš muset přesvědčit chlapa. Nějaké cvičení, bylinky apod. jsou k ničemu, když je třeba chyba u něj. A on nechce děti? Můj teda šel sám a dobrovolně hned po 6 měsících.
@Verčinec pokud tam nepůjde, tak se fakt můžete snažit do nekonečna. Kolik je mu let? Má už nějaké děti?
No tak to se obávám, že Ti tady nikdo neporadí.. můžeš chodit na mojžišovku, cpát do sebe vitamíny a nebude to vůbec k ničemu pokud je problém na straně partnera.. My se snažili dva roky než se zadařilo a problém byl právě u manžela, takže vím o čem píšu.
Příspěvek upraven 15.08.17 v 10:52
@Verčinec A co Ti paní doktorka dělala za vyšetření, že To je schopná říct, že jsi naprosto v pořádku? Co když partner nemá žádné schopné spermie?
To chce řešit komplexně a odborně a ne se nechat odbít a spoléhat na zázrak.
@Bohulinka Asi ja kv kterém CARU - v tom našem jsme jeli oba. Doma jsme „pořídili“ vzorek, ale u předání v CARu musel být hlavně manžel, podepsal nějaké papíry, zaplatil 100,– a za zhruba hodinky jsme se vrátili zpátky a řekli nám výsledky spermiogramu.
Po 3 letech bych hnala chlapa na vysetreni. Je dost mozny, ze je neplodny.
@Verčinec píše:
@Apsalar
Nebyl, dostala jsem doporuceni a on je povaha, ze se nechce vlacet nekde po doktorech
Ahoj staci kdyz tam pujde na konzultaci
A pak muzete odevrat vzorek doma do kalisku, ktery by vam meli dat a myslim ze do 1 hod donest… to by snad zvladl ne?
![]()
@Verčinec Pokud přítel nechce po doktorech, může si koupit domácí test plodnosti, když se dívám, kolem 500,– se dá sehnat. Zbývá ale otázka, jak moc je spolehlivý
Pokud se vyšetření provádí tak, že může sperma přinést z domu ve zkumavce, tak moc nechápu, o co mu jde.