Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ernais píše:
Ja jeste susicku taky nepouzivam, venku to schne obstojne. Pres den to necham venku vyfoukat, na vecer to soupnu dovnitr, pres noc to doschne a rano sbiram.
u nás už asi 10 dní každý den prší, neschne mi prádlo doma ani venku, příští várku dám do sušičky, spotřeba nespotřeba
@stinga u nas prsi taky, ale pekne fouká vitr a v mezicase vykoukne sem tam i slunicko. Tak to mam na susaku pod pergolou a celkem v pohode. Pristi tyden se ma pry zase oteplit, tak to bude zase veselejsi.
U nás to pěkně praská v krbu. Přitápíme už od soboty. Máme tu 22,1,ale otevřené dveře od chodby a od ložnice, kde byla fakt zima odhadují tak 16 v ložnici. Tak nám to pěkně vytápí. Venku 9
@jkra píše:
Tak prádlo mi venku stále usychá pěkně…včera během 20 minut, foukalo.
Venku uschne prádlo i při 5 nad nulou, pokud neprší a fouká. A proschne i když je počasí, že hodně fouká a chvílemi krátce sprchne. Dokonce za větru prádlo velmi dobře schne i za mrazu.
@Náhodný host píše:
Venku uschne prádlo i při 5 nad nulou, pokud neprší a fouká. A proschne i když je počasí, že hodně fouká a chvílemi krátce sprchne. Dokonce za větru prádlo velmi dobře schne i za mrazu.
Ty me zacinas bavit.Ze ses jednim z otuzilcu co plavou na Novy rok ve Vltave? ![]()
@Konnny píše:
Ty me zacinas bavit.Ze ses jednim z otuzilcu co plavou na Novy rok ve Vltave?
Plaval jsem tam před mnoha lety, cca 45 let zpátky. Nyní v zimě neplavu, ale letos to možná zkusím. Nicméně chodím plavat od jara do podzimu, končívám jak kdy, někdy začátek prosince, jindy v půli listopadu. Nejde mi o sportovní výkon, ale praktickou otužilost, tj. aby mi nebylo zima a neměl jsem nachlazení. Více než 7 let jsem neměl pracovní neschopnost.
Dle vyjádření předsedy otužilicekého klubu se daleko více lidí otužuje neorganizovaně. Já dodám, že část lidí se neotužuje celoročně, ale právě jen mimo tu zimu. Četl jsem před pár lety od jakýchsi mimopražských otužilcích, doma si topí na 16 stupňů. Pokud v tom dokážou v komfortu existovat, tak to vidím jako výhodu.
Uschnout uschne prádlo i v mrazu. To není problém. Ráda hodím v zimě vymrznout ven i prádlo. Nebo peřiny, polštáře. Jen si to můžu dovolit pouze o víkendu ráno. Jak se zatopí v průběhu dne. Už bych tam prádlo nenechala. Až se začne topit. Tak v týdnu určitě ne. Než to operu. Abych to tam věšela na chvilku a zas to vláčela jinam. Doma už sušák nechci. To si raději tu sušičku zapneme. Viděla jsem totiž u minulé sušičky. Jaké množství vody se po sušení vylévalo. Kolik toho sušička vycucla.
@Náhodný host píše: Četl jsem před pár lety od jakýchsi mimopražských otužilcích, doma si topí na 16 stupňů. Pokud v tom dokážou v komfortu existovat, tak to vidím jako výhodu.
Když jsou takhle opravdu spokojeni, jejich věc. Já v tom ale obecně (s ohledem na současnou dobu) vidím prostě situaci „zpátky na stromy“.
Sprchuji se horkou vodou, mám to tak prostě ráda, a nemarodila jsem 5 let.
![]()
K dotazu v nadpisu: zatopili jsme si v ložnici přímotopem na zdi.
@Náhodný host píše:
no, jenže pokud prší denně, jako u nás nyní, tak fakt neuschne
zapoměla jsem pár kousků prádla venku, a je z toho mokrý hadr už skoro týden…denně tu leje, vlhko, zima, o ničem
suším hodně venku, jen co to trochu jde, i v zimě
ale když je vlhké období, jako aktuálně je, a ráno mlhy, tak neuschne lautr nic
@Kelsey píše:
Uschnout uschne prádlo i v mrazu. To není problém. Ráda hodím v zimě vymrznout ven i prádlo. Nebo peřiny, polštáře. Jen si to můžu dovolit pouze o víkendu ráno. Jak se zatopí v průběhu dne. Už bych tam prádlo nenechala. Až se začne topit. Tak v týdnu určitě ne. Než to operu. Abych to tam věšela na chvilku a zas to vláčela jinam. Doma už sušák nechci. To si raději tu sušičku zapneme. Viděla jsem totiž u minulé sušičky. Jaké množství vody se po sušení vylévalo. Kolik toho sušička vycucla.
Taky jsem byla v šoku, kolik vody se z toho prádla vylije ![]()
Tak přiznávám, ž včera jsme vyměkli
ale 17 stupňů ve starym kamennym baráku, to už se fakt nedalo. Třeba jít do sprchy bylo už trochu peklíčko
Ale termostat jsem nastavila na 18,5 přes den a 18 v noci a je tam parádně. Ono to úplně stačí jen tak zlehka ovlažit.
@Náhodný host píše:
pokud neprší - u nás prší každý den od 11. září, akorát intenzita a trvání deště se mění, venku vlhkost 88 %, doma 66 % - prádlo mi hnije i na sušáku doma
@stinga píše:
pokud neprší - u nás prší každý den od 11. září, akorát intenzita a trvání deště se mění, venku vlhkost 88 %, doma 66 % - prádlo mi hnije i na sušáku doma
Podobně jsme to měli, když jsme se nastěhovali. Vlhkost přes 80% a mohli jsme větrat jak jsme chtěli, prádlo i 3. den na sušáku skoro mokré.
Udělali jsme v rámci rekonstrukce nějaké úpravy (izolace a odvětrání podlah, elektrický rošt pod podlahovou krytinu, vyčištění starých nepoužívaných komínů - byly úplně zanesené sazemy a ty akorát sosaly zespoda vlhkost) a první rok dva jel vysoušeč dost, ale pak už ok.
Vlhkost aktuálně 64% a vysoušeč jede, jen když suším vevnitř prádlo. ![]()
Ve škole se od včera topí. Máme rekuperace.
Takže je zákaz otvírání oken.
Našim malým psům už začíná být zima
. Mám tu 18,5 °C, ale topit v krbu se mi nechce. Svetrů mám…
O víkendu se má lehce oteplit. Ráno mi auto hlásilo 4 °C.