Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@inkakřivák píše:
@Konnny Ne. Ale reagovala jsi na to, že náhodný host napsal, že prádlo schne i při pěti stupních poněkud podle mne posměšně. Tak jen potvrzují, že ano, to prádlo vážně schne.
Poněkud posmesne na pradlo? Ja ho susila vcera na balkone, resp. na lodzii, teplo venko nebylo, i sprchlo a bylo suche za odpoledne..
@Konnny píše:
Poněkud posmesne na pradlo? Ja ho susila vcera na balkone, resp. na lodzii, teplo venko nebylo, i sprchlo a bylo suche za odpoledne..
Fakt? mne doma na susaku schlo dva dny. A to jsem to jedno mela nejprve nekolik hodin venku. Ale bylo porad stejně mokre, jak kdyz jsem ho tam vesila, tak jsem to strcila domu. Mame schovany balkon.
@Ernais píše:
@rmot ja mam k tomu HO ted jeste maly mimino, takze pracuju prevazne kdyz usne a to pak vyuzivam kazdou minutu, takze jen sedim a valim a na nejaky klikovani neni cas
U pár dřepů jde o vteřiny
Ale chápu, to je jiná situace, než když je človek na klasickém HO, nebo obecně dělá doma.
@Svistice píše:Při takové délce prezentace někdo udrží pozornost bez přestávek?
Ono uprostřed 90 minutové prezentace si taky jen tak nezadrepujes. Jsem některé dny ráda, když si mezi války stihnu dojít na záchod.
@Arboretka píše:![]()
![]()
![]()
![]()
už vidím třeba úřednice, jak řeknou promiňte, a v tom slušném kancelářském oblečení před klientem hodí pár kliků a dřepů
bože můj, to jsou takové kecy, že to už ani není možný. Pak se trochu zpotí a zase si v chladu sednou. Hm, tak jo. Existuje nějaká tepelná pohoda, můžeme ji snížit a nebýti rozmlsanci, to jistě a myslím, že to většina dělá, ale je potřeba tak nějak u toho přemýslet, nežijeme ve válce ani v jeskyni.
Na rovinu ono by se na některé úřednice hned lépe koukalo, pokud by si apoň těch pár dřepů někdy udělaly. Zvlášť když je to ten typ zaměstnance, co je i zadarmo drahý, tak by z něj alespoň nemusely klienty bolet oči. Chápu, že každý má tepelnou pohodu nastavenou jinak a neberu to tak, že podle mě se musí řídit celý národ. To by hodně lidí zmrzlo
Podle mě by bylo spravedlivé dát nějaký základ (třeba 18 stupňů) a kdo chce při práci vyšší teplotu v kanceláři, ať si na to připlatí. Potom ať tam mají klidně 30
V soukromém sektoru je to na dohodě mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.
@vokishka píše:
Fakt? mne doma na susaku schlo dva dny. A to jsem to jedno mela nejprve nekolik hodin venku. Ale bylo porad stejně mokre, jak kdyz jsem ho tam vesila, tak jsem to strcila domu. Mame schovany balkon.
Fakt, i tlusty osušky. Je to lodzie, cili na to neprší. Jsme na kopecku, tady ta cast Prahy se i jmenuje Hurka. Takze na vetru to uschlo.
V byte v panelaku uz konecne topi a co bylo drobnější prádlo na susaku uschlo do druheho dne.
Chatu mame v lese, v udoli, a tam i v srpnu trencle schly 3 dny.
@rmot píše:
Na rovinu ono by se na některé úřednice hned lépe koukalo, pokud by si apoň těch pár dřepů někdy udělaly. Zvlášť když je to ten typ zaměstnance, co je i zadarmo drahý, tak by z něj alespoň nemusely klienty bolet oči. Chápu, že každý má tepelnou pohodu nastavenou jinak a neberu to tak, že podle mě se musí řídit celý národ. To by hodně lidí zmrzloPodle mě by bylo spravedlivé dát nějaký základ (třeba 18 stupňů) a kdo chce při práci vyšší teplotu v kanceláři, ať si na to připlatí. Potom ať tam mají klidně 30
V soukromém sektoru je to na dohodě mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.
18 stupňů je ale málo, myslím na sedící zaměstnání. To fakt není tepelná pohoda. a 20 není žádné přitápění. Nedávno projelo tiskem, já si úplně nepamatuju ty hodnoty, ale bylo tam, že více manuálně pracující by mohli dělat ve 14- 15 stupních, bylo to zase nějaký plán z Německa. Loni v zimě manželovi v dílně přestal z minuty na minutu topit kotel, mají tam nový, na peletky, stálo to půl milionu, topilo to asi 14 dnů a pak najednou přestalo, trvalo týden, než to nějak seřídili či co. A měli tam 14 stupňů. Můj manžel je fakt blázen, on i sníh v zime od baráku jde odhazovat v kraťasech, loni za celou zimu měl na sobě zimní bundu snad 2×, jinak chodí v mikině. A jak jim netopil ten kotel, tak chodil domů fakt zmrzlý, chtěl, ať mu dělám horký čaj do termosky, jak se jen sprchuje, napouštěl si vanu, aby se rozehřál. A to docela fyzicky makají. Takže 18 stupňů prostě není pracovní pohoda na kancelář ani omylem a třeba 15 stupňů je málo na každodenní celodenní práci v provozu s vyšším podílem manuální práce. Prostě jsou to nesmysly.
@rmot a je naprosto úsměvné myslet si, že když úřednice bude muset co 30 minut vstát a 2 minutky poskákat nebo udělat dřep, že se to jakkoliv projeví na její váze. Že snad by takovou to frekvencí cvičení mohla nějak zhubnout. Bože, buď jsi bezbřeze naivní nebo je to jen jakože rádoby plácaní nějakých argumentů, které ale ve finále žádným argumenty nejsou.
@Arboretka píše:
18 stupňů je ale málo, myslím na sedící zaměstnání. To fakt není tepelná pohoda. a 20 není žádné přitápění. Nedávno projelo tiskem, já si úplně nepamatuju ty hodnoty, ale bylo tam, že více manuálně pracující by mohli dělat ve 14- 15 stupních, bylo to zase nějaký plán z Německa. Loni v zimě manželovi v dílně přestal z minuty na minutu topit kotel, mají tam nový, na peletky, stálo to půl milionu, topilo to asi 14 dnů a pak najednou přestalo, trvalo týden, než to nějak seřídili či co. A měli tam 14 stupňů. Můj manžel je fakt blázen, on i sníh v zime od baráku jde odhazovat v kraťasech, loni za celou zimu měl na sobě zimní bundu snad 2×, jinak chodí v mikině. A jak jim netopil ten kotel, tak chodil domů fakt zmrzlý, chtěl, ať mu dělám horký čaj do termosky, jak se jen sprchuje, napouštěl si vanu, aby se rozehřál. A to docela fyzicky makají. Takže 18 stupňů prostě není pracovní pohoda na kancelář ani omylem a třeba 15 stupňů je málo na každodenní celodenní práci v provozu s vyšším podílem manuální práce. Prostě jsou to nesmysly.
A co ti, ci dělají venku? ![]()
@Havlova Ti jsou zvyklí! A vlastně ne, to je přece blbost. Protože to se zvyknout nedá přece. Tak jsou zkrátka zmrzli. Anebo pracují jen při teplotách nad dvacet? A jinak jsou na staveništích jen makety, takové ty papundeklove figury jak policajti u silnice.
@inkakřivák píše:
@Havlova Ti jsou zvyklí! A vlastně ne, to je přece blbost. Protože to se zvyknout nedá přece. Tak jsou zkrátka zmrzli. Anebo pracují jen při teplotách nad dvacet? A jinak jsou na staveništích jen makety, takové ty papundeklove figury jak policajti u silnice.
Můj muž má dílnu ze starého kravína - v zimě topí pilinama a jen tak, aby schly nátěry - cca 10 stupňů. Nasadí nátělník s rukávem, montérky, košili a vestu. Na montáži venku nebo v neobydlených prostorách přidá spodky a místo vesty pracovní bundu. Promrzlý nechodí, do termosky si dělá na ven kafe.
@inkakřivák píše:
Pracují jen za hezkého počasí přece.
to sis nevšimla, že když prší nebo mrzne tak např. pošťačka nechodí?
@aiwwa píše:
Pracují jen za hezkého počasí přece.to sis nevšimla, že když prší nebo mrzne tak např. pošťačka nechodí?
Jj, a ti popeláři co právě projeli v tom dešti byl optický klam - já asi neměla tu smaženici jíst. ![]()
@aiwwa No jo, je fakt, že když nám dělali takhle na podzim střechu a pak fasádu, jak spadly teploty pod dvacet, už nedělali. Ale dokud jen tak mírně poletovaly vločky semtam, tak jo.
@inkakřivák píše:
@Havlova houbičky? S fialovými kloboučky?
Nevím. Manžel už mi dal finální výrobek. ![]()
@inkakřivák píše:
@aiwwa No jo, je fakt, že když nám dělali takhle na podzim střechu a pak fasádu, jak spadly teploty pod dvacet, už nedělali. Ale dokud jen tak mírně poletovaly vločky semtam, tak jo.
Manžel nemontuje jen když na práci prší. I v létě. Prý to dřevo nemá rádo. Kecá. Kdoví kde je.