Úzkost ze smrti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2527
2.1.15 12:50
@pidalina píše:
@LennaZS jako bys mi mluvila z duse, premyslim o tom posledni dobou casto a koncim vetsinou uplnou panikou :(
A to se snazim opravdu si ten zivot kvalitne naplnit a stejne skoncim u toho - a k cemu to stejne bude? :(

Přesně..my žijeme na doraz, ve všem. Užíváme si a rodiče mají trochu strach, že se pouštíme do větších věcí. No a co? Však všechno pomine a nikdo neví, jak tady bude dlouho.Tak ať to stojí za to. Můj strach je o to větší, protože jsem moc citlivá a vím, že mám tři děti..kdyby se někomu něco stalo, můj život končí,hotovo.Ale já jsem ještě dobrý případ. To můj brácha se někde dočetl, že za tolik a tolik let naše Země shoří, no a vyvinula se mu z toho slušná týdenní deprese-to mu bylo asi sedmnáct. Tenkrát mi říkal, že naprosto ztratil chuť na cokoliv, že je to stejně zbytečné. Více či méně se mu to vrací dodnes, ty stavy, kdy nic nechce, nic nemá smysl..to je hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
2.1.15 12:54
@Mikys píše:
Ahoj, moc dobre to znám. Objevilo se mi to uz někdy asi v 10letech. Někdy mam období, kdy to mam často a pak mam treba několik měsíců klid. Někdy se me to umocňuje i za bílého dne. Je to úzkost z toho, ze az umru, nebude nic, nebudu nikde, nic vedet, nebudu existovat. Je mi vždycky strašně zle z toho, někdy i brecim.

Vystizne receno.
Presne takhle me to chyta hlavne pred spanim, nebo kdyz nekdd v tv narazim na nejaky film, kde se zrovna umira. Cilene na tyhle filmy nekoukam, snazim se radeji vychutnavat si kazdy den s holkama a muzem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.1.15 12:54

Ale jen tak pro uklidnění..moje prababička přišla dožít k nám, moji rodiče jí tady tenkrát vytvořili krásné prostředí a když jsme se jí ptali, jestli se bojí, tak naprosto klidně řekla, že ne. Už si svoje odžila a prý už má opotřebované tělo a na smrt se těší. Manžel i všechny děti už pochovala, byla stará..prý už se za nima těší a to nebyla věřící. On ten strach asi bude vyprchávat s věkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.1.15 12:55

@LennaZS Tvůj brácha nesmí moc číst „Vědecký bulvár“, tam píšou jen půlku pravdy. Coby někdejší astronom-amatér vím z hodin astrofyziky, že Slunce jako hvězda třídy G2 má ještě nějakých 800 miliónů let čas… To už tady dávno nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.1.15 13:12

@Michelangelo líbí se mi tvé názory. Nemyslímsi, ze Bůh nestal o svatostanky, protože On se v nich mimo jjiné s člověkem setkává. Už Židům dal pokyny k tomu, jak ma takové místo vypadat, o obřadních způsobech, apod. Každý, kdo je trochu vzdělaný, ví něco o Salamounove chrámu. Svatostánky všude na svete existuji, protože maji svůj jasný smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karcool
2.1.15 13:13
@LennaZS píše:
Ale jen tak pro uklidnění..moje prababička přišla dožít k nám, moji rodiče jí tady tenkrát vytvořili krásné prostředí a když jsme se jí ptali, jestli se bojí, tak naprosto klidně řekla, že ne. Už si svoje odžila a prý už má opotřebované tělo a na smrt se těší. Manžel i všechny děti už pochovala, byla stará..prý už se za nima těší a to nebyla věřící. On ten strach asi bude vyprchávat s věkem..
:hug:
  • Citovat
  • Upravit
Menora
2.1.15 13:57
@LennaZS píše:
Přesně..my žijeme na doraz, ve všem. Užíváme si a rodiče mají trochu strach, že se pouštíme do větších věcí. No a co? Však všechno pomine a nikdo neví, jak tady bude dlouho.Tak ať to stojí za to. Můj strach je o to větší, protože jsem moc citlivá a vím, že mám tři děti..kdyby se někomu něco stalo, můj život končí,hotovo.Ale já jsem ještě dobrý případ. To můj brácha se někde dočetl, že za tolik a tolik let naše Země shoří,no a vyvinula se mu z toho slušná týdenní deprese-to mu bylo asi sedmnáct. Tenkrát mi říkal, že naprosto ztratil chuť na cokoliv, že je to stejně zbytečné. Více či méně se mu to vrací dodnes, ty stavy, kdy nic nechce, nic nemá smysl..to je hrozné..

To jsou takové pseudoinformace, citlivějšího člověka to může opravdu vyděsit. A vůbec, myslím, že v současné době se lidé nejednom bojí smrti, ale nechávají se děsit i dalšími věcmi, tím, co se děje ve světe, kolem nich, někdy je to jen uměle vyvolaný strach.

• Citovat
  • Upravit
54030
2.1.15 14:11
@Demi píše:
@Michelangelo líbí se mi tvé názory. Nemyslímsi, ze Bůh nestal o svatostanky, protože On se v nich mimo jjiné s člověkem setkává. Už Židům dal pokyny k tomu, jak ma takové místo vypadat, o obřadních způsobech, apod. Každý, kdo je trochu vzdělaný, ví něco o Salamounove chrámu. Svatostánky všude na svete existuji, protože maji svůj jasný smysl.

Právě jsi mi sdělila, že jsem nevzdělaná 8o :mrgreen:, tak můžu zkusit něco s tím udělat, jestli se mi bude chtít :think: :mrgreen: Mám ráda atmosféru kostelů, miluji kouzlo kapliček, v zahraničí vždy navštívím nějaký kostel, či poutní místo, ale dav lidí k tomu vážně nepotřebuji a Boha, toho vážně nehledám na těchto místech. Znám plno lidí, kteří navštěvují kostely a Boha mají jenom na jazyku, já ho mám ve svém srdci a můžu s ním být, kdy chci :srdce: Už víš, jak jsem myslela svůj původní příspěvek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.1.15 14:36

@Michelangelo jasně, o. k. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
2.1.15 15:57

@Foxisssss
Jo ja radši vůbec nekouka na takové filmy- horory, vraždy, trilery a takové kde potom přemýšlím o životě a tak. Radši koukám jen na komedie a seriály. Problem je, ze přítel takové filmy ma rad a v bytě 1+kk se tomu těžko schovam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.1.15 18:17

@Jura007 Ale ano, tohle tam četl..jasný, je to dlouhá doba, ale i kdyby to mělo být za 200 let, to je fuk..prostě, že tady vše pomine, nic po nás, jako lidstvu(tady na Zemi) nezůstane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
2.1.15 18:21

@Michelangelo též mám na svatostánky svůj názor, je stejný jako ten Tvůj. V Boha nevěřím, přesto do kostelů a chrámů ráda chodím, o samotě..jen tak rozjímat. Ale neberu to jako svaté místo, kde se setkám s Bohem, ale z čistě architektonického pohledu-jako krásné svatby. Ta okázalost mě trochu děsí, když se člověk zamyslí, jak se žilo chudému lidu v době stavby. Věřím, že Boha má člověk v srdci. A pokud je kostel brán jako svaté místo, kde je Bohu blíž, tak jsou mi mnohem milejší jednoduché kamenné stavby-v takové jsem měla i svatbu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
2.1.15 19:11
@LennaZS píše:
@Michelangelo též mám na svatostánky svůj názor, je stejný jako ten Tvůj. V Boha nevěřím, přesto do kostelů a chrámů ráda chodím, o samotě..jen tak rozjímat. Ale neberu to jako svaté místo, kde se setkám s Bohem, ale z čistě architektonického pohledu-jako krásné svatby. Ta okázalost mě trochu děsí, když se člověk zamyslí, jak se žilo chudému lidu v době stavby. Věřím, že Boha má člověk v srdci. A pokud je kostel brán jako svaté místo, kde je Bohu blíž, tak jsou mi mnohem milejší jednoduché kamenné stavby-v takové jsem měla i svatbu..

Vystihla jsi to přesně. To okrádání, nadřazenost a spousta lidských životů. Tohle chtěl Bůh? Ne, to jenom někteří zneužili jeho jména a odkazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
2.1.15 19:40
@Michelangelo píše:
Vystihla jsi to přesně. To okrádání, nadřazenost a spousta lidských životů. Tohle chtěl Bůh? Ne, to jenom někteří zneužili jeho jména a odkazu.
@LennaZS píše:

Svatá prostoto… Nebyl to náhodou umělec jména které mas v nicku, kdo dokázal vytvořit umělecké skvosty, nádherné stavby, apod., ale oni tihle géniové netvořiliz lláskyk lidem, ale k Bohu. Jejich nadání je Bohem dany dar, a oni jej takto dokázali zúročit. Když takhle sedis v kostele, můžeš si byt jista, ze ho někdo vytvořil Bohu a pak az pro člověka.

A řeči o bídě prostého lidu… Vsak ten lid to po mnoho let Bohu vracel. Stačí se podívatna zdevastované kostely na mnoha místech v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karcool
2.1.15 21:10

Už na to zase myslím :roll: asi nějaká blbá doba :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat