Úzkostné stavy z tchýně a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Neprihl. Pupyk
6.5.13 19:12

@j.a.n.i1 v tomto pripade? Jo, ja.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.13 20:00

@pupyk : promiň jsem tu poprvé a potřebovala jsem radu. Bráním se jak se dá. rodinu jsme chtěli založit s přítelem už dlouho vše bylo tehdá jinak, navíc jak jsem psala tak jsem s rodinou měla dobré vztahy.

• Citovat
  • Upravit
Neprihl. Pupyk
6.5.13 20:12

A ted si nechas kakat na hlavu…

• Citovat
  • Upravit
Neprihl. Pupyk
6.5.13 20:19

Branis se jak se da???
Pises, ze jdou na prochazku s ditetem a VETSINOU jsou zpatky za 5 hodin!
Kolikrat jim to dovolis? Jak se tomu branis?
To by me fakt zajimalo.
Udelali by mi to jednou a jeste mi nebrali telefon a vickrat by me nevideli!

• Citovat
  • Upravit
1265
6.5.13 22:38

Ahoj. Mám to podobné. Když jsme se s přítelem spolu odstěhovali do bytu tak se k nám tchýně s tchánem vůbec nestavovali, ani nezavolali, ani se nezeptali jak se máme. Když jsme jim oznámili že čekáme mimčo tak se naštvali a řekli že to nezvládneme. Potom začali plašit a kupovat věci na malou. Pak se malá narodila a chtěli u nás být každý den a každý den volali. Nejhorší na tom všem je, že dělají jako by byla jejich. Všechno organizujou. Její jídlo, to kdy si jí vezmou ven a ani se nás nezeptají. Malá má 15. měsíců a ještě neumí kousat kousky v jídle. Vždycky jí natáhne a poblinká se. No oni jí to cpou pořád dokola a pak jsou naštvaní, že se poblije. Já jim malou na hlídání vůbec nedávám, protože mě nerespektujou. Teď koupili krosnu na tůry a řekli že si budou brát malou sebou na celodenní výlety… To tak. Taky už jsem tolikrát říkala, že půjdu k psychiatrovi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5684
8.5.13 19:21

@rajada tak psychiatra by potřebovala tchýně. Vytáčí mě takové ty srandičky s ochutnáváním chlastu malým dětem, je to hnus :poblion: Podle mě tvoje oprávněná averze vůči tchýni přerostla v nějakou úzkostnou poruchu. Neměla by ses s tchýní nějakou dobu vůbec vídat. Kvůli svému zdraví a psychice.

Jak tu někteří píšou, že si za to může zakladatelka sama atd., že si to s tchýní nevyříkala, tak tvrdím, že neví co říkají. Zkusily si to někdy? Ono to totiž málokdy pomůže a téměř ve všech případech se vztahy vyhrotí, žena se nedohádá jenom s tchýní, ale i s manželem a i když tchýně dá na chvilku pokoj, za pár dní nebo týdnů to bude to samé v bledě modrém a tak pořád dokola ke zbláznění. Jak už jsou jednou vztahy vyhrocené a naroste averze, je těžké to nějak zlomit a nastolit v rodině mír. Radu nemám. Jediné co může zakladatelka udělat, je bránit svoje zdraví a postavit se za dítě. Je třeba ale počítat s tím, že vztahy půjdou do kopru, někdy to ale jinak nejde. Zažila jsem to. A bohužel synáčkové často drží s matkami než se ženami :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
8.5.13 19:56

@Veveří Máš ve všem pravdu, kdo to neprožil, vůbec neví, jaké to je, za tohle si nikdo nemůže sám a naopak zvládnout to je psychicky nesmírně náročné a udržet jakés takés příměří na všech stranách, nenechat si přitom krást děti a manipulovat jimi i sebou je mnohdy nad lidské síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
8.5.13 21:04

Ahoj, máš to moc těžké, drž se, zkus omezit návštěvy tchyně a její rodiny, v nejlepším případě se zkus odstěhovat s partnerem co nejdále od ní. Tchyně si asi myslí, že má patent na výchovu dětí :mrgreen:. Drž se, držím Ti pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
8.5.13 21:17

@Veveří - můžu potvrdit, kdo si to nezažil, rád kritizuji a dává rady. Tady je každá rada drahá, když je tchyně matka jejího partnera.Je to pravda, že většinou chlap stojí na straně své matky. Něco podobného jsem také zažila, pomohlo odstěhování se. Ale nevidím do situace zakladatelky, musí najít sílu v sobě a vzepřít se. To s tím šampaňským je teda silná káva :pocitac:. Zakladatelko, drž se :hug:

• Citovat
  • Upravit
25243
9.5.13 14:38

Jednou by mi dítě dovezli déle, jak jsme se domluvily a už by s kočárkem nešli. Jsem na tohle pes, ale máme výborný vztahy a i když to na mě manžela taťka občas zkouší - jídlo, nečekané hlídání a tak - tak si stojím za svým. Možná jsem pro ně zlá snacha, ale je to moje dítě.
Jestli spolu nebydlíte, tak si to zařiď podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
17.5.13 13:12

Ty jo, to je ale hrozný, to si nesmíš nechat líbit.
Kolik Ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.13 20:44

Omlouvám se, dlouho jsem tu nebyla. děkuji za vaše rady, názory. Jsem ráda, že mě chápete jak se cítím. Je to vážně těžké. =o( Ale už jsem trochu klidnější, odmítám jejich návštěvy, na rady jim většinou řeknu že si určitě poradím sama a kdyby ne tak se jich zeptám. Sice jsou takový uražení ale tak co..svět se nezboří. Jinak je mi 21 let.

• Citovat
  • Upravit
4151
18.5.13 21:10
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat