Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@evulkanov nebudit - dát mu pár dní.. my jsme všichni po změně úplně pitomí, kéž by nás někdo nechal vyspat - ale kluk chodí do školy, tak vstávat musí..
Nebudila bych, spis bych postupne posupovala ukladani do postele na drivejdi hodinu a on si zvykne. Nas smoula je sice jeste prte oproti tvemu, ale taky to ma prehozene. Respekt k posunu casu zadny ![]()
@marrlinka no, na drivejsi hodinu to nejde. resp.jde, ale stejne dela binec v postylce. vzhledem k tomu, ze jeste ted spi, tak dnes bude veselo hooodne dlouho do noci. a nebo ho nedat spat odpoledne, ale to mi prijde jeste maly na to, aby byl bez spanku…
@evulkanov Já bych nebudila, bude pak jen nedospalej a protivnej…neboj, ono se to časem zase samo upraví, tak jak to bylo dřív ![]()
Trošku jsem tam nepochopila jestli teda chodí nebo nechodí spát po to obědě. Píšeš že usne po obědě, vynahradí si to a přitom spát po obědě nechodí.. tak jak teda
Jinak můj 3leťák už mi půl roku odmítá odpoledne spát.. občas usne když mu pustím pohádky ale jinak ne. Ale většinou vydrží do večera bez větších problémů a chodíme spát kolem 8. A vstáváme v 7-8. Ale tak oni mi na tak „brzký“ spánek neprotestují mladší určitě ne ten je ospalej a starší by sice rád blbnul ale jak zhasnu tak je už naučenej že zapadne do postele… jenže spíme všichni na letišti spolu takže jdeme spát spolu.. já přečtu 2 pohádky a pak ležím, hraju si na mobilu a čekám až usnou. A ani to dlouho netrvá.. pak se na chvíli odklidím do kuchyně ale poslední dobou jdu za chvíli spát taky ![]()
@evulkanov Dcera,14 měsíců, spí úplně stejně. Chodí spát mezi 19 - 20 h a vstává mezi 7 - 8 h ![]()
@TereuliJa kdyz vstava mezi 7-8, jde spat pak mezi 12.30-13.00. ted, jak vstava pozdeji, tak driv jak ve 2 neusne a spi tak 1,5-2 hodky. takze uvidim, jak to bude dneska, kdyz vstaval v 9.45. a hlavne vecer.