V kolik chodí spát vaše 10leté děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobea
2.10.15 11:56

@MarieP Díky, tu meduňku zkusím, mám doma nasušenou a příští rok budu mít vlastní.
Kluk ani na počítač nechodí, zatím ho děti nemají zapojený, tablet jsem mu sebrala a stejně nemá čas, protože se se vším courá a já jsem ráda, když má ve 20 hodin připravenou tašku do školy na druhý den :nevim:.
Ptala jsem se ho, jestli nemá nějaké starosti nebo potíže ve škole se spolužáky a nemá.

• Citovat
  • Upravit
2
20.10.15 21:55

V 8

Ahoj ženy,
opravdu se ta první máma ptá, v kolik? Chápu, že svět a i doba se mění, ale mění se svět 1O-tiletého dítěte víc, než když nám bylo deset? Neeee! Ptám se tý první mámy, která neví… V kolik ona musela jít spát. To se přece nezměnilo. Dítě musí dát odpočinout mozku, to vím, moje dcera nedýchala při narození, a vždy to byl vykřičník. Prostě DĚTSKÝ MOZEK MUSÍ ODPOČÍVAT. A v deseti to je ještě dítě. Moje dcera vstává v 6, a v 8 musí být v pelechu. Přes to přece vlak nikdy nepojede, ať bude doba jakákoliv… Vím to. Dcera, když její mozek neměl odpočinek a byly jsme menší, měly jsme vzteklé záchvaty, které nekončily, ale větší a větší únavou mozku gradovaly… a to není moje diagnoza… dětská psycholožka jednoduše definovala, že mozek mláděte, ať už je to dítě, kotě, štěně… musí odpočívat, neumí fungovat tak dlouho… Takže… v 10-ti letech, můj názor, v 8 nejpozději. Prostě si ten mozeček po celém dni školy, kroužků, přátelství, nepřátelství, úkolů, musí odpočinout. A P. S. na závěr: můj manžel je „šípková“, pozor, to můžou být také geny pro děti, je schopný usnout v 8 u telky… I když já jsem sova. A já jsem přitom schopná ve 2 ráno vymalovat kuchyň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
20.10.15 22:10

@jaanja
:roll: kdybys nechala svůj příspěvek bez těch připomínek vůči zakladatelce, tak bys udělala lépe…

a páč je deset a můj mozek je unaven :pankac:, tak jdu spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
20.10.15 22:21

Mám 6leté 2čata, holky a před 22h neusnou i kdybych je nevím co!!! Do postele jdou klidně ve 20h (ale je to fuk, usnou nejdřív ve 22h!!!).. Vstávají v 6.30h!
V kolik budou chodit spát v 10letech, tak typuju na půlnoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.10.15 22:29

Sedmileta vstává v 7h. Usne před 22h., od 20h.je sice v posteli, do devíti má dovolené se dívat na TV a pak stejně cuci do stropu než usne.
Muzu ji poroucet, jak chci, že už musí jít spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
20.10.15 22:36

Vy jste měly záchvaty? Obě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
20.10.15 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
20.10.15 22:46

Nas teda rodice nikdy do postele nehonili, sli jsme, bud jak skoncil film (divali jsme se spolecne na tv) nebo kdyz jsme byli moc unaveni driv, takze kolem te 22h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
00n
16
20.10.15 22:52
@jaanja píše:
Ahoj ženy,
opravdu se ta první máma ptá, v kolik? Chápu, že svět a i doba se mění, ale mění se svět 1O-tiletého dítěte víc, než když nám bylo deset? Neeee! Ptám se tý první mámy, která neví… V kolik ona musela jít spát. To se přece nezměnilo. Dítě musí dát odpočinout mozku, to vím, moje dcera nedýchala při narození, a vždy to byl vykřičník. Prostě DĚTSKÝ MOZEK MUSÍ ODPOČÍVAT. A v deseti to je ještě dítě. Moje dcera vstává v 6, a v 8 musí být v pelechu. Přes to přece vlak nikdy nepojede, ať bude doba jakákoliv… Vím to. Dcera, když její mozek neměl odpočinek a byly jsme menší, měly jsme vzteklé záchvaty, které nekončily, ale větší a větší únavou mozku gradovaly… a to není moje diagnoza… dětská psycholožka jednoduše definovala, že mozek mláděte, ať už je to dítě, kotě, štěně… musí odpočívat, neumí fungovat tak dlouho… Takže… v 10-ti letech, můj názor, v 8 nejpozději. Prostě si ten mozeček po celém dni školy, kroužků, přátelství, nepřátelství, úkolů, musí odpočinout. A P. S. na závěr: můj manžel je „šípková“, pozor, to můžou být také geny pro děti, je schopný usnout v 8 u telky… I když já jsem sova. A já jsem přitom schopná ve 2 ráno vymalovat kuchyň.

A co když NEMUSELA chodit spát? Já to tak třeba měla, prostě jsem šla spát, když jsem byla unavená, někdy v 7, někdy v 11 a někdy jsem dokonce nezabrala ani do půlnoci, 8o naši to prostě nějak nehrotili, co si vybavuji a nebo se máma vracela z odpolední až ve 22:30, zatímco otec byl v zahraničí a představ si, že si se mnou ta zlá máma pak třeba ještě půl hodiny po návratu z práce povídala 8o a přesto, že jsem vstávala v 5, tak jsem měla po celou ZŠ samé jedničky a žádnými záchvaty jsem také netrpěla, tak snad se ty vady na mozku neprojeví později…
Jako jo, můžeš dát dítě do postele třeba v 5 odpoledne, ale to je tak všechno, co můžeš, když prostě nebude moct usnout, tak neusne a vzhledem k tomu, že makový cumel už povolen není, tak s tím nic neuděláš.
V 10 letech už podle mě děcko pozná, kdy je unavené a ví, že druhý den vstává, tudíž by mělo jít spát, neříkám, že by mělo pařit do půlnoci hry, ale nevím, proč by si třeba do 9, klidně do 10, nemohlo povídat s rodiči v obýváku, když nemůže zabrat, myslím si, že by se tímhle tedy i víc unavilo, než kdybych ho v 7:59 zavřela do pokojíčku a teď okamžitě budeš spát, děj se co děj, kdyžtak čum tři hodiny do stropu a ani nezkoušej jít na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 22:52

No tak to mě tedy překvapilo, v kolik tak malé děti chodí spinkat. Já zaženu 11letého syna do 20 h a to někdy již po 19h, protože má nejvíc práce před spaním. Vkládám anomymně, aby mě pak někdo venku neukamenoval.

• Citovat
  • Upravit
6661
20.10.15 23:00

Zase tak malé děti to už nejsou. V 10 letech dítě ví, kdy se mu chce spát. Každý jsme jiný a i ty děti mají různé potřeby, takže takové poučování je mimo mísu. Moji 10 letou dceru bych ve 20 hodin uspala jen Rohypnolem. Ona má energie na rozdávání a usíná až mezi 21:30 a 22. hodinou. Dřív nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
20.10.15 23:05

Moje skoro 5ti letá chodí okolo 9, mladší roční klidně v 10-11. Jo režim fungoval dlouho, ale pak se to zrvtlo a já nebudu dvě hodiny poslouchat jak řve v pokojíku protože nemůže spát, takhle si hrajeme, povídáme, koukáme na filmy a ona pak v klidu usne (ta mladší) bez řevu a jiných nepokojů, spí mi do 9-10. Starší se koupe kolem 8 a pak má potřebu být s námi u TV v posteli nebo na gauči a povídáme si, mazlíme se,.. pak kolem 9 bez problému odchází do pokojíku spát. Pro někoho špatný a nevýchovný, pro mě krásný období kdy se mnou holky tráví čas, příjemně si popovídám, pohrajeme, zasmějeme a pak bez řevu jdeme spát. Každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
20.10.15 23:13
@Natálka26 píše:
Moje skoro 5ti letá chodí okolo 9, mladší roční klidně v 10-11. Jo režim fungoval dlouho, ale pak se to zrvtlo a já nebudu dvě hodiny poslouchat jak řve v pokojíku protože nemůže spát, takhle si hrajeme, povídáme, koukáme na filmy a ona pak v klidu usne (ta mladší) bez řevu a jiných nepokojů, spí mi do 9-10. Starší se koupe kolem 8 a pak má potřebu být s námi u TV v posteli nebo na gauči a povídáme si, mazlíme se,.. pak kolem 9 bez problému odchází do pokojíku spát. Pro někoho špatný a nevýchovný, pro mě krásný období kdy se mnou holky tráví čas, příjemně si popovídám, pohrajeme, zasmějeme a pak bez řevu jdeme spát. Každýho věc.

Užij si tohle nádherné období. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
20.10.15 23:19
@sloninka píše:
Užij si tohle nádherné období. :hug:

Užívám, za 10 let už tam se mnou nejspíš sedět nebudou. :think: :mrgreen: A prootže to tak rychle utíká, tak si to nechci kazit zbytečným řevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
20.10.15 23:30

@MarieP Můj desetiletý syn chodívá spát kolem půl desáté, vstává ráno před sedmou. O víkendu chodí spát ještě později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí