V kolik chodí spát vaše 10leté děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2621
21.10.15 09:26
@Caramelkaa píše:
Jen tak orientačně ;)

Ta tabulka je dle meho trochu zcestna. Ma 4 lete dite, ktere vstava v 6 a nedokazu si predstavit ho davat spat v 18:45. Když po obede nespi, chodi o pul devate, ldyz ve skolce spi hodinu, tak kolem pul desate. Nevyhovuje mi to, ale jemu to staci a driv neusne pokud neni nemocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
21.10.15 09:28

@Janina81 Dle té tabulky by moje 6leté holky měly spát 11hodin. Ony spí max 8,5hodiny!!! Víc ani náhodou, max o víkendu 9hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
21.10.15 09:32
@Anonymní píše:
No tak to mě tedy překvapilo, v kolik tak malé děti chodí spinkat. Já zaženu 11letého syna do 20 h a to někdy již po 19h, protože má nejvíc práce před spaním. Vkládám anomymně, aby mě pak někdo venku neukamenoval.

Ja teda nevim, ale my se vracime z prace a ze skolky kolem 6 nejdriv. Pak si hrajeme, vecere atd. V kolik chodite z prace, ze dite v 11 letech je v 7 vecer v posteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.10.15 09:32

Když je něco v TV jako např. v neděli večer dávali Dobu ledovou 3, tak šel spát ve 22h, jinak do 21h leží… Vstává před 7.hodinou…

O víkendu chodí spát kolem 22.30 a vstává před 8. ráno, nespavec je z něj od malička…

Samozřejmě jsou dny, kdy jde sám od sebe si lehnout, že je unavený a hned usne.

• Citovat
  • Upravit
3359
21.10.15 10:25
@jaanja píše:
Ahoj ženy,
opravdu se ta první máma ptá, v kolik? Chápu, že svět a i doba se mění, ale mění se svět 1O-tiletého dítěte víc, než když nám bylo deset? Neeee! Ptám se tý první mámy, která neví… V kolik ona musela jít spát. To se přece nezměnilo. Dítě musí dát odpočinout mozku, to vím, moje dcera nedýchala při narození, a vždy to byl vykřičník. Prostě DĚTSKÝ MOZEK MUSÍ ODPOČÍVAT. A v deseti to je ještě dítě. Moje dcera vstává v 6, a v 8 musí být v pelechu. Přes to přece vlak nikdy nepojede, ať bude doba jakákoliv… Vím to. Dcera, když její mozek neměl odpočinek a byly jsme menší, měly jsme vzteklé záchvaty, které nekončily, ale větší a větší únavou mozku gradovaly… a to není moje diagnoza… dětská psycholožka jednoduše definovala, že mozek mláděte, ať už je to dítě, kotě, štěně… musí odpočívat, neumí fungovat tak dlouho… Takže… v 10-ti letech, můj názor, v 8 nejpozději. Prostě si ten mozeček po celém dni školy, kroužků, přátelství, nepřátelství, úkolů, musí odpočinout. A P. S. na závěr: můj manžel je „šípková“, pozor, to můžou být také geny pro děti, je schopný usnout v 8 u telky… I když já jsem sova. A já jsem přitom schopná ve 2 ráno vymalovat kuchyň.

Po tom v kolik jsem chodila spát a v jakém stavu mám paměť, milá zlatá, ti je houby. :lol: A jistě, že svět dnešního dítěte je úplně jiný, než býval ten náš. Mé dítě nikdy žádné záchvaty nemělo, dokonce jsme se vyhnuli i období vzdoru. A to syn od 1.roku nespal přes poledne ;). Ale to je přece jedno, otázka zněla jasně. Zvažuji, zda tě taky někdo trochu nepřiškrtil, dle toho jak komunikuješ bych se nedivila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.10.15 11:14

Tak mě ukamenovaly

@Anonymní píše:
No tak to mě tedy překvapilo, v kolik tak malé děti chodí spinkat. Já zaženu 11letého syna do 20 h a to někdy již po 19h, protože má nejvíc práce před spaním. Vkládám anomymně, aby mě pak někdo venku neukamenoval.

Nechtěla jsem nijak zakladatelku urazit, za to se jí moc omlouvám, nemyslela jsem to nijak zle, asi jsem to napsala neomaleně a vyznělo to blbě, ale nebylo to myšlený jako narážka na ní, mělo to vyznít jen jako řečnická otázka. Ale moje nechtěná neomalenost je nic oproti těm slušně řečeno ošklivým reakcím typu : jestli mám záchvaty, jestli mě taky někdo přiškrtil. Na to nemá cenu reagovat, myslim, že pokud se někomu můj příspěvek nelíbil, dá se to i bez hrozných urážek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
21.10.15 11:41

Dcera 10,5 chodí spát tak chvíli před 22.00. Dřív usne málokdy. Vstává v 7.00. Myslím, že devět hodin spánku jí stačí, je ok. Ale už chvíli předtím leží v posteli a čte si nebo si maluje, nebo jen leží a poslouchá televizi odvedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
21.10.15 12:04

@Natálka26 To je fakt hezký období, užívej si to :D U nás už takhle pozdě večer spaní nejde, syn by pak nezvládl vstávat do školky v 6 ráno :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
21.10.15 12:07

@kattie

No jo ale mě ani jedna nechodí do školky, starší chodila, ale teď jsme mimo domov tak je doma. Až bude chodit do školky/školy tak asi budeme muset zapracovat na dřívějším odchodu do postele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
21.10.15 12:11

@Natálka26 Jo, jasně já to chápu, proto píšu, ať si to užíváš :D to bylo zlatý období, kdy to pak člověk mohl ráno dospat :D s láskou na to dneska vzpomínám.. taky jsme to takhle provozovali, ale teď když nedám mrně spát včas, tak je pak ráno tak protivnej, že odchod do školky se rovná očistci :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
21.10.15 12:30

Moje děti obě chodí spát kolem 22:00hod. kolem 9 jsou v posteli, ale neusnou. Jsou nespavci oba od miminek. Vstávají v 7:00 a v pohodě. Jim to stačí. Kdyby byli unavení, tak jdou spát dřív nebo usnou třeba odpolko. O víkendech chodí později a stejně vstávájí v 8 nejpozději…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí