Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,nejsem sova,ve 21 h jsem už ospalá,někdy už i v 20,pokud není nic pěkného v tv,jdu do hajan a ráno vstávám v 6,o víkendu taky,vyjímečně kolem půl 7,mám ráda ten ranní klid,kafíčko..holky budím mezi půl a třičtvrtěna7,vodím do školy,o víkendu je nechávám.
Manžel je zas opak,vydrží ponocovat u telky a ráno chce chrnět,to o víkendu,hodinu se převaluje,než vyleze z pelechu,což mě rozčiluje,
jinak přes pracovní dny vstává poslední-před 7,to mě taky rozčiluje
já se nevydržím převalovat,tak hned vstanu,no tímto trpí náš milostný život,protože po usnutí holek nejsem schopná,bo už sama usínám a on zas ráno je ještě tuhej ![]()
Já jsem chodila doteď kolem půlnoci, i jedné hodiny, ale začalo mě to zmáhat (přestože vstáváme teda až kolem osmé, někdy i deváté), tak jsem si dala do nového roku předsevzetí na jedenáctou. Já to zatím dodržuju, akorát Samík si vzal zřejmě předsevzetí, že se před jedenáctou vzbudí a trochu si zařádí
Takže chodím zase o půlnoci… ![]()
V devět bych snad ani neusnula… Ale nemám problém ani ráno brzy vstát, když je třeba a v pohodě fungovat… Tak nevím, co vlastně jsem ![]()
Angua-v 9 neusne ani žádná z mých kamarádek,taky koukají
kecají na netu ještě o půlnoci
naštěstí švagrová chodí spát jak já a brzo vstává,tak nejsem sama ![]()
Už se těším až bude ráno světlo a v létě slunko,to už v 6 sedím na balkoně a kochám se
výhledem,k tomu kafíčko..parááda!!!
Ale brzo mi to skončí…rodičák končí,práce volá,vše bude jináč ![]()
Tak to já jsem taky byla zvyklá taky chodit spát okolo 11 nebo 12 ale teď klidně odpanu v 7 a kdybych nemusela tak ráno ani nevstávám ![]()
Tak já jsem noční pták odjakživa a ráno bych si teda ráda pospala déle…
Chodím spát kolem 1.00 v noci pořád, vlastně i v těhu i teď, když mám malé miminko.
Večer mám čas na net, hlavně na práci, jinak bych nic nestíhala. Ráno vstávám kolem 7.00 a jsem jako praštěná, ale za hodinku už je to ok a funguji bez problémů. Škoda tedy, že si nemohu dát kafé…
Tak já nevím,co jsem..jak nejdu do 11ti spát,tak jsem celá nesvá
Ale že bych musela ráno vstávat v šest,to taky ne,tak v půl sedmý je přijatelná hodina.Ale spíš mi to vadí po psychické stránce,když se malej vzbudí moc brzo,tak jsem prostě hotová,i když jsem teoreticky vyspalá ![]()
dekuji za odpovedi,u nas je teda take zvykem ze mala chodi po vecenicku spat(a to je bez diskuze)ale i kdyz neni nic v tv a ja si jdu lehnout treba v devet tak stejne cucim do zdi a usinam az nejdriv o pul jedenacte.
Drive do 9ti mesicu Emci jsem cekala na vecerni mlicko do 11 takze jsem chodila spat az kolem pulnoci ale rano jsem byla jak pytlem prastena takze jsem to zatrhla a mliko dostava nejpozdeji v deset.
Po obede si obcas jdu lehnout taky ale ted mi moc nespi takze si jen lehnu a uz zase vstanu.
Jsem na tom jako Thea, přijde osmá, půl devátá a já už spím u televize. Tak v půl desáté se přesunu do postele. Děti chodí spát brzo, mladší v půl sedmé, starší v sedm po večerníčku. Ale zase brzo vstáváme, většinou tak kolem páté, nejdýl půl šesté.
Ondra chodí spát v 8, my tak kolem 10. A vstává většinou kolem 5, přes den nespí buď vůbec, nebo třeba dvakrát půl hodiny, to jsem ráda, že urvu něco k jídlu pro sebe nebo vyřídím maily. Akorát v pondělí přes poledne chodí ven s babičkou, to je super
. Na Silvestra jsem vydržela doi půl 1, ale byla to muka… a to jsme byli na chatě, bylo nás tam 15, randál jako blázen hned za našimi dveřmi… a já stejně nevydržela sedět s ostatními.
Theo, u nás je to to samé včetně toho manželského života. Když manžel pookřává a má největší chuť (tak ve 22-23) já už jsem dávno mrtvá. Museli jsme se dohodnout, že to bude nejpozději do 21, jinak nic
Ráno s ním taky nic není ![]()
Já mám takhle raní mamku, tak vždycky když jsme u nich vstáváme o půl 6 a než vstanou ostatní tak si v klidu popovídáme. Taky miluju ta klidná letní rána, udělat si kafíčko a užívat pohody. Taková procházka přírodou v 5 ráno je taky něco úžasného ![]()
Já chodím spát mezi 1 a 2 hodinou, Vikča vstává mezi 8 - 9, takže v pohodě, takhle mi to vyhovuje. Přes léto ale vstávám dřív, táhne mě sluníčko z postele ![]()
Mufino
hurááá,další skřivánek!!!ale v 5 ráno jsem venku ještě nebyla
snad to někdy napravím,v létě je to fakt nádhera ![]()
Právě jsem už zkusila vstát o víkendu až s holkama,ale to hned chtěly kakao,jsem ho musela vařit nemytá…děěěěs,mám ráda,když jsem už umytá,upravená, mám už uvařený čaj,uklizenou myčku a ostatní se probouzejí a vítám je já,usměvavá mamča ![]()
A pokud fakt chci být milá na manžílka a neusnout brzo,musím si něco dát na posilněnou-třeba vínko a to vydržím trošku dýl,ale často tak ochotná nejseeeem ![]()
Za chvíli Tě čekají procházky s miminkem,přeji Ti,at bobeček kypí zdravím-mám taky březnové dítko a užívej si klidná rána
dokud to jde!!! ![]()
laducha.tyjooo,malá vstává až po 8!!to je paráda!!!!!a pěkné jméno
dobrý vkus ![]()
thea píše:
laducha.tyjooo,malá vstává až po 8!!to je paráda!!!!!a pěkné jménodobrý vkus
Že jo?
A další holka by byla Valerie. Kluci jsou taky od „V“…Václav a Vojtěch ![]()
laducho-to jako fakt???
a je legrace,jak se to lidem plete-ty jsi Viki nebo Vali?slyším semtam
Manžel teda Valerii nechtěl,ale to měl smůlu,já jo ![]()