Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tuhle jsme se s manželem bavili v kolik asi obědvají ostatní rodiny s malými dětmi. U nás je to tak že s dcerou (2 roky) jsem obědvala mezi dvanáctou a jednou. Pak byl přechod na letní čas. A zamrzli jsme s celým režimem na zimním. Takže s ní obědvám mezi jednou a druhou. A jakmile se blíží dvanáctá, tak na pískovišti vždycky zůstaneme úplně sami.
Nic na tom nechci měnit, protože nám to tak vyhovuje. Ale jenom tak pro zajímavost. Manžel tvrdí, že nikdy neslyšel, aby někdo obědval pravidelně v půl druhý. Tak jestli jsme vážně takový exoti.
![]()
Jinak u nás doma se vždycky obědvalo v půl dvanáctý. U manžela ve dvanáct. Jo a v jedné práci, kde jsme pracovali od 6-ti se chodilo na oběd už v 10 dopoledne ![]()
Já obědvám v 1, o víkendech mezi 1-2. Tchýně obědvá v půl 12, což je pro mě šílený čas, takže skoro nic nejím ale ona nikdy neudělá oběd později,ani když třeba dlouho spíme, což fakt nechápu.
dcera jí oběd ve 12 a pak jde spát a já počkám až usne a v klidu se najím sama
takže tak kolem půl jedný ![]()
Vzhledem k režimu, který si dítě utvořilo, obědvá cca v 11:30 (ale plus mínus půl hodiny), já jak kdy.
V práci jsme chodili v 11h, doma u našich býval oběd na 12h. Ale nemusím to mít striktně. Když jsem se kolikrát vyhrabala v deset, tak jsem si ráda dala snídani a ne rovnou oběd.
Půl druhá na oběd mi přijde v pohodě. ![]()
My obedvame ve 12. Maly sice jede porad podle zimniho casu, ale ten obed se nam takto posunul diky tomu, ze teprve pred mesicem zacal spavat jednou denne. Takze se napapa ve 12 a pak jde hned spinkat. ![]()
Myslím, že exoti nejste. Naši známí pravidelně obědvají ve 3, až se jejich dcerka vyspí ![]()
My jsme doted obědvali ve 12, protože pak už jsme vyráželi ven. Ale ted se díky vedrum snažím dceři „přeorganizovat“ režim. Takže chodí spát přes poledne cca od 11h a obědvat bude až se vzbudí, takže mezi 1- 2 h ![]()
Obědváme mezi půl 12 a 12. Déle nevydržím ani já. Je to moje první jídlo. ![]()
my tak kolem 11,dyl to děti nevydrži a muj chlap je taky tak naučeny.když nemame tolik hlad tak dam dětema my si dame v pul 12 ![]()
@nikulka píše:
dcera jí oběd ve 12 a pak jde spát a já počkám až usne a v klidu se najím samatakže tak kolem půl jedný
Přesně, taky jím radši sama, jako ted ![]()
u nás doma, když jsem byla dítě, se muselo jíst ve 12. an minutu přesně. jinak to nešlo. prostě oběd je ve 12. a i když už nebyla s námi diktátorská babička, co to takhle prosazovala, tak máma chodila říkat třeba - oběd bude o tři minuty pozdějc…
teď jsme (zatím) sami s chlapem a jak na nás příjde hlad, tak si uvaříme - takže obvykle jíme tak ve tři, když není zrovna rychlý vaření
ale s prckem budem muset vymyslet nějakej systém
mě příjde, že by v tom měla být nějaká pravidelnost, už kvůli tomu, aby dítě nebylo dlouho hlady nebo naopak nedostalo svačinu třeba hodinu před obědem
Podle toho, kdy vstáváme, ne kdy uhodí gong.
Pokud vstáváme pozdě, tak máme oběd posunutý a jíme třeba o půl druhý, když vstáváme v pět ráno, tak nedělám během dopoledne x svačin, ale obědváme klidně v jedenáct. Prostě se řídíme podle hladu. Takže většinou společně, ale stane se, že někdo ještě hlad nemá, tak to do něj necpu jen proto, že uhodila hodina H.
@Petra8a píše:
Ahoj, tuhle jsme se s manželem bavili v kolik asi obědvají ostatní rodiny s malými dětmi. U nás je to tak že s dcerou (2 roky) jsem obědvala mezi dvanáctou a jednou. Pak byl přechod na letní čas. A zamrzli jsme s celým režimem na zimním. Takže s ní obědvám mezi jednou a druhou. A jakmile se blíží dvanáctá, tak na pískovišti vždycky zůstaneme úplně sami.Nic na tom nechci měnit, protože nám to tak vyhovuje. Ale jenom tak pro zajímavost. Manžel tvrdí, že nikdy neslyšel, aby někdo obědval pravidelně v půl druhý. Tak jestli jsme vážně takový exoti.
![]()
![]()
Jinak u nás doma se vždycky obědvalo v půl dvanáctý. U manžela ve dvanáct. Jo a v jedné práci, kde jsme pracovali od 6-ti se chodilo na oběd už v 10 dopoledne
Zavidim, marne se snazim takhle ten obed posunout, ale dite mi rano moc nechce jit.. vypije mliko, neceho uzobne a kolem 11 uz mi brousi okolo sporaku ![]()
Mnohem vic by mi to takhle vyhovovalo. ![]()
Mě by taky nevadilo jíst dřív. Ale dcera mezi desátou a jedenáctou vyžahne 3 deci mlíka (ráno ho odmítá, dopoledne naopak vyžaduje) a ve 12 by mi nic nesnědla.
dokud jsme neměli malýho, tak jsme jedli podle toho, kdy jsme vstali
Teď mrňous vyžaduje jídlo mezi 12:30 a 13:30.
Podle mně záleží jak komu to vyhovuje.
Já ráno do 9h uvařím oděd přípafdně i večeři jdem ven a ohřívám na 12 oděd a na 19 veřeři.
Kamarádka z domu dá dceru nejdřív spát tak kmolem 11h a jedí pak kolem 14h. Jinak taky hodně kolem mně dávají na oběd ve 12 jen polévku dají dítě spát uvaří hlavní jídlo a jedí kolem té 15:00 obědo svačinu.
Zimní a letní čas neřeším jí se ve 12.