Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!Mám dceru,je jí rok a poslední dobou vidím že se dívá,má stejný pohled,pohyby,gesta jako moje babička,která zemřela,když jsem byla ve 3 měsíci.Byla to maminka mojí mamky.Je možné že by to mohla být ona?Je to divné,že?Připadám si jako blázen,když to tu píšu
Díky ale za názory ![]()
Já na nadpřirozeno tohoto druhu nevěřím, takže podobná jí být může, to má na svědomí DNA a gesta - ta odkoukává dítě často ze svého blízkého okolí, takže stejně tak může mít obdobná gesta tvoje maminka nebo ty a dcera je jen okoukala.
Některé věci, co dělám, tak si kolikrát ani neuvědimím, než mě začne syn napodobovat
Taky bych to viděla prostě na dědičnost. Ale jestli se ti ta představa líbí, dělá tě šťastnou, klidně si to myslí - koneckonců člověk nikdy neví..
![]()
Dušička si vybírá své rodiče ještě předtím, než dojde k otěhotnění, takže si nemyslím, že by to byla ona vzhledem k tomu, že babička zemřela až v době, když jsi byla těhotná. Ale je možné, že je to dušička třeba prababičky, pokud na ni byla tvá babička podobná apod. ![]()
Tak tohle nikdy nepochopím, syn ségry má stejná gesta, stejné moresy a projevy, dokonce i „hlášky“ jako náš děda, se kterým se nikdy nesetkal. Vidím to na genetiku, ale je to až neuvěřitelné. Jen doplním, že děda byl hodně „svůj“ a nikdo z rodiny nemá takové ty jeho specifické projevy, až na malého…
Čistě teoreticky, pokud zemřela, když už jsi byla ve třetím měsíci, tak už to děťátko v tobě nějakou dušičku mělo… a babička ještě žila. Asi by si to pak nemohla vyměnit:-)
Každopádně vše je možné, co my víme? ![]()
Ester, tak jestli dědeček zemřel před sestřiným otěhotněním s malým, klidně to může být on
Dušičky se často vrací do původní rodiny..
Dědeček umřel rok a měsíc přesně před narozením malého… Ale je to síla, no a nevidíme to jen my, ale i dědovi kamarádi, kteří malého viděli až ve 4 letech, každopádně je to až neuvěřitelné. Takže vím, jak se Herma cítí, je to až děsivě krásné ![]()
No, tak já se přidám, ale trošku hodím jinde, já to tak mám právě se psem, jak umřel můj táta, tak měsíc poté jsme dostali psa a my máme stále s dětma odjakživa pocit, že to je děda( můj táta). Nevím popsat proč, ale prostě to automaticky vyhrklo z nás" to je děda! " a už to zůstalo
Jak říkám i vedle v diskuzi ( pamatuji si že jsem byla v děloze), že se to děje a stává..... ![]()
Preco by to nemohla byt ona. Vsak je rodina tj. geny.
Ja som napriklad nepodobam na vlastnu mamu ani otca…ale som cela mamina sestra ![]()
Právě,že zemřela,až já jsem byla těhotná,tak to mě trochu odráží.že by to mohla být ona..ale opravdu je to celá babička..taky byla svá..uvidím,jak bude dcera růst,jestli se jí bude podobat i v dalších věcech..mimochodem Vanesanko..s tím psem to znám taky
něco podobného jsme s mojí sestrou zažili též ![]()
Chápu tě, u nás v rodině sestřin syn je celej náš už bohužel nežijící tatínek, ani ne fyzickou podobou, ale uvažováním, gestama, chováním, vysokým intelektem, humorem.. Táta zemřel, když byly synovci tři roky, znali se teda a hrozně moc si rozuměli. Jsme v rodině rádi, ze kus dědy zůstal v jeho vnoučkovi ![]()
Tak ja se taky pridam..Moje neter je cela prababicka..Vypada jako ona,mluvi jako ona,ma stejny gesta i mysleni.Cim je starsi,tim vic se ji podoba.Co ty vis,vse je mozne..Ja na tyhle veci verim..