Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nas maly se v podobnem veku zacal budit nekolikrat v noci hlady, dochazelo mi mliko.co jsem presla na um budit se prestal.Ale kdyz se ptas na tak ‚stareho‘ zavislaka tak kamaradka ted prestala kojit 2 a 3/4 roku skoro stareho chlapecka, taky chtel hlavne v noci..nijak ji to neobtezovalo jen uz ji neni dvacet t byvala z toho unavena, ale rozhodne si z toho hlavu nedelala
ani my kolem.ja si yslim ze je to normalni, nektere dite se umi uspat po nocnim probuzeni samo a jie k tomu potrebuje mamu, mliko, dudlik apod..nasemu malymu je pres dva a pul a jeste ma zas na noc dudlik a bez nej ani ranu :- z toho sem zas na prasky ja ![]()
Nerostou jí zuby? Kojím čtvrtým rokem (druhý dítě) a nepamatuju si, kdy jsem v noci nekojila. Dceři je 16 měsíců, budí se dodnes, spíš než hlad je to potřeba vědět, že jsem u ní, protože pokud jsme spolu v posteli, spí bez probuzení.
Obě moje děti byly zavislaci. Syn ale temerbod sesti nedel spal celou noc v kkuse. Vzbudil se kolem pate ranni, nakojil se a spal dal cca do 8. Pil spis pres den, odstavil se, kdyz jsem otehotndla cca ve 20 mesicich. Dcerce je 14 mesicu a v postylce neskutecny rev. Prso chce pokazde, kdyz se v noci vzbudi a to zavisi vetsinou na zoubcich. Kdyz je dobra noc, tak dvakrat, ale kdyz se rodiraly horni jednicky, tak byla schopna cucat celou noc.. V postylce byva po prvnim usnuti, tedy cca od 20 do 23-24 hodin, pak uz je u nas. Bohuzel u nas spi delsi casove useky. A postylku ma v pokojiku u syna, tak ji tam nenecham zbytecne hulakat, aby ho budila..
@jamoni píše:
Když jí chci dát v noci dudlík, vyhazuje ho a já ho pak nemůžu najít a ještě víc se rozkřičí, jakoby to dělala schválně, potvůrka.
Mám tři děti, pouze to prostřední spalo od roka celou noc a já to dodnes považuji za zázrak. Nejstarší se budil v noci skoro do čtyř let (a i pak míval „své“ dny) a nejmladší je téměř rok a půl a budí se v noci taky
Kažopádně to tvé je ještě maličké, 10.5 měsíců není žádný věk, takže za půl roku může být všechno jinak ![]()
@jamoni jsem na tom stejně, je jí přesně rok, v noci pořádáme" kojifest".Brzy bude u konce
,není to k tomu
Budila se na prso až do roka a půl. Pak přestala, sama od sebe. Spí v mé posteli od narození, takže mě cítila pořád a i tak z toho prostě vyrostla.
Můj se budil na prso v noci do 17 měsíců, kdy mi to začalo vadit (už to bylo několik měsíců co hodinu) a noční kojení jsme zrušila (systémem spí s ním táta, má pro něj v pítku vodičku vcelku pohodově za asi tři dny), denní kojení to neovlivnilo. Za mne v noci kojit dokud to máma relativně v pohodě dává, pokud ne, tak přestat ![]()
Tak my jsme na tom stejne, temer 9m mimco, a kojim v noci co 2 hodky.. prvni mesice to bylo jen cca 2× za noc, ted i 4 - 5×.. a spi s nami… rano nacura snad 4 pleny co vsechno vypije ![]()
Ja kojila do roka a pul. Kazdou noc. Chodila jsem spat s vyhrnutym trickem ![]()
V poslední době se tady mnozí diskuze na tema nocni kojeni, ono to totiž je fakt uplne normální
taky me dost děsí, kolik mamin si mysli, ze nejlepším řešením, je nechat dite vyplakat nebo rovnou odstavit, takze opět prikladam článek, ktery leccos vysvětluje a mne dost pomohl ![]()
Kojim 16mesicu a nejen v noci, ale i dost pres den, takze taaaak
![]()
http://www.mamila.sk/…ne-dojcenie/
Syn se budil na kojení 2,5 roku. Ikdyž to bylo třeba jen 1× za noc. Pak se přestal budit sám od sebe. Teď spí celou noc.
Ahoj holky, já si myslím, že pro ně děláte jen to nejlepší!!
Já kojila své dvě děti jedno do 2,5 a druhé do 2 let. Pravda, je to někdy vyčerpávající, to vstávání, ale je to úžasné, co pro ně děláte. Oba nebyli žádní spáči a budili se až do předškolního věku aspoň na čaj a vyčurat
, tím vás nechci strašit
No a teď si to za 2 měsíce zopakujeme, čekáme 3,už se na to noční vstávání těším… ![]()
Haha a hádejte, co zrovna dělám.