Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Martina84 a jak ho uspis jinak kdyz se v noci probudi? A davas mu prso jen jednou.
@miruska11 prostě jsem jí ho nedala. když jsem ji uložila po večeři a probudila se za dvě hodiny, tak jsem ji pochovala, něco zazpívala, prostě uspala jinak..ze začátku tam chodil i manžel - z něj necítila mléko. Prostě dítě hlady do rána neumře, metabolismus v tomto věku má v noci odpočívat..hlavně ničeho člověk nedocílí, když to prso vymění za láhev s čajem (myslím v noci) protože pak se dítě budí kvůli čaji..takže zkrátka pár hodin nedat a když se probudí pak nad ránem (já jsem jí to přesně nestopovala, ale budila se mezi třetí a pátou) tak to už jsem jí dala..není to žádný univerzální návod, ale mě to fungovalo.
@miruska11 jo a ještě podstatný detail. prsem jsem nikdy neuspávala. Prostě se napila a do postýlky jsem ji dávala v bdělém stavu. pokud uspáváš prsem, bude to asi horší…tam neporadím, nemám zkušenost.
Moje děti vyžadovaly noční kojení do dvou let. Všechny…Naučila jsem se kojit vleže, takže mi to až tak nevadí. Neboj, vyroste, věčně se kojit nebude.
@reinkarnace ja ji prave uspavam i jinak, chovam zpivam, ale jakmile ji polozim tak proste pusinkou lapa a pak se zacne zase vic a vic probouzet a uspi ji tvrde jen prso. Ja vim ze uz takhle velke deti nepotrebuji v noci jist, ze to neni z hladu, alE proste mi to jinak ji uspat nejde
@miruska11 jak píše @reinkarnace první noce vstával manžel aby mě necítil, pak už se přestal budit, protože věděl, že mlíko nebude. Teď když se v noci vzbudí, dám mu dudlík a spí dál. Nakojím ho až nejdřív po třetí a pak až ráno. Žádný čaje a lahvičky jsme nezaváděli. Chce to vydržet. Já malýho taky měla v posteli, ale kolem osmého měsíce mě to začalo vadit. Točil sebou a kopal do mě, já se vůbec nevyspala. Od té doby spí ve své postýlce a dobrý.
@miruska11 a dudlík? na noc je to dobrý pomocník než se děti naučí spát..já jsem se toho hodně bála, ale dcera ho používala jen pár měsíců..v roce ho sama odbourala.
@miruska11 píše:
@reinkarnace ja ji prave uspavam i jinak, chovam zpivam, ale jakmile ji polozim tak proste pusinkou lapa a pak se zacne zase vic a vic probouzet a uspi ji tvrde jen prso. Ja vim ze uz takhle velke deti nepotrebuji v noci jist, ze to neni z hladu, alE proste mi to jinak ji uspat nejde
To jsem ráda, že nejsme sami, kdo neusne jinak než u prsu
Syn když chce spát spustí takový řev dokud mu nedám prso, že to řvaní nikdy nevydržim a dám mu ho. Dcera taky usínala u prsu, v noci se budila každou půl hodinu, v roce a půl se sama odstavila a začala usínat vedle mě, že se tulinkovala, ale každé dítě je jiné, myslim, že u syna to bude oříšek…a ani jedno dítě jsem nemohla chovat v náručí v kojící pozici, to si hned vzpomněli ![]()
Kamaradka kojila do dvou a pul roku v noci a pres den tak jednou..takze jeste mate cas ![]()