V novém bytě se nám nic nedaří, špatná energie?

Anonymní
22.6.18 08:51

V novém bytě se nám nic nedaří, špatná energie?

Ahoj holky,
chtěla bych vyřešit náš problém a nějak nevím jak. S manželem pár měsíců bydlíme v novém bytě. Od doby, co jsme tu, nám jde život téměř po všech stránkách z kopce. Chvíli po přestěhování jsme se začali hádat a to jsme se nikdy předtím opravdu nehádali. Jemu se vůbec nedaří v nové práci, můj zdravotní stav je již několik měsíců špatný. Finanční stránka taky špatná. V ložnici se nám špatně spí, necítíme se odpočatí, já mívám často ošklivé živé sny a budím se a cítím se divně. Teď jsem byla 3 dny s naším prďolkou pryč a bylo nám super. Cítila jsem se v bezpečí, prcek byl hodný, krásně spal. Vrátili jsme se domu a zase špatně usíná, spí neklidně. Včera se mi manžel svěřil, že se tu také necítí dobře a hlavně, že se sem netěší z práce. Že se těší na nás, ale ne sem a často vzpomíná na původní byt. Což já také… Dříve jsme slýchali v jedné místnosti cvakání, ale rekonstruovali jsme ji a nyní je ticho. Ale pocity tam máme stále špatné. A občas se mi i zdát, jako by se tu někdo mihnul, ale vážně nevím, jestli už mi nehrabe.
Omlouvám se za anonym, ale připadám si jako blázen. Když jsme o tom mluvili s kamarádem, tak se nám vysmál. Ale spát už tu nechtěl :D
Kontakovali jsme jednu paní, která dělá očistu prostor, atd., ale narovinu nám řekla, že na místě, kde žijeme by to bylo hodně drahé a zdlouhavé a my jsme mladá rodina, já na mateřské… A že je vzhledem k místu výsledek nejistý.
Má někdo podobnou zkušenost? Je možné, že je to tím bytem? Pomohlo vám na to něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
22.6.18 08:59

A je to váš byt,nebo pronájem?Věřím,že existují špatné zóny v bytech.Nemyslím si,že by si měla mít pocit,že ti hrabe.Znám baráky z rodiny,kde jsou lidé nešťastný…kde nikdy nevládla pohoda,po několik generací.Např.jedna příbuzná má peklo v baráku u jeho rodičů.Každý má svojí bytovou jednostku.A jeho rodiče tam měli peklo,jeho babička a děda také.A přito jsou to prima lidi.Všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.6.18 09:00

Já mám lehce podobnou. Oba jsme se v novém bytě cítili hodně špatne, doma jsme meli blbou náladu, neradi se vraceli domů. Špatně se nám oběma spalo. Byt po rekonstrukci, pěkný a moderní. Po čase nám došlo, že byt je tak blbě postavený, ze do něj vůbec ale vůbec nejde sluneční světlo. I za nejlepšího počasí v něm bylo šero. Nemůžete mít podobný problém? Nebo třeba vlhké zdi atp

• Citovat
  • Upravit
3355
22.6.18 09:01

Ja osobne na takove veci „citliva“ nejsem. Ale nejspis jsou veci kterym nerozumim a nechapu je. Zkusila bych kontaktovat jeste nekoho jineho, taky se poptala sousedu-treba jestli se nejak casto nemenili majitele…no a even. se odstehovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
22.6.18 09:07

A když jste tam přišli, jaký jste z místa měli pocit? My hledali větší byt asi rok a ve všech bytech jsem necítila, že bych tam mohla být doma. Až v tom posledním, kde jsme teď. Nevěřím na duchy a špatnou energii domů. To hádání může pramenit z únavy. Proto se manžel netěší domů. Necítí se tam v pohodě. Matrace máte dobré? Dá se byt na noc dobře vyvětrat? Nábytek máte nový?(může „smrdět“ nepatrně novotou a může to vadit) Nespala bych peníze do „vysvěcení“ a do odborníků přes duchy. A pokusila se z bytu udělat domov. Doplnit ho o hezké věci. Provonět byt dobrým jídlem, když přijde muž z práce. Pomoci může třeba vanilka. Její vůně je většině lidí příjemná. Nesoustředila bych se na to špatné. Miminko spinká dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.18 09:09

Světla je tu spousta, byt je veliký a slunný, i proto se nám líbil. Přes zimu byl s vlhkostí trochu problém v rohu, jinak teď je tu naopak šíleně suchý vzduch. A taky nám tu hynou kytky :( Měli jsme jich kupu, zbyly nám tak 3. Byt je náš, kupovali jsme, ale už jsme i zvažovali, že se přestěhujeme. Poprvé začátkem roku hlavně kvůli té manželově práci, teď je to ještě horší, nabalují se další věci. Ten pocit tady je hrozný, vůbec ne pocit bezpečí, prostě divný. A neustálá únava, strach…

• Citovat
  • Upravit
1779
22.6.18 09:11

Je to možné, já jsem se takhle cítila v bývalé práci. Když jsem tam zůstala úplně sama, tak jsem hned začala panikařit. Bálo se tam víc lidí. Pak mi to tam máma přišla vyčistit (dělala pár let tyhle věci) a zlepšilo se to o 100%. Nejlepší na tom je, že to hned pocítili i ostatní a to jsem jim o tom samozřejmě neřekla, protože by si mohli ťukat na čelo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
22.6.18 09:13
@Anonymní píše:
Světla je tu spousta, byt je veliký a slunný, i proto se nám líbil. Přes zimu byl s vlhkostí trochu problém v rohu, jinak teď je tu naopak šíleně suchý vzduch. A taky nám tu hynou kytky :( Měli jsme jich kupu, zbyly nám tak 3. Byt je náš, kupovali jsme, ale už jsme i zvažovali, že se přestěhujeme. Poprvé začátkem roku hlavně kvůli té manželově práci, teď je to ještě horší, nabalují se další věci. Ten pocit tady je hrozný, vůbec ne pocit bezpečí, prostě divný. A neustálá únava, strach…

Hele ale to by mohlo být ono. Suchý vzduch není úplně příjemný, plus jestli to je až tak blbý, že vám hynou kytky. Kupte si vlhkoměr a zvlhčovač, není to drahé. Nebo postaru, misku vody na topení a kytky rosit. Já jeden čas byla v sušším bytě a na noc jsem vyloženě po bytě chodila s rozprašovačem, abych se neprobudila jak sušený slaneček :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.18 09:19

Miminko právě nespinká dobře, ale teď jsme byli 3 dny pryč a byl úplně jiný. A teď zase usíná s pláčem, i když jsme s ním a spí neklidně.
Upřímně asi to úplně ono nebylo, když si teď vzpomenu, jak jsem se cítila poprvé v našem minulém bytě nebo když jsem se stěhovala od našich, tak by to mohlo být i lepší. Měli jsme ještě jeden byt, který jsme zvažovali a tam jsem se cítila asi i líp, dost jsme se rozhodovali. Ale kvůli jiným praktickým věcem jsme nakonec vzali tenhle.
Začali jsme se trochu zajímat o feng shuei a trochu se to snažili doma zařídit podle toho a trochu to pomohlo, ale jen na chvíli. Pocit byl lepší, ale teď je to zas hrozný. Asi zkusíme ještě tu vanilku nebo něco takového. Spali jsme sůl do rohů, atd., ale přijde mě to stejné :(

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
22.6.18 09:21

zkus to přestavit a celkově žít podle hygge, v tom snad nemůže být nikdo nešťastný

• Citovat
  • Upravit
20767
22.6.18 09:23

Obávám se, že už se to nejlepší, protože to máte v hlavě. Kytky stěhování zvládají špatně, na tom nic zvláštního není.

Já na tyhle věci nevěřím, kupte zvlhčovač vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12972
22.6.18 09:26

To už lepší nebude, když tomu věříte.
Svoje pocity asi přenášíte i na dítě.
Pokud jste věřící, zkuste kněze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
22.6.18 09:33

A byt máte na hypotéku? Nemůže to být z toho, takový ten tlak v hlavě, že máte dluhy? A byt vám to připomíná, jinde přijdete na jiné myšlenky? Vůbec bych se nedivila, spousta lidí dluhy psychycky nezvládá, zvlášt, když manžel není v práci spokojen, ale třeba se bojí ji změnit, právě kvuli hypo…na miminko stres můžeš přenášet ty, šťastná máma, štastné dítě… zkuste pozitivní náhled na život ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.18 09:35

Předtím jsme bydleli v podnájmu v Praze, ale chtěli jsme něco svého a tak to nebylo reálné, tak jsme šli jinam, teď litujeme :zed:
O tom čištění jsme slyšela nebo o knězi. Ale asi je to hodně drahý, že?
To zvlhčování také ještě zkusím, děkuju. My jsme takhle zvlhčovali v zimě, když měl prcek rýmu, ale pak se udělala plíseň, tak jsme zas přestali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.6.18 09:42

Ano byt máme na hypotéku. Příjemný pocit to zrovna není, to je pravda… S tím naším malým by to vysvětlovalo, proč byl se mnou tak hodný, když jsme byli pryč a teď je zase protivný a usíná a spí špatně.
Já nevím, možná to mám fakt v hlavě. Sem tam to mihnuti něčeho se mi může zdát, ale ty zvuky, atd.? Asi mi hrabe a moc to přeceňuju, pak z toho mám špatný pocit :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová