V práci mi automaticky tykají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15005
18.5.25 12:52

Čím víc člověk překlene nějakou dobu, kdy se to děje, on přemýšlí že je mu v tom nepříjemně, ale snaží se ohradit třeba až po několika týdnech, tím to bude krkolomnější. Úplně nejlepší je bezprostřední reakce hned na tyknutí – “je promiňte my jsme si potykali? Omlouvám se, to jsem asi přeslechla. “ Oni by se měli ocitnout v trapné situaci, ne ten člověk, kterému je to činěno. Každopádně spoléhají na to, že se dosud nikdo neohradil a tak to berou po soudružsku jako normální

Příspěvek upraven 18.05.25 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
18.5.25 12:53
@Kfětoslava píše: Více

to jistě, ale by fajn to udělat nějak na „urovni“, tady to oplácení je za mě v její situaci dost neprozřetelné…začít v nové práci tykat doktorovi, ikdyž vím, že místní zvyklost je jiná, no, tak třeba to vezme dobře, jen si to moc nemyslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
18.5.25 12:53
@kyslík píše: Více

Ale to je přesně věc každého, jak si to nastaví. Nikdo tě přeci nenutí vykat. Stejně jako tady nebo třeba na facebooku je někdo občas vtipný s tím, že začne vykat a asi čeká, že my tímpádem začneme vykat jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
18.5.25 12:54
@rmot píše: Více

tak určitě, určitě jí to bude ku prospěchu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
18.5.25 12:55
@Kelsey1 píše: Více

Tomu nerozumím - jak došlo k tomu jednostrannému tykání? Ona učila tvoje dítě, tak si s tebou nebude jako s maminkou svého bývalého žáka tykat. No ale to pak zůstáváte u vzájemného vykání, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
18.5.25 12:56
@Keyllah píše: Více

To by ses možná divila. Obecně si většinou lidi víc váží těch, co si nenechají chcát do bot bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
18.5.25 12:57
@Keyllah píše: Více

Tak to už chce větší koule. Taky bych to automatické tykání nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
18.5.25 12:59
@rmot píše: Více

No zjevně je v případě zakladatelky problém „si to nastavit“, když obecná zvyklost je tam jiná. Měla by tam všem teda začít jako jediná tykat?
Tady je obecná zvyklost všem tykat, takže když někdo vyká, působí to hodně divně. Tak tam v té práci by zas asi působila hodně divně zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9153
18.5.25 13:06
@kyslík píše: Více

Jako starší kolegyně. Má pocit, že mladším automaticky tyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10913
18.5.25 13:21

Pomyslela bych si neco o soudruzce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
18.5.25 13:25

Mně by to tedy vadilo.

Jestli bych se ozvala? Nevím… Asi by záleželo na tom, jaké by bylo celkové pracovní prostředí a jak dlouho bych v daném zaměstnání chtěla zůstat. Pravděpodobně bych ale byla srab, pomyslela si něco o tom, jací jsou mí nadřízení arogantní křupani, ale dál to neřešila.

A asi lépe bych to snesla od někoho výrazně staršího než od +/- vrstevníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
18.5.25 13:26

Mamka je zdravotní sestra v nemocnici a běžně si sestry v práci týkají mezi sebou, pokud jim to nabídne někdo z lékařů tak je " blbý" to odmítnout… Mě bude letos 40 a zažila jsem v práci různé přístupy, že mi lidi automaticky tykali a já jim vykala, to jsem byla při VŠ na brigádách. V první práci to bylo nastaveno, tak že jsem si fakt potykala s každým individuálně, když třeba přišel nový manažer, tak řekl při představení rovnou, ať mu tykáme. V této práci je nepsané pravidlo, že všichni v rámci týmu si tykáme cca 30 lidí a mimo tým individuální potýkání, jinak vykání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12965

Je to extrémně nevhodné a v jiném než českém prostředí by to bylo i na žalobu.
Tady bych si spíš asi našla jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126

A tak to já bych jí z gustem řekla, že i já mám své zásady a vesele bych jí tykala. Ať se třeba zvencne paní důležitá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
18.5.25 13:33
@Apolena05 píše: Více

Ano, tak na tuto situaci bych reagovala taky takhle - ona má své zásady, které ovšem úplně tak neladí s mými záasadami, takže (pro ni) bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová