Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Katko,
je strašně smutné co se stalo Katty a i jiným maminkám, těhulkám…co se děje snažilkám, které nemůžou přijít do jiného stavu třeba roky…můžu jen maličko napsat, jak jsem se cítila já, když jsem přišla o miminko vloni v 11 týdnu…bylo mi strašně smutno, ale to poslední, co by mi vadilo, byly metříky u jmen tady na emiminu. Za prvé je beru trošku jako podpis, ráda je vidím kdykoliv, prostě patří k té těhulce, mamince, nebo i snažilce (metřík s cyklem), prostě tím, že já o miminko přišla nepřestane svět být bez těhotných, bez maminek, bez dětí…
Za druhé si myslím, že samotnou Katty to ani nenapadlo, nezlob se. Ač se snažím být empatická, troufám si tvrdit, že tohle jí teď určitě nebolí…
Diny
A vadí vám jinak? Trochu zpomalují načítání stránek, některé roztahují diskusi, někdy je metřík třikrát delší než samotný příspěvek…
Neříkám, že to vadí mně (sama mám tři
, jen mě zajímá váš názor…
Ani mne nevadia. Tiez uz sa podla metrikov orientujem, aspon viem, ake velke deti ma mamicka, ktora pise ten ktory prispevok.
K.
Souhlasím s Ivcou_K, i když jsem to sama nezažila.
Jinak mi metříky nevaí, mám pak představu o pisateli a spíš postřehnu věk dítěte:) Spíš mi vadí (ale tam je asi chyba, že holky neví, jak na to), když jsou vedle sebe a tím roztahují stránku.
Mam celkem pomalé připojeníé Eurotel a neřekla bych, že to výrazně zpomaluje načítání stránky, protože se mi zobrazí texty a teprv pak se mi načítají metříky a nijak to moji rychlost neovlivňuje.
Vadily by mi asi v deníčcích…
Gabča a Bára
Ahojky,
mě osobně tedy metříky nevadí (nemám za sebou žádnou negativní zkušenost), naopak podle nich už před přečetním příspěvku identifikuji některé e-mimiňačky (pak mě ale občas zmátne, když vymění fotku u metříku - jako třeba Gabinka
), zajímá mě věk dětí těch, které se zapojují do různých diskusí (občas od toho odvozuji, jestli mají k danému tématu ze zkušeností s vlastními dětmi co říct, nebo zda je naopak omlouvá ze stejného důvodu neznalost
). A taky mě těší, když někomu nějaký ten metřík přibyde
.
Upřímně mě vůbec nenapadlo, že by mohly v určitých diskusích vadit - vždyť tenhle server je přece plný (převážně) štastných maminek a těhulek a jejich dětí. A ty, které zatím neotěhotněly, nebo se něco stalo, alespoň cítí tu naději, že to jednoho dne půjde - nebo se pletu?
Pokud bych obklopení dětmi a těhulkami těžce nesla, tak se přece nebudu sebemrskačsky týrat chozením na emimino.
Ale samozřejmě jsem si vědoma, že v této diskusi by se měly vyjádřit spíše holky, které mají za sebou něco smutného, ať už potrat nebo tragédii podobnou té Kattyiné.
Takže za sebe opakuji - metříky mám ráda a vůbec mě nenapadlo, že jsem ho někdy mohla nebo měla vypnout. Od teď si dám možná větší pozor. ![]()
(Pé es: takže kromě gramatiky si od teď budeme hlídat i vhodnost metříků
)
Hajinka
No tak to jsem nečekala!
Prosím vás ani mě metříky nevadí! Jen mi to v té diskuzi připadá prostě blbý. Je to jako jít na pohřeb přát někomu soustrast v květovaných šatech. Je to můj názor. Chápu, že katty můžou být metříky úplně jedno asi má jiný starosti. Katka
Katko, Missorka o kus výš se ale ptá, jestli vadí i obecně.
A jinak myslím, že holky, které mají negativní zkušensot se k tomu vyjádřily jako někdo, kdo to zažil.
Každý je pak samo jiný.
Souhlasím s tím, že metříky pomáhají identifikovat uživatele, orientovat se ve věku dítěte apod. a navíc jsou krásné
![]()
Ani v Kattyině diskuzi mi nepřišly nevhodné - svět se točí dál a je krásné vidět, že to jde i jinak než špatně… o mimi jsme přišli v lednu ve 22. tt, měla jsem krásný metřík s medvídkem, vyměnila jsem ho a hned mi je veseleji, když vidím, jak se motýlek posouvá ![]()
Suhlasim s Hajinkou. Tiez mi metriky nevadia, naopak som za ne rada, nespomaluju, ani neroztahuju mi stranku. (chapem, ze niekomu mozu).
Myslim si, zeby sme nemali uvazovat za druhych, co im moze, alebo nemoze vadit a rozhodovat za nich.
Aj zena v takej tazkej a bolestnej situacii ako Katty je svojpravny clovek a verim, zeby urcite minimalne naznacila, ze jej metriky prekazaju. Stacilo napisat „Metriky ktore tu vidim, su pre mna velmi bolestne“ a myslim, ze by sa nenasla ani jedna mamina, ktora by si metrik neodstranila.
Pokladam sa za hodne empatickeho cloveka, ale toto ma skutocne nenapadlo.
Drzim katty hodne palceky a myslim na nu moc, ale nemyslim, ze jej pomoze ked budeme tajit, ze mame deti.
Ved staci, ze si klikne na inu diskusiu a tam sa nas metrik zobrazi.
To by sa museli metriky zrusit vseobecne, aby sa nahodou niekoho nedotkli. Ved urcite nas „len“ cita mnoho mamin, co presli niecim podobnym a ked si kliknu na ktorukolvek diskusiu, tak sa zobrazi aj metrik ucastniciek diskusie.
A katty si uz coskoro moze zadat novy metrik a urcite bude na neho moc moc pysna. Myslim, zeby sme jej nemali brat tu moznost.
Tolko moj nazor.
Ahojky,
metříky mi nevadí. A v Kattyině diskusi mi to nepřišlo nevhodné, myslím že teď má jiné starosti. A až to jednou bude číst znova, jestli bude mít tu sílu já bych jí asi neměla. Tak uvidí že má naději mít zdravé mimi a že to opradu bylo jen to jedno procento hrozného neštěstí. A co se týče mého příspěvku já napsala jen pár slov a přitom jí taky chápu, jen jsem to neměla chuť rozvádět. Já měla pohodový těhu a přesto když se malá narodila, nežila. Trvalo dlouhé čtyři minuty než jí resuscitovali a pak dalších osm minut za ní dýchali. Teď je zdravá a v pohodě, ale to co mi tu chvíli běželo hlavou. A pak se vracelo celou dobu co byla v inkubátoru byl obrovitý děs ze smrti. A řekla bych, že ten krom strašlivé bolesti a pocitu nespravedlnosti a bezmocnosti cítí Katty taky.
Tak a teď nevím jestli metřík přidat či nepřidat, no snad to nebude vadit.
Vstupuji do klubu celkem pomalých připojení Eurotel a ani mně metříky připojení nespomalují, načte se mi všechno a metříky někdy trvají déle, ale jen o trošičku.
Katko, život prostě jde dál!!! A člověk se musí naučit žít i s hrůzou, která ho potkala. Nikdo, nikdy a nic nezaplní prázdno, které vedle nás zůstává po ztrátě dítěte (ať už jakkoli starého). Prostě se musíme naučit s tou šílenou prázdnotou žít a respektovat ji. A dejme naději!!! Třeba i tím, že nás něco strašného potkalo a dneska je všechno krásné a prozářené. Myslím, že i ten nejsmutnější člověk na světě dokáže sdílet radosti jiných, protože i to by mu mělo přinést radost. Každý je jiný, to samozřejmě, ale PŘEJ A BUDE TI PŘÁNO!!! A tím, že se budeme tvářit, že žádná žádné dítě nemáme, a že žádná z nás není těhotná, nikomu nepomůžeme!!! Předávejme naději, pomáhejme hledat cestu, pomáhejme zvládnout neštěstí, prohry, podporujme v boji, ale nelžeme sami sobě!!! Já mám totiž trochu pocit, že bych tomu člověku lhala, kdybych se tvářila, že Klárku nemám. Promiň, ale cítím to tak!!!
A souhlasím i s tím (sorry, ale nevím, kdo to tam psal), že Katty ty metříky fakt neřešila. Kdyby se chtěla od tohoto všeho oprostit, nechodila by sem. Zná to tady a je jí jasné, že tady najde mimo jiné spoustu pyšných mamin. Prostě by tento server vynechala. Hledala podporu a pohlazení po dušičce a já myslím, že jsme jí ho daly.
Ivča a tentokrát i s metříkem
Ahoj holky,
tak se přidávám s názor. Metříky mi rozhodně nevadí. Je fakt, že do diskuze ke Katty se moc nehodí, ale i já jsem si je tam nechala. A to hlavně tím, že zatím bohužel taky nemám žádný těhulkovský ani miminkovský metřík. i já jsem si prožila své. 2 jsem potratila a 1× mimoděložní. I to hodně bolí na duši a i já jsem měla problém s tím se dost dlouho podívat na těhulku nebo miminko. I ted mám s tím občas problém, protože nám se to stále zatím nedaří.
Ale nikdy mi tady metříky nevadily. Příjdou mi už automatické k podpisu a vím, kdo je v jakém " stadiu "
![]()
A obecně mi na emiminu vůbec nevadí. Spíš by mi STARŠNĚ vadilo, kdyby je tu člověk nemohl mít !!! To samé smajlíky !!
![]()
Tot můj názor. ![]()
Pa Kačka
Ahojte,
metříky mi nevadí.
I když to zní v tuto chvíli jako sci-fi, dokážu si představit, jak Katty bude jednou se svým metříkem sdělovat jiné mamince své „zkušenosti a pocity“… a to v jakékoliv situaci…
Mirka
ahojky, mě metříky vůbec nevadí, spíš naopak.
To, že se mi také objevil u Katty v diskuzi nebyl úmysl a ani jsem si to neuvědomila, mám prostě nastaveno, aby jsem měla metřík u každého příspěvku. Nicméně už jsem ho tam raději vymazala…
Martina