Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
když jsem potratila a našla emimčo,tak první věc,která se mi tu moc zalíbila,byli metříky.
Je to ktásné,je v tom naděje,že i já jednou budu mít těhulkovský metřík.
Ráno vstanu a první co udělám,podívám se na metříky,jak na tom dnes holky sou.Komu se co blíží a jak které miminko roste.
Metříky jsou veselé a dávají smysl.Aspoň mě 100%
holky, mě vůbec nenapadlo, že se metřík dá vypnout-jak???? dole odkliknout zakázat HTML a značky, nebo jak?
stačí, když dole nemáš fajfku u Připojit podpis, potom se nezobrazí, nebo potom v nastavení, to ho vypneš úplně. Ivča
Kdyz zrusis pripojit podpis, tak metrik v odpovedi mit nebudes......
Katka
Ahoj Missorko,
metříky mi na emiminu vůbec nevadí, dokonce bych je uvítala i v deníčcích…
Mám bohužel taky špatnou zkušenost, 2× jsem potratila, po druhém potratu jsem už emimino znala a přidala se do diskuze Otěhotnění po potratu…, kde už byla většina holek těhulek. Jejich metříky mi dávaly naději, že i po ztrátě miminka můžu nakonec nosit pod srdíčkem zdravé miminko, a těšila jsem se, až si po šestinedělí udělám metřík taky, aby mi bylo trochu veseleji.
Teď jsem snažilka, mám po IVF a příští týden se dozvím, jak to bylo úspěšné, jestli jsem těhulka a jestli budu mít miminko jedno nebo dvě.
Proto mám teď dva metříky, jeden „snažilkovský“ a jeden, který mi počítá dny do testování. Ale v Kattyině diskuzi jsem je nepoužila, prostě jsem v tu chvíli cítila, že to není vhodné.
Na druhou stranu souhlasím s tím, že smazáním metříku nesmažeme děti, ať už jsou v bříšku nebo na světě. Pro mě bylo těžší (a i teď po půl roce od potratu mi to někdy přijde líto, přestože to každému přeju, protože zdravé miminko je svým způsobem dar) vidět těhulky a maminky s kočárky „naživo“, než vidět tady metříky. Ale to je určitě velice individuální a záleží na psychické náladě toho, koho se to zrovna týká.
Všem čekatelkám, snažilkám, těhulkám a maminkám přeju, aby se dočkaly svého zdravého uzlíčku štěstí, i když je ta cesta někdy dlouhá a smutná
Inka - snažilka s metříky
Ahojky,
mě metříky nevadí. Co se týká katty, tak metřík jsem nechala. Beru to tak, že na ni a miminko nemyslíme jen my, ale i ti naši uzlíčci. Přiznám se, že mě ani nenapadlo, že by to mohlo vadit. Nedokážu to ale posoudit, protože jsem si nic tak bolestného nezažila a doufám, že ani nezažiju.
Klára a Peťulka
ahoj,
mne metriky nevadia, mozno vadili ked rana bola cerstva (ako pisala asha), ale je to to samy ako fotky miminek a pri podpise +Xtt. svet sa toci dalej a my, ktore sme zazili bolest sa s tym musime zmierit. jednoducho inac to nejde.
viem si ale z praktickeho hladiska predstavit, ze to moze zaberat web priestor, ci sa mylim? v takom pripade to necham na administratora/ku ![]()
Zcela záměrně jsem náš metřík v diskuzi o Katty a jejím miminku odstranila,protože člověk by měl dopředu myslet na to,že když reaguje na takovéto téma tak se nehodí,tam přidávat metřík s čímkoli co se miminek týče včetně utz fotek. Jinak mi vůbec nevadí,spíš naopak si myslím,že usnadňují orientaci.Nijak mi načítání stránek nezpomalují.
Je fakt, že fotky utz mě zarazili v příspěvku u Katty, ale mětříků jsem si ani moc nevšimla, spíš fotek dětiček, ale mětřík jsem raději smázla, nevíme jak to všechno Katty prožívá, tak raději nechci „sypat sůl do rány“.
Jana
Metříky na emiminu mě baví a dost na ně dám, také bych je uvítala v denníčcích, nicméně pokud jde o diskusi Katty, kdybych tam reagovala metříky bych nepřipojila, nějak by mi to ohled k její situaci nedovolil. To je můj zcela soukromý názor a s tím, že děti a těhule neschováme nesouvisí
A myslím, že Missorčinu upozornění není co vytknout, spíše pochválit, pochopila jsem ho jako upozornění, že metřík jde u jednotlivého příspěku nezobrazit.
A nehlasovala jsem, moc v tomto případě nechápu význam, je to pro mě citlivá a soukromá věc
pa Mia
Chápu, že pro maminky, které o své miminko přišly může být bolestivé vidět metříky. Pak tedy, když se dají vypnout, lze je v určitých diskusích dát pryč. Pak by ale pro ně nebylo vhodné si číst ostatní diskuse, kde metříky jsou.
Jenže v nastavení je můžete buď vypnout natrvalo a nebo dočasně. Když je opět zatrhnete, objeví se zpět. A chcete je odstranit opravdu ze všech diskusí? To bychom ale potom museli i zrušit fotogalerii a nakonec na Internetu se všude možně dají najít miminka. ![]()
Marki
Marki
myslím, že se mýlíš, teď odkliknu boxu zatržení u „Připojit podpis (podpis můžete změnit ve vašem nastavení)“
a metřík u této konkrétní reakce nebude
Mia
Marki
a teď nechám defaultní zškrtnutí a bude, ostatního se to netýká to by se muselo měnit v nastavení, jestli to dobře chápu
Mia
Právě jsem to vyzkoušela.
A máš Mio pravdu. Stačí v konkrétním příspěvku nezatrhnout „připojit podpis“. V nastavení zůstane a v konkrétním příspěvku zmizí.
Tak fajn. Teď souhlasím.
Ahoj, Marki ........... Šup a zmizí i v tomhle příspěvku.