Vadil by vám takový chlap?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
johanka139
3.6.17 07:12

Hodně mě překvapilo, kolik z vás tady píše, že jim hrubky vadí. Mně teda také, ale tady na eMiminu se setkávám s příšernými hrubkami (nemyslím překlepy) dnes a denně, trhá mi to oči, mám pocit, že dysgrafici tvoří snad čtvrtinu národa.
Jinak osobní zkušenost- pracovala jsem v bývalém zaměstnání s klukem, velmi inteligentním vysokoškolákem, programátorem, který mi nechal na stole vzkaz- Šel jsem na objed. Takže podle hrubek se zřejmě inteligence člověka posuzovat nedá.

• Citovat
  • Upravit
742
3.6.17 07:27

Psaný projev může dost napovědět o osobě pisatele, ale není to vždy spolehlivý ukazatel. Jak píší holky výše, muže být dysgrafik, ale nelze ani vyloučit, že mu prostě „není shůry dáno“ :roll:. Jen na okraj, přijde mi úsměvné, když jej odsuzují lidé, kteří sami mají ve svém příspěvku hrubky (typicky „mě by to vadilo“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.17 07:42

Muj muz je taky dis, ale prisla jsem na to az po sms. Maily psal a pise s korekturou, aby ho to upozornilo. Je nauceny z prace, kde komunikuje casto pres mail a nemuze si dovolit hrubky :-)

• Citovat
  • Upravit
12659
3.6.17 08:06
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, že píšu anonymně, ale nechci uveřejňovat, že zrovna hledám někoho na seznamce. Teď k dotazu. Odepsal mi nějaký muž, jenže teď nevím jestli mu mám odepsat, protože ta jeho zpráva je samá hrubka. Píše třeba „pokut“nebo „rat“ misto rád atd. Neříká, že ja někdy nenapišu něco špatně, i když teda tyhle dvě slova snad napíše každý dobře a zas ho nechci odsuzovat za to, že napsal blbě 2 věty, třeba á jiné přednosti. Takže můj dotaz zní jednoduše. Odepsali by jste mu, či ne? Děkuju.

Vadilo a moc, klidne si muze to co napise projet ve Wordu, kdyz to nezvlada jinak, kdyz je mu to nekde tak asi rozumu moc nepobral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
3.6.17 08:09

Jo, máte pravdu, že podle hrubek se inteligence posuzovat nedá, tady je většina příspěvků s chybami… a podle toho, jak každý o sobě píše, že je dysgrafik, tak je to asi problém většiny národa…

Dysgrafie (nebo agrafie) je specifická porucha grafického projevu. Slovo dysgrafie je odvozeno z řeckého slova „grafein“, které znamená psáti, a předpony „dys-“, která je překládána jako špatný či porušený. Postihuje především schopnost napodobit tvar písmen a jejich řazení. Dítě si obtížně zapamatovává tvary písmen a zaměňuje písmena tvarově podobná. Charakteristické je křečovité, těžkopádné a neúhledné písmo. Žákům s touto poruchou činí také problémy týkající se dodržování lineatury (výšky písma). Podstatné je, že tato porucha žádným způsobem neovlivňuje intelekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.6.17 08:32
@Anonymní píše:
Hodně mě překvapilo, kolik z vás tady píše, že jim hrubky vadí. Mně teda také, ale tady na eMiminu se setkávám s příšernými hrubkami (nemyslím překlepy) dnes a denně, trhá mi to oči, mám pocit, že dysgrafici tvoří snad čtvrtinu národa.
Jinak osobní zkušenost- pracovala jsem v bývalém zaměstnání s klukem, velmi inteligentním vysokoškolákem, programátorem, který mi nechal na stole vzkaz- Šel jsem na objed. Takže podle hrubek se zřejmě inteligence člověka posuzovat nedá.

Na druhou stranu je zvláštní, že člověk, který prošel vysokou školou, si není schopný zapamatovat, jak se oběd píše. Chápu tuto poruchu u dětí, když ty chyby „nevidí“, protože nemají tolik zkušeností s psaným textem. Ale dospělý cca třicetiletý chlap? Kolem mě dyslektik není žádný, spíš jen lidi, co si po sobě psaný text nepřečtou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.6.17 08:36

Nevím, jestli je můj muž dysgrafik či co, ale napsat správně slovo je rovno zázraku…
Naštěstí jsme se poznali osobně a je to pěkný, hodný, pracovitý a neuvěřitelně manuálně zručný - co vezme do ruky to umí…
takže jestli umí nebo neumí pravopis, je pro mne nedůležité…naštěstí si je toho vědom a veškeré emaily a komunikaci se zákazníky nechává na mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
3.6.17 08:47
@Russet píše:
Na druhou stranu je zvláštní, že člověk, který prošel vysokou školou, si není schopný zapamatovat, jak se oběd píše. Chápu tuto poruchu u dětí, když ty chyby „nevidí“, protože nemají tolik zkušeností s psaným textem. Ale dospělý cca třicetiletý chlap? Kolem mě dyslektik není žádný, spíš jen lidi, co si po sobě psaný text nepřečtou.

také to může být sexuálně nevybitý slovák, ukrajinec, moldavan (perlička : můj kolega psal obědnávka) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
3.6.17 08:51

Nevadilo, může mit disgrafii, kvuli tomu nejsou ti lidi horší.. Ja zase neumim pochopit cisla, kazdy mame neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
3.6.17 08:52

@Russet třeba to může být 30ti letý ajťák :lol:…mám jednoho v rodině, taky s více dys a přesto má VŠ a sakra nadprůměrný plat… ;) prostě ten jeho mozek jede v jiném módu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.6.17 08:53

Rád bych Vás upozornil, že já jsem též dysgrafik. Občas se mi stane, že přehodím dvě písmena ve slově, či při opisování různých čísel přehodím dvě číslice (např. 690 – 960). Stává se to ale málokdy, jelikož si na to dávám pozor a pamatuji na to.
Nicméně nepozoruji u sebe, že bych měl problém s gramatikou, či s vkládáním jiných písmenek do slov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
3.6.17 09:11

Takhle jednou jeden chlap na inzerát - odpověď samá hrubka (mněj! se hezky). Úplně mě to odradilo. Kamarádka mě přesvědčila, že se s ním mám sejít…Jsme spolu 13let, máme děti a nevyměnila bych ho, dysgrafika jednoho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.6.17 09:18

Bože, ne to by mi nevadilo.Muj manžel taky kolikrát zprasi slovo, které snad ani zprasit nejde a je to bezvadnej chlap, hodnej, má práci, děti miluje…Takže ne, mě by to OPRAVDU nevadilo, já se už ani nedivím, že je plno ženských samotných, když každá hledá profesora češtiny nejlépe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
3.6.17 09:33

Já to taky nesnáším :D Psaný projev je pro mě důležitý, dělám si podle něj i trochu úsudek o tom druhém. Pokud by ten druhý pro mě zatím nic neznamenal a psal jako prase, tak asi ani neodepíšu :) Každopádně.. Se svým současným partnerem jsme se spíš scházeli, než jsme to dali dohromady, až pak jsme si začali pořádně psát. Já zjistila, že píše jak dobytek a že je dyslektik :mrgreen: I teď po dvou letech mě každá hrubka praští do očí, sem tam ho na ni upozorním, protože vím, že se pak snaží, ale když milujeme, tak není co řešit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
3.6.17 09:33

A mně to nedá :mrgreen: Zakladatelko, odepiš mu, dle tvých příspěvků tady v diskuzi jste v gramatice na podobné úrovni :P Nevím, kdo komu psal jako první, ale třeba na tebe aplikoval radu jedné zdejší uživatelky, když jsi mu napsala „mohli by jsme“, tak si třeba říkal, že tě to trkne, když sám napíše taky hrubky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí