Vanlife- život v dodávce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75762
29.6.19 21:51
@Regina Hero píše:
Když někdo bude chtít jet na poznávačku, každý den jinde, pořád jen hltat kilometry k dalšímu cíli, aby si odškrtnul další bod, tak jede s cestovkou a má z toho pak akorát vítr v hlavě… nebo mu to splývá… nepamatuje si, jen má pak nějaké fotky…

Kdo chce jen tak cestovat a užívat si, tak se nehoní, nejede někam, jen aby tam byl, nezastavuje a nepřespává na benzinkách a odstavných parkovištích, nešílí, kde je další obchod a kde co je… prostě jede, užívá si, kde se mu líbí, zastaví, nasaje atmosféru, pobude třeba i pár dní… není vázaný na nějaké ubytování, nemusí nic bookovat dopředu, platit dopředu, zastaví, kde zrovna je, kde chce, kde ho něco zaujme… a zajde na to kafe, nasává atmosféru, zakempuje u jezera a v klidu tam pobude…

@sirikit jo a aby se dodržela nějaká ta štábní kultura, tak to víno popíjíme ze skleniček na stopce… pořádek muší bejt… máme rádi bílé, tak máme teda skleničky na bílé víno, ale je fakt, že si do nich tedy občas naléváme i dobré červené… :oops:

Jojo, tohle je super přístup. :palec:
Skleničky :potlesk: :potlesk:, přesně tak, pořádek muší bejt, my pili z vinných skleniček na šťopce i na tom moři, a to za každého počasí. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
29.6.19 21:59
@Regina Hero píše:
jo, pěkný offroadek je úžasná věc… a zejména, když se držíš hesla, že „je to sice dál, ale zato horší cesta“… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Speciálně pro Tebe z podzimního trialu 2018. :mrgreen:
Malinko se to vymklo :nevim:,kámoš to blbě odhadnul. „Vyvažujeme, vyvažujeme…“
Ve finále jsem seděla na opěrce sedadla řidiče s nohama na palubovce (na sedačkách 5 cm vody), ale po vytažení jsem vystoupila suchou nohou jako dáma. 8)
(Za chviličku to smáznu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.6.19 00:42

@sirikit uz jsi to smazla? Jdu pozde…
Edit: je tam… ve vode… jen se to nejak nechtelo nacist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
30.6.19 09:00
@Regina Hero píše:
@sirikit uz jsi to smazla? Jdu pozde…
Edit: je tam… ve vode… jen se to nejak nechtelo nacist…

Jen tu první s xichtem, druhou jsem Ti nechala do dneška.
Oni teda všichni příčetní věděli předem, že tam to auto zůstane, ale když do toho kámoš šel, moje okamžitá reakce byla „jedu s tebou!“ :dance: :dance:
Na blbosti mě užije. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.6.19 09:50
@sirikit píše:
Jen tu první s xichtem, druhou jsem Ti nechala do dneška.
Oni teda všichni příčetní věděli předem, že tam to auto zůstane, ale když do toho kámoš šel, moje okamžitá reakce byla „jedu s tebou!“ :dance: :dance:
Na blbosti mě užije. :oops: :lol:

No jo… to chce poradne auto, ne takovy prutokac… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
30.6.19 10:30
@Regina Hero píše:
No jo… to chce poradne auto, ne takovy prutokac… :mrgreen: :mrgreen:

Nojo, tohle je kámoš, bodry Ostravak.
Dřív koná, než přemejšlí, šéf klubu je z něj zoufalej, že se jednou stane neštěstí, ale sranda je kolem jeho počinů prozatím veliká. :mrgreen:
Na delší cestu bych s ním ovšem v životě nejela. :andel:

Co máte za auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.6.19 11:00
@sirikit píše:
Nojo, tohle je kámoš, bodry Ostravak.
Dřív koná, než přemejšlí, šéf klubu je z něj zoufalej, že se jednou stane neštěstí, ale sranda je kolem jeho počinů prozatím veliká. :mrgreen:
Na delší cestu bych s ním ovšem v životě nejela. :andel:Co máte za auto?

Discovery a Defendra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75762
30.6.19 11:18
@Regina Hero píše:
Discovery a Defendra…

Discovery nevím, Defika úplně vidím. :pankac:
Sakra, nejste z Blanska a okolí, Jirka a Dušan, dva blázni s parádně přestavenýma Defenderama včetně ležení ve stanu na střeše? Čerstvě.
Můj chlap (Vitara) tvrdí, že po jedný sezóně se ještě rád bude stěhovat zase dovnitř. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.6.19 11:51
@sirikit píše:
Discovery nevím, Defika úplně vidím. :pankac:
Sakra, nejste z Blanska a okolí, Jirka a Dušan, dva blázni s parádně přestavenýma Defenderama včetně ležení ve stanu na střeše? Čerstvě.
Můj chlap (Vitara) tvrdí, že po jedný sezóně se ještě rád bude stěhovat zase dovnitř. 8)

Discovery je pohodlnější a luxusnější typ Land Roveru… Defík je oproti tomu tak trochu spartánský a nepohodlný (a proto ho máme a momentálně přestavujeme na poloobytňák)… čerstvě přestavené auto nemáme, s Diskárnou jezdíme už osmý rok včetně stanu na střeše… mimochodem, střešní stan je bezva věc… stěhovat se zpátky dovnitř asi nehrozí, u těchto věcí je další vývoj spíš směrem k většímu a lepšímu stanu… taky už máme druhý v pořadí, větší a pohodlnější… ale to v tom našem okruhu pacientů a závisláků na LR je běžné… koupíš si běžné auto, postupně zjišťuješ, že potřebuješ naviják, šnorchl, zvednutý podvozek, větší kola… prostě normálka… a ty stany na střeše nebo spaní v autě, případně oboje, to má skoro každý s LR, koho známe… nic divného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.21 10:51

ano

Ahoj, cestovat a žít v dodávce se určitě dá. Chemické WC a sprcha, kuchyň, kvalitní postel, tohle všechno se dá do dodávky vestavět. Elektriku dáš na solární panely, pitnou a užitkovou vodu doplníš jednou za čas..Někteří mají v dodávce i malá kamínka na topení..dokonce se dá spát na divoko, tzn. žádný kemp, kde se platí za plac a služby… jednoduše si zajedeš, kde se ti to bude líbit (pokud je to soukromý pozemek, dá se při domluvě pár nocí pobýt i tam ), když si před autem nerozděláš oheň, stoly apod., většinou si tě ani policie nevšimne a nechá tě v klidu. Každopádně je dobré dát do auta zabezpečení proti vloupání, plynům, apod. Existuje spousty aplikací, kde najdeš místa na přenocování ať už zdarma, nebo za vážně malý poplatek. Co se praní prádla týče, snad v každém městečku je prádelna, která nevyjde draho.
Když budou docházet finance, je spousty možností, jak si přivydělat slušné peníze, jako různé sběry ovoce, zeleniny nebo květů,… práce na farmách, na pláží, pomoc při úklidu parků, lesů, vod…tím, že neplatíš nájem a zůstaneš nějakou dobu na jednom místě tzn. Nebudeš cestovat každičký den několik desítek a stovek kilometrů dost ušetříš. Taky můžeš pracovat za stravu, za služby,…třeba jen 2-3hod denně, což moc není…a ještě poznáš místní :-)
Dá se všechno, jen to chce hledat jak se to dá a nevyhledávat hned důvody proč ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová