Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše:
Hledat v pohádce politiku. To nevím, jestli je víc nemoc nebo úlet. Buď je pohádka pěkná a dá se na ni dívat nebo ne. Případně je k ní nějaký odpor. Nemám ráda třeba Tři bratři. To je pohádka, kterou prostě neee. Klus je mi dlouhodobě nesympatický. Kdekoli ho dají, tak přepínám. A celkově téhle pohádce jsem nepřišla na chuť. Ale víc za pohádkou hledat nehodlám.
Moje dítko Tři bratry miluje, rozhodně jsou mnohem lepší, než většina nových, ale zas tolikrát jsem je vidět nemusela ![]()
Jinak taky pohádky dělím jen líbí - nelíbí, ale díky těm novým hrůzám nějak přestávám na pohádky koukat ![]()
@Božislava píše:
Kotvu znám, Tootsie ne. Přibliž. Dík.
Není to vánoční, ale třeba vloni dávali. Je to s Dustinem Hofmannem
My jsme hodně na pohádky. Běží tady od rána do večera už několik dní. Sledujeme tak nějak všechny. Některé častěji, některé méně. Učím děti i na ty starší a některé si už oblíbily.
Mimo zmíněné starší a mnou velmi oblíbené se mi z novějších líbí i O vánoční hvězdě a Dvanáct měsíčků. Většinou děti informuji, kde se co natáčelo a kde jsme byli ![]()
Pohádky? Určitě!
A nejen o Vánocích, vždyť jsou to jediné v dnešní době, kde ještě vládne zdravý rozum, spravedlnost vítězí nad neprávem a láska nad závistí a touze po moci… Od těch padesátých let, kdy byly natočeny asi první, do současnosti, je fakt hodně hezkých pohádek a netroufám si říct, která je nejlepší. Z těch novějších třeba Tajemství staré bambitky, Čertí brko, Láska rohatá… občas ty narážky na současnost v těch novějších pohádkách je fakt dobrá, například, aby se peníze dělaly z papíru, protože pak budou lehčí a bude se snadněji krást
.
Ze starších klasika Tři oříšky pro Popelku s ohromující hudbou Karla Svobody, ale i Byl jednou jeden král s těmi nejlepšími komiky… nechali nám překrásnou památku! ![]()
Já mám ráda takové ty klasiky - Zlatovláska, Byl jednou jeden král, Tři oříšky pro Popelku, Jak se budí princezny… Moje nejoblíbenější je S čerty nejsou žerty. Nemusím Troškovy pohádky, snad jen Princeznu ze mlejna. Z novějších se mi líbí Korunní princ, Šťastný smolař, Peklo s princeznou nebo třeba Svatojánský věneček. Letošní novou pohádku (Klíč svatého Petra) jsem si zařadila do kategorie neurazí, nenadchne.
@debra.morgan píše:
Kluse taky nemusím, ale tři bratři je jediná pohádka, kde mi naopak nevadí a pohádku mám ráda. Ale je pravda, že karkulka je trochu ulitla.
Souhlasím, z novodobých pohádek za mě Tři bratři vedou. Jako jasně, též nemusím Kluse, ale nějak se od toho dokážu odprostit a vnímat ho v tu chvíli jen jako postavu z pohádky. Ale například tu někdo zmiňoval Řachandu - absolutně jsem to nechápala, totálně zmatený děj, po 20 minutách jsem přepínala ![]()
Jinak nejsem moc pohádková, radši mám klasické Vánoční filmy jako Pelíšky, Jak vytrhnout velrybě stoličku, S tebou mě baví svět, Sám doma… Teď jsem viděla nově film s Polívkovou a Dejdarem Ženská na vrcholu. Je to na Voyo. Velmi milá česká vánoční komedie. Z pohádek musím vidět hlavně S čerty nejsou žerty a Tři oříšky pro Popelku. Ikdybych se na to měla dívat jen jedním okem, ale tohle prostě musí být ![]()
Mě Tři bratři přijdou “podělaný” tím jak do toho pořád vstupuje Svěrák. Jinak by to i šlo.
Co ta nová pohádka co byla včera? Jaká je? Neviděla jsem.
Včerejší pohádka se mě osobně zařadila mezi ty, které už vidět příště vůbec nemusím. Přestože tam mají role herci, které mám ráda, tak pohádce chybí úplně všechno. Kompars, hudba, 1 kočár a 1 pramice, to je hodně nedostatečný za mě. A splácat do jedné fotomontáže Zvíkov a Žleby, to napadlo někoho snad v deliriu ![]()
Ta včerejší má takový fakt divný příběh… pokusy o humor.. není to taková ta klasika dobro-zlo-zachránit princeznu ![]()
taky jsem spíš za vánoční filmy
pokud vám nevadí americké, tak letos jsme se s dcerou za břicho popadaly na netflixu RODINNÁ ROŠÁDA
je to mírně trapná A velmi lehká a nenáročná rodinná vánoční americká komedie, ale výměna duší v rodině do těl (z dětí do rodičů, z mimina do psa a naopak) je vtipná dost, jak ten malej třeba lítá po sedačce (neumí chodit) a pes zas sedí na nočníku
prostě i přes „blbost“ velmi pobavilo ![]()
a jakkoliv kromě Doby ledové a Simpsonů nemusím animáky, tak letošní vánoční KLAUS na Netflixu je krásný dojemný příběh ![]()
ještě tam vypadá zajímavě Chlapec, kterému říkají vánoce, to asi dáme dnes ![]()
S čerty nejsou žerty
Anděl páně 1 Šťastný smolař
Kouzelný měšec
Včerejší pohádka byla zklamáním. Příliš komplikovaná. Jako když kočička s pejskem pekli dort.
Anděl Páně 2, princeznu Jasnenku, Zlatovlásku, Honza málem králem, jo a kvůli Neckářovi Silene smutnou princeznu.
Mám ráda pohádky, nejvíc S čerty nejsou žerty, Nesmrtelnou tetu, Kouzelný měšec, Jak utopit doktora Mráčka, Tři oříšky pro Popelku, Třetího prince a Saxanu. Ale ráda se podívám i na jiné.
@Lucy75 píše:
Ta včerejší má takový fakt divný příběh… pokusy o humor.. není to taková ta klasika dobro-zlo-zachránit princeznu
taky jsem spíš za vánoční filmypokud vám nevadí americké, tak letos jsme se s dcerou za břicho popadaly na netflixu RODINNÁ ROŠÁDA
a jakkoliv kromě Doby ledové a Simpsonů nemusím animáky, tak letošní vánoční KLAUS na Netflixu je krásný dojemný příběhje to mírně trapná A velmi lehká a nenáročná rodinná vánoční americká komedie, ale výměna duší v rodině do těl (z dětí do rodičů, z mimina do psa a naopak) je vtipná dost, jak ten malej třeba lítá po sedačce (neumí chodit) a pes zas sedí na nočníku
prostě i přes „blbost“ velmi pobavilo
ještě tam vypadá zajímavě Chlapec, kterému říkají vánoce, to asi dáme dnes
Taky je celkem fajn odlehčená komedie Nebožtíci přeji lásce ![]()
Teď tam bude můj nejoblíbenější film. Vánoce naruby. Už na něj čekám
.