Vánoční skřítek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1870
3.12.19 11:36
@Markéta80 píše:
@stock stejně se dětem blbě vysvětluje že dárky nosí mimino. Vali si to hned vysvětlila že má kouzla a ty dárky zmenší aby to vše unesl :mrgreen: Vali vždy říká že je dobře že u nás dárky nenosí ten dědek, prý by určitě ani neprolezl oknem. Měl by co dělat 4 patro a ještě v okně sít :mrgreen:

U na zase dcera rika, ze miminka se neboji, ale ruskyho a americkyho Jeziska (Santu a dedu Mraze) doma nechce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.19 12:22
@Malike píše:
A já mám doma na poličce Anubise a co.
Můj svobodný názor na skřítky tě pobuřuje? Nemůžu kromě cestování do zahraničí s dítětem už ani říct co si myslím o skřítcích?

Nepoburuje, jen vyjadřuju svůj svobodný názor ;)

• Citovat
  • Upravit
59374
3.12.19 12:24

@stock Vali napsala 2 dopisy :jazyk: a včera řekla bráchovi že se dost hlídala a zase toho tolik nenapsala, ten dostal záchvat smíchu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
3.12.19 12:27

@Kosopemi nejstarší syn je milovník Ruska a už navrhoval že napřed ježíška a pak jako v Rusku :mrgreen: Vtipálek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.19 12:28
@Markéta80 píše:
@stock stejně se dětem blbě vysvětluje že dárky nosí mimino. Vali si to hned vysvětlila že má kouzla a ty dárky zmenší aby to vše unesl :mrgreen: Vali vždy říká že je dobře že u nás dárky nenosí ten dědek, prý by určitě ani neprolezl oknem. Měl by co dělat 4 patro a ještě v okně sít :mrgreen:

My třeba nikdy nespecifikovali, že Ježíšek je malé dítě. Kluk si ho celkem brzy sám od sebe spojil s Ježíšem z kříže v kostelech. A dárky mu pomáhají nosit skřítci. Santu jsem mu vysvětlila, že je to Mikuláš, takže my máme výhodu, že toho slavíme víc :D a jinak se mi líbí, že si pořád uchoval víru v Ježíška a je hezký, když se ve škole baví o tom, jak kdo slaví Vánoce, kdo jim tam kdy nosí dárky.

• Citovat
  • Upravit
59374
3.12.19 12:36

@lucenka a kdo nosí dárky ve Vietnamu? Manžel když byl malý tak si myslel že Ježíšek je malý ježek :mrgreen: :mrgreen: jenže i v koledách se zpívá o Ježíškovi jako o miminu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.19 12:40
@Markéta80 píše:
@lucenka a kdo nosí dárky ve Vietnamu? Manžel když byl malý tak si myslel že Ježíšek je malý ježek :mrgreen: :mrgreen: jenže i v koledách se zpívá o Ježíškovi jako o miminu :lol:

Vánoce neslaví. Ale mají všude vánoční výzdobu, klidně celý rok :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
59374
3.12.19 16:17

@lucenka žádné dárky? A oslavují konec roku? To musím říct Vali že někde vůbec nemají Vánoce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.19 16:27
@Markéta80 píše:
@lucenka žádné dárky? A oslavují konec roku? To musím říct Vali že někde vůbec nemají Vánoce :mrgreen:

Oni mají nový rok jindy. Takže tenhle moc nepožívají, navíc nemají ani běžně přístup k rachejtlím. Ale přípravy na „jejich“ nový rok mi přijdou šílenější než naše přípravy na Vánoce :mrgreen: Takže vloni jsem se bavila nad místní dopravou, která v té době byla ještě šílenější, protože každý potřeboval mít doma mandarinku (strom). Takže po silnici jezdily místo motorek stromy (rozuměj: na motorce převáželi stromy a to klidně tím stylem, že nebyla vidět motorka ani řidič) :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
59374
3.12.19 17:00

@lucenka :mrgreen: :mrgreen: je to zajímavé jak je to jinde :palec: Jsem si myslela že Vánoce jsou všude, jasně že jinak ale jsou ;) Strom mandarinky :lol: Ale strom jako strom ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.12.19 17:16
@Markéta80 píše:
@lucenka :mrgreen: :mrgreen: je to zajímavé jak je to jinde :palec: Jsem si myslela že Vánoce jsou všude, jasně že jinak ale jsou ;) Strom mandarinky :lol: Ale strom jako strom ne :mrgreen:

Tak někteří místní taky slaví, jsou oblasti, kde se celkem chytlo křesťanství. Ale není to masově rozšířené a hlavně to není státní svátek.
Zatím jsem nezjistila, proč to musí být mandarinka. Ty velký se mi nikdy nepovedlo vyfotit, tak aspoň pro ilustraci jeden běžný stromek :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová