Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Všem hezký den,
obracím se na Vás, majitelé rýžovaru z žádostí o Vaše zkušenosti z používáním tohoto super pomocníka.
Tedy vaření rýže je celkem jasné (ale i tak uvítám recept a vylepšení právě na tu vaši nej
ale četl jsem jak v tom lze perfektně vařit, bulgur, kuskus, pohanku a spoustu ostatních jídel. Jenže nikde jsem nenašel žádný přesnější recept (poměr vody a suroviny) jen to jak je to nejvhodnější :-/
Takže se obracím na Vas a předem moc děkuji za Vaše recepty a zkušenosti ![]()
Hezký a klidný den ![]()
Olda
Ahoj Oldo, manzel si ryzovar koupil, aby si mohl varit, kdyz jsem byla na sluzebce. Moc se nam neosvedcil, jidlo nebylo tak stavnate, jako pri vareni v hrnci a pres vsechny opatreni hodne penil a prskal, takze jeste musel hodne uklizet. Ale je to uz nekolik let zpatky.
Tak ja ryzovar pouzivam hodne casto.. davam vzdycky o trochu min vody nez bych to varila normalne v hrnci. takze treba ryzi v hrnci jsem delala 1:1,5.. tady dam 1:1. taky zalezi jakou ryzi varite.. presny recept nemam, vsechno od oka. chce to jen par krat zkusit a uz to vychytate
kuskus jsem v tom jeste nevarila
Mĕ tyhlety „speciální“ vĕci jako rýžovar, hot dog var, špejlovar, vajíčkovar… přijdou zbytečné.
![]()
Není nad normální a obyčejný hrnec ![]()
Já rýžovar mám a nemůžu si ho vynachválit, rýži hlídat nemusím, dělá se krásně sama. Někdy do ní přisypnu kari a mám skvělou kari rýži. Jo a nestalo se mi, aby začal prskat. Dávám na hrnek rýže, hrnek vody.
Taky za sebe muzu ryzovar jen doporucit! Pouzivam ho ho uz dlouho, varim tedy jen jasminovou ryzi a nikdy jsem zadny problem nemela. Pokud zacinate a nevite, je nejlepsi asi zkouset.
@Jessie8951 @suongd jojo přesně tak to vařím i já…někdy přidám do rýže na konci máslo…je výborná dá se jíst jen tak samotná. Jsem odpůrce rýže z pytlíku a té co se prodává v čechách, takže proto jsem si koupila rýžovar a Japanese rýži a Jasmínovou…Když jsem se bavila s japonci o rýži, tak mi sdělili, že tu naši by nežralo ani prase…naše rýže je opravdu chuťově hnusná a nepomůže jí žádná úprava.
A nikdo z Vás nedělá v rýžovaru jiné suroviny než rýží? Bulgur už umím. Teď ještě potřebuji recept (poměr vody a suroviny) na pohanku, kuskus, jáhly a cizrnu. Popřípadě jiné dobroty.
Děvčata a pění vám to?, Já si koupila min. týden rýžovar v Lidlu a při vaření cca posledních 10min. mi vytékalo z hrnce rýžový škrob. Rýži jsem propláchla a podle návodu dala vodu, ale vytékalo to-to mě štve. Možná zkusím dát příště méně vody ( dávala jsem 1od. rýže a 2odm vody - té jejich odměrky). Jinak my pečeme rýži v troubě a je skvělá, le rýžovar jsem si vždycky přála a teď nevím , jestli to není jenom zbytečné heblo .......
@drsňačka píše:
Děvčata a pění vám to?, Já si koupila min. týden rýžovar v Lidlu a při vaření cca posledních 10min. mi vytékalo z hrnce rýžový škrob. Rýži jsem propláchla a podle návodu dala vodu, ale vytékalo to-to mě štve. Možná zkusím dát příště méně vody ( dávala jsem 1od. rýže a 2odm vody - té jejich odměrky). Jinak my pečeme rýži v troubě a je skvělá, le rýžovar jsem si vždycky přála a teď nevím , jestli to není jenom zbytečné heblo .......
Mne to tez peni.
@drsňačka píše: Více
Nějaké nové poznatky? Mám už 2. rýžovar a bez ohledu na to, jaký dám poměr vody a kolik dám rýže mi to vždycky přeteče a musím během vaření sundat poklici. Používám jasmínku. Ale přetekla mi i klasická paraboiled. Samozřejmě předem důkladně proplachuji. Bez efektu.
@Asta135 je důležité rýží pořádně propláchnout, snad jen 1× mi přetekla, jinak nic a to je rýžovat u nás velmi častý pomocnikem
@Asta135 co máš za rýžovar? My máme s víkem a ne s poklicí a rýže mi nikdy nepřetekla. Vodu dávám tak, že na rýži položím dlaň a voda musí dosahovat ke kloubu ukazováčku.
@Gumidci píše: Více