Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My máme rýžovar součástí multifunkčního hrnce.
Je tam i funkce rýžovaru. A zatím spokojenost. Je to výroky hrnec/nádoba a utěsněná. Tak nelze, aby něco přeteklo.
@Kelsey1 píše: Více
Rikam, ja bych to asi nevyuzila, neni nad klasickej hrnec nebo papinak a ten ryzovar uzivam jen obcas, takze jsem nechtela investovat. Recenze mel v pohode, no zkusim prisavat trochu maslo zda pomuze. Ale jinak to prdim a budu proste varit bez poklice jako doted 😁 😁 😁
@Asta135 píše: Více
My máme asi celkově 18 funkcí v tom multifunkčním hrnci. Aj pomalé vaření a papiňák. I ten rýžovar. Využíváme skoro vše. Zas už bych nechtěla klasický papiňák a různá štrachadla, když to jde spláchnout jedním. Každý má jiné požadavky a očekávání.
Když dělám rýži, tak první dávám program restování, že potřebuji udělat cibuli, pak přidám rýži, koření, vodu. Zavřu. Přepnu na rýžovar, nastaví se asi 12 minut a hotovo.
My měli taky Sencor, letos jsme koupili ten od hyundai s polklicí. U Sencoru po letech odešla teflonová nádoba a jen ta nádoba vyšla prakticky na stejné peníze jako celý nový.
Nikdy nepřetekl (Sencor, ani Hyundai), jasně někdy některý druh rýže pění víc, ale že by to vylezlo ven se mi fakt nikdy nepovedlo.
Poměr vody dávám, 1 odměrka rýže (přiložena u spotřebiče) + 2 dcl vody.
Propláchnu a to tak, že nejprve jen proláchnu, naliju vodu znova, nechám cca 10 minut ve vodě odstát, znova propláchnu a dám vařit, bez soli nebo čehokoli jiného, občas dám nějaké koření (třeba cari), nebo malou oloupanou cibuli. Obvykle vařím 1,5 odměrky, objem rýžovaru máme 1 litr.
Jinak rýžovar používám i k vaření luštěnin, už je jinak nevařím.
Příspěvek upraven 09.05.25 v 08:09
@z.pepa píše: Více
Tak já uz nevim. Ja teda ryzi solim. Tak ja zkusim jeste nejakou jinou ryzi mozna, jestli to nedela ta jasminka. Ale jednou jsem zkousela paraboiled a taky mi vypenila. Jakou ryzi kupujes?
Prakticky jakoukoli, i tu obyčejnou od Bask v papírovém pytlíku, teď aktuálně máme basmati.
Taky mám ten nejobyčejnější Sencor za asi čtyři kila, už strašně dlouho, používám ho hodně často a nikdy nic nevypěnilo🤔. Vařím v něm většinou jasmínovou rýží a chutná to stejně dobře, jako rýže v restauraci. Držím se teda striktně poměru 1:1,5
Tak je to jasný, je to mnou 😁 😁 mám nějakou špatnou rýžo-auru 😁 😁 😁
@MartaProchajda píše: Více
Ale i když dám úplně malinko 😧 😧 😧 úplné minimum
Není to právě proto? Že ta voda se nemá kam vsáknout, tak to začne bublat, pěnit.
MM
@MartaProchajda píše: Více
No a když tam toho dám víc, tak to ale přeteče taky 😁 😁 😁
@Caitlyn píše: Více
Mně se docela líbí to něco, co dokáže udělat jídlo v páře. Jinak asi taky nic.