Váš názor na trávení víkendů odděleně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
12.5.17 09:38
@Simi8989 píše:
@Lama Lama Máme ho opravdu každý víkend, i když je nemocný tak každý víkend. Kdysi mi přítel přislíbil jeden víkend za půl roku pro nás, ale nestalo se tak. Jsou to 2 roky co se snažíme fungovat i se synem. Já sama jsem byla v dětství v pozici nevlastního dítěte, proto jsem si říkala, že si přesně pamatuju co mi vadilo, co bylo špatně. Tak kolikrát příteli řeknu, pohlaď ho, jdi se ho zeptat, jestli ho něco netrápí. Akceptuji to, že po příteli nikterak „nelezu / nelíbám“ když máme syna, aby ho to nerozrušilo.
Ale jednu věc mu upřít nelze, je skvělý táta.

aha, tak to už je fakt hodně dlouho… To už se samo asi nevyvrbí. Ach jo.
A nemá ten chlap nějak vůči dítěti čený svědomí?
Jak jste o tom mluvili na začátku vztahu?
Já jsem taky třeba natrefila na chlapa, který rovnou řekl, že děti už do vztahu tahat nechce. Že spolu být v době, kdy s dětma není, semtam jako kámoška na společný výlet. Ale víc ne. Vcelku tomu i rozumím. Ale je třeba si to vyjasnit na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
12.5.17 09:41

Nebere tě jako družku..Spíš jako výplň času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14628

Je to hezký, že se snaží trávit se synem tolik času, není to vždycky samozřejmost. Ale mezi tebou a synem nezvládl vůbec nastavit pravidla, pravděpodobně se o to ani nesnažil. Člověk to i lidsky dokáže pochopit, že chce synovi asi vynahradit rozbitou rodinu, ale zřejmě nechápe, jakou medvědí službu mu tím dělá. Jelikož píšeš, že s tím odmítá cokoliv dělat, znamenalo by to pro mě konec vztahu. Jo, můžeš čekat třeba dalších 5 - 10 let, než kluk dostane rozum, s tím rizikem, že tím obětuješ možnost na vlastní rodinu :roll: Jdi od něj pryč, dokud máš možnost najít si mezi vrstevníky chlapa bez závazků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19

@mumisek79 On s ním není jen občas, je to opravdu každý týden a 2-3× týdne po škole. A víkend znamená v pátek po škole si ho vzít a vracet v neděli v 6 večer. Tvrdí mi, že dítě se mnou je ochoten mít za určitých podmínek a jednou je právě to, že tím nějak neutrpí jeho syn, když jsem se ho ptala na konkrétní opatření a podmínky, tak mi je neřekl. Já děti určitě chci nebo alespoň 1.
Ve vztahu mě drží to, že ho mám pořád svým způsobem ráda a že mě občas (pouze slovy) utěší, uchlácholí. Jak jsem psala, jsem celý týden v práci a žiju pro ty víkendy, což mi řekl, že to mám špatně nastavené já, že lidi spolu žijou i přes týden. A pak je tu taky můj zdravotní stav, autoimunitní nemoc, kterou si myslím nebudou chlapi akceptovat, tak se prostě bojím, že zůstanu sama, že stačí přeci jen ustoupit a nebýt tvrdohlavá, ale vím, že tím popírám sama sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.5.17 09:42
@Simi8989 píše:
@Lama Lama Máme ho opravdu každý víkend, i když je nemocný tak každý víkend. Kdysi mi přítel přislíbil jeden víkend za půl roku pro nás, ale nestalo se tak. Jsou to 2 roky co se snažíme fungovat i se synem. Já sama jsem byla v dětství v pozici nevlastního dítěte, proto jsem si říkala, že si přesně pamatuju co mi vadilo, co bylo špatně. Tak kolikrát příteli řeknu, pohlaď ho, jdi se ho zeptat, jestli ho něco netrápí. Akceptuji to, že po příteli nikterak „nelezu / nelíbám“ když máme syna, aby ho to nerozrušilo.

myslím že až tak skvělý táta není, protože ten vzor co mu předává nic moc není. (že děti jsou daleko přednější než partner) a rozmazlený děti v životě taky moc spokojený nebývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
12.5.17 09:44

Tak tohle by se mi rozhodně nelíbilo a něco bych s tím udělala. Není mi jasné, jak je možné, že máte kluka každý víkend, to přeci takhle nebývá (nemám zkušenost, ale co vím, tak víkendy bývají na střídačku), vždyť v týdnu je ve škole a o víkendech si ho ani máma neužije, když je u táty. Asi jí to tak vyhovuje. Abys každý víkend seděla sama doma nebo si zařizovala vlastní program, na to toho chlapa nepotřebuješ. Poohlédni se jinde. Chceš mít děti? To budeš celé víkendy trávit sama se „svým“ dítětem a jezdit s ním na výlety sama, protože tvůj partner už jedno dítě má a tomu se věnuje? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
12.5.17 09:45
@Simi8989 píše:
@mumisek79 On s ním není jen občas, je to opravdu každý týden a 2-3× týdne po škole. A víkend znamená v pátek po škole si ho vzít a vracet v neděli v 6 večer. Tvrdí mi, že dítě se mnou je ochoten mítza určitých podmínek a jednou je právě to, že tím nějak neutrpí jeho syn, když jsem se ho ptala na konkrétní opatření a podmínky, tak mi je neřekl. Já děti určitě chci nebo alespoň 1.
Ve vztahu mě drží to, že ho mám pořád svým způsobem ráda a že mě občas (pouze slovy) utěší, uchlácholí. Jak jsem psala, jsem celý týden v práci a žiju pro ty víkendy, což mi řekl, že to mám špatně nastavené já, že lidi spolu žijou i přes týden. A pak je tu taky můj zdravotní stav, autoimunitní nemoc, kterou si myslím nebudou chlapi akceptovat, tak se prostě bojím, že zůstanu sama, že stačí přeci jen ustoupit a nebýt tvrdohlavá, ale vím, že tím popírám sama sebe.
??? Bič a pryč!!! Hned.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.5.17 09:46

@Lama Lama Tak přesně ten popis toho, co Vám řekl tenhdejší chlap odpovídá našemu vztahu. Akorát mi nikdy nic takhle natvrdo neřekl. Na začátku o tom mluvil, že má syna, který je pro něj vším (paradoxně mi to v té době imponovalo, že není s*áč a nevykašlal se na dítě po rozvodu) a že je malej trochu citlivější, ale že to zvládneme. Pak tedy když jsem se ptala na předchozí vztahy po rozvodu, tak vlastně ani jednu partnerku prý nevzal… To už jsem měla trochu nahnáno a hodně jsem se snažila, ale marně. V době cca rok zpět ještě přítel mluvil o svatbě, dnes už raději vůbec žádné plány. Chodím na svatby kamarádek, jsem z toho nadšená a dojatá a on dělá jakoby nic. Ale chápu, že už jednou tu zkušenost má a nechce to opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
12.5.17 09:48

@Simi8989 „Tvrdí mi, že dítě se mnou je ochoten mít za určitých podmínek a jednou je právě to, že tím nějak neutrpí jeho syn, když jsem se ho ptala na konkrétní opatření a podmínky, tak mi je neřekl.“

Sám má máslo na hlavě a manipuluje Tebou, aby ses vinná cítila Ty.
Ano, člověk žije i přes týden, ale vy syna máte 2-3× týdně + každý víkend. Čas pro partnerství, kdy Ty „nepřekážíš“ (promiň mi ten tvrdý výraz), jsou tak 4-6 hodiny týdně!

A ví o Tvém stavu a proto si dovoluje Tě vydírat…udělám Ti dítě za těch a těch podmínek. Že to budoucí dítě je i jeho, nějak neřeší.

Odejdi! Ničíš si život, protože partner nechce nic měnit.

Taky máme v rodině rozmazleného jedináčka a otec si našel novou partnerku. Intenzita je o něco málo nižší než u vás. Funguje to tak, že některé dny je syn pouze se svým otcem, jiné dny jsou všichni jako rodina. Syn i přes počáteční problémy naskočil na daný systém a pravidla a je pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
12.5.17 09:49

Myslim, ze pan t ma na servis po-pa, aby nemusel varit uklizet lrat. Jiny duvod pro vztah s tebou tam nevidim. Pravděpodobně si v budoucnu sezene nekpho, koho za to bude platit a kdo ho nebude otravovat kvuli vikendu nechtela bych dite s nrkym, u koho vidim takhle patologi ke vychovne strategie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
12.5.17 09:50

@Simi8989 Já možná vím, proč je tvůj přítel rozvedený… Sobectví je vlastnost, která se nikdy nezmění. Kdyby při tobě stál a snažil se situaci nějak řešit, bylo by to o něčem jiném. Ale tohle bych nechtěla. Co s takovým? Nikdy v něm nebudeš mít oporu, vždy budeš někde na poslední příčce. A synáček jde krásně v tatínkových stopách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.5.17 09:53
@Simi8989 píše:
@Lama Lama Tak přesně ten popis toho, co Vám řekl tenhdejší chlap odpovídá našemu vztahu. Akorát mi nikdy nic takhle natvrdo neřekl. Na začátku o tom mluvil, že má syna, který je pro něj vším (paradoxně mi to v té době imponovalo, že není s*áč a nevykašlal se na dítě po rozvodu) a že je malej trochu citlivější, ale že to zvládneme. Pak tedy když jsem se ptala na předchozí vztahy po rozvodu, tak vlastně ani jednu partnerku prý nevzal… To už jsem měla trochu nahnáno a hodně jsem se snažila, ale marně. V době cca rok zpět ještě přítel mluvil o svatbě, dnes už raději vůbec žádné plány. Chodím na svatby kamarádek, jsem z toho nadšená a dojatá a on dělá jakoby nic. Ale chápu, že už jednou tu zkušenost má a nechce to opakovat.

no, tak ale todle je nutný si vyjasnět uplně na ačátku, ne to řešit po 2 letech vztahu.
Já třeba o tomdle mluvila s chlapama prakticky hned. S tendle to v podstatě řekl na první schlzce. Mě to přišlo férový. Sama bych s tim neměla zásadní problém, pokud má děti jednou za 14 dní + jeden den v týdnu.
A je otázka, jestli je problém u něj, že mlžil. A nebo u tebe, že on to víceméně tak plánoval, jen ty jsi se s tím uplně neztotožnila a doufala, že se to zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
12.5.17 09:56
@Simi8989 píše:

Já si uplne nemyslim, ze je skvelý tata, protoze byt super tata neni o počtu výletů ani toliko o stráveném čase zábavou a péčí, protože je to hlavně o PŘÍKLADU jaký svým chováním díteti dává. A co si kluk odnese z toho, jak se chovat k ženám? Nebude schopný jim projevovat lásku a chovat se jako k sobě rovnému. Rozmazluje ho a syn to kvuli tomu bude mit v zivote v urcitych oblastech minimálně problematické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
12.5.17 09:57

Nebyla bych v takovém vztahu, je sice hezké že má syna takhle hodně rád ale ty jsi jeho partnerka a měla by si jezdit s nima.Je to takový vztah nevztah. Být tebou tak hledám jinde.Jsi mladá, děti si s ním určitě nedělej bude to stejné možná i horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.5.17 10:04

A tenhle jednačtyricátník chce mít s tebou ještě děti? Předpokládám, že ty chceš. Jak budete trávit víkendy potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí