Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Simi8989 píše:
@Pennya Ona právě maminka se syna vůbec neptala a v jeho necelých 6-ti letech prostě přivedla nového partnera. Vůbec to s ním neprobírala. Nicméně její partner se prý také snažil zalíbit synovi, marně… Před dvěma lety se vzali a syn nebyl mamince ani na svatbě, jako vzdor…přitom ho tam moc chtěla, koupila mu oblek, ale on se prostě sekl. Teď jen čeká na to, až mu bude 12 let a bude moct říct, že chce žít jenom s tátou.
tak ted jsi tomu dala korunu. a kde pak budes bydlet ty??? nedejboze pripadne dite
tohle nikam nevede, nebude to lepsi, situace se jen zhorsi. a kdybyste meli fakt dite, trpeli by tim uplne vsichni.
i kdyz si to nechces priznat, tenhle vztah je proste na prd, jdi dal, nema to cenu ![]()
@Simi8989 píše:
@dedrichov Děkuji za Váš příspěvek i přání štěstí. Bohužel tu část, kterou správně zapojujete - pokusit se zjistit co syna trápí jsem aplikovala od začátku, kdy se se mnou seznamoval a ani se na mě nepodíval, neodpověděl na pozdrav (to ho drží dodnes) a neodpovídal mi, když jsem se ho na cokoliv zeptala (škola, kamarádi, hračky). Myslela jsem, že se bojí, že se u táty stane stejný scénář co u maminky (ihned partner, svatba, nové dítě), tak jsem mu řekla, že může být v klidu, že my zatím svatbu ani dítě nechystáme a že pro nás bude ta jednička doma. Klasicky ani neodpověděl a raději se díval do mobilu. A to jsem jenom tipovala, co by mohl chtít slyšet. Nezabralo to. A ze začátku jsem nevěděla jak moc citlivý je a pohladila přítele po hlavě a dala pusu a on spustil opravdový pláč a byl hotovej… od té doby už radši nic takového nedělám v jeho přítomnosti.
Dochází s ním někdo k dětskému psychologovi? Sám se evidentně v sobě nevyzná, spoustu věcí jistě nedělá naschvál, i když vím dobře, jak je podobné chování vyčerpávající. Dělává to náš vlastní synek. Ale on opravdu velmi dobře vnímá i při sledování mobilu. Nejdůležitější krok musí ovšem udělat otec, tím, že ho vyzdvihuje nade vše mu dělá medvědí službu a projeví se to třeba velmi výrazně v pubertě a po ní, neposlechne nikoho, dokonce ani tátu.
Nemluvili rodiče spolu u synově stavu? Přece ho nenecháte dál takhle podivně přežívat. Čeká se na to, až mu bude 12 let a pak chce do tátovy péče?
A Ty budeš kde, někde mimo bydlet? To si musíte ujasnit s partnerem, a řekla bych, čím dříve, tím lépe. A podle mne to bez odborné pomoci moc šance na úspěch nemá ![]()
@Simi8989 píše:
@Pennya Ona právě maminka se syna vůbec neptala a v jeho necelých 6-ti letech prostě přivedla nového partnera. Vůbec to s ním neprobírala. Nicméně její partner se prý také snažil zalíbit synovi, marně… Před dvěma lety se vzali a syn nebyl mamince ani na svatbě, jako vzdor…přitom ho tam moc chtěla, koupila mu oblek, ale on se prostě sekl. Teď jen čeká na to, až mu bude 12 let a bude moct říct, že chce žít jenom s tátou.
Tak to teda i chudák maminka(a jéjí přítel) že.
No ale když s tátou žije slečna tak si asi taky moc nepomůže. leda že by se táta pro libost svého syna té slečny vzdal.
Škoda každého dne po boku toho pána.
Jsi mladá, děti nemáš, na co čekáš?
Až tě mladý pán kopne do pr.dele, protože mu budeš překážet v bydlení s tatínkem?
Opravdu myslíš, že to bude lepší? Nebude. Tolik let si mladej zvykal, až si zvykl, že jde všechno podle něj. Opravdu myslíš, že bude chtít něco měnit? Houno. Papínka má omotaného kolem prstu, takže proč by měl něco měnit?
@dedrichov Máte pravdu… úplnou. Jednou u psycholologa s rodiči byl a ten dal stanovisko, že je syn naprosto v pořádku. Mě prostě přijde smutný nebo jinak, nevím, jak se chová, když jsou s přítelem sami, ale v mé přítomnosti prostě šťastný ani spokojený není a je mi to strašně líto, že nevím, co s tím. Teď si uvědomuji, že jsem ho ani jednou v životě zatím neslyšela, aby se smál. ![]()
Teď se tedy i hůř učí a přítelova exmanželka mu psala celkem ostrou zprávu, že se s ním má více učit a ne jenom jezdit po výletech, že potřebuje pevnou ruku. Ona syna nijak neočkuje proti mě, naopak, psali jsme si o tom, co rád jí, co mu mám uvařit. Pak jsem jí popsala víkendy u nás a ona mi napsala, že to je od ní strašně hnusný, ale že je ráda, že má o víkendech klid s rodinou (tzn. ona, manžel a jejich dcerka), že když byli dohromady, tak to byl jeden velký problém.
@Simi8989 píše:
Dobré ráno všem,
chtěla bych slyšet Váš názor na trávení víkendů odděleně. Je mi 27 let, mám přítele, kterému je 41 let. Jsme spolu 3 roky, žijeme spolu 2 roky. A teď o co mi jde… Přítel má syna (10 let) a prakticky od té doby, co jsme spolu začali „chodit“ tak jsem přes víkendy neexistovala. Vždy má syna (ve výhradní péči ho má mamka, alimenty platí). Ze začátku jsem to chápala, protože ho nechce hned s někým seznamovat a syn byl zvyklý mít víkendy jenom s tátou. Jeho maminka má nového manžela a malou holčičku, takže syn sám řekl, že s taťkou je to super, že dělají co chce on, dobrodružství atd., jenže pak se přítel po roce nastěhoval ke mě (mám nájemní byt o dispozici 2KK) a víkendy vypadají stále stejně. Syn mě nepřijal a jak sám řekl ani nepřijme, nerespektuje, že jsem v bytě také doma, nejí zásadně cokoliv co uvařím (byť i dětská jídla, těstoviny, palačinky). Ze zoufalosti jsem mu dala papír, ať mi napíše menu, co by rád k obědu a napsal cituji „podle chuti.“ Teď je před námi zase víkend a přítel mi řekl, co mají v plánu (den otevřených dveří v ČT, výlet po Praze a v neděli aquapark)…vše sami, protože syn mě špatně snáší a chce si užít čas jenom s tátou. Upozorňuji, že je to opravdu každý víkend. Jednou jedinkrát na začátku soužití mě vzal na výlet s nimi a bylo to fiasko, malý brečel, že mě tam nechce a chce domů.A teď k tomu, proč sem píšu. Přítel mě označil za nepřející a žárlící hysterku. Že jim nedopřeji čas spolu a závidím otcovskou lásku (není to tak, vím, že je rozdíl mezi partnerskou a rodičovskou láskou). Argument, že ale také nechci být o víkendech stále sama a chci také jezdit na výlety a žít (přes týden pracuji od rána do večera) tak jsem prý jako umíněné malé dítě… a že brzy vyroste a třeba bude chtít být s kamarády. Třeba… A já se přiznám, že už jsem tak naježená, že asi opravdu ty víkendy závidím, protože bych chtěla jezdit s nimi. Samozřejmě si zařídím vlastní program, ale ne takový. Prostě se o víkendech cítím strašně mimo a strašně sama
Jak to vidíte vy co už děti máte?
je devce zlate, najdi si nekoho jineho. uz ten vekovy rozdil je do oci bijici. jiz nyni vam to neklape a tvuj partner te nazyva hysterkou, ackoli ty se snazis jak muzes…
A vazne si myslim, ze by klukovi prospelo nejake sezeni u odbornika ci psychologa, nekdo by to s nim mel vsechno probrat. chapu, ze dite po rozvdu trpi, nechape a trva to nez se szije s novou situaci. i vzdor se da pochopit. ale takhle dlouhodobe odmitat partnery obou rodicu, to uz je fakt pres caru. jak to u nich doma, myslim tim maminku a noveho partnera asi muze fungovat
kdyz u vas to vypada takhle. ten kluk musi byt desne nestastny a samo se to nevyresi.
tebe nechapu, ze jsi tohle vydrzela tak dlouho
to prece neni zivot…
Takže jeden rodič vyklízí pole pro klid doma a druhý mu zase neumí říct dost. Začíná mi být líto dítěte
Trošku mi to připomíná jeden článek o manipulativních sociopatech. Ve chvíli, kdy se s ním manželka rozvede, nastává to pravé peklo, kdy otec zmanipuluje dítě, až ho nakonec dostaně do své péče… Jasně s tátou může vše, zatímco doma čeká ten blbý nevlastní sourozenec a co teprve, když dítě zdědí i manipulativní schopnosti, to je teprve to pravé peklíčko.
Hele, utíkej pryč a buď ráda, že před tebou nic nehrajou. Strašně se ti uleví. Tohle nemá budoucnost. Až spolu budou spokojeně za dva roky bydlet, tak tě stejně donutí odejít, co pak
Takhle už v tu dobu třeba budeš mít jiný vztah a možná i to vytoužené miminko (dva roky jsou dlouhá doba).
Dejte nám pak prosím vědět jak jste to vše vyřešila, protože tohleto mi bude dlouho ležet v hlavě…
No pane jo, chudák kluk
To skoro vypadá, že jsi snad jediná, komu trochu záleží na tom, jak se cítí a co s ním bude do budoucna. Bohužel jsi i ta poslední, co by to mohla nějak změnit. Nechápu ten postoj obou jeho rodičů, opravdu ne… Matka si radši užívá klidné víkendy s novou rodinkou a otec ho nesmyslně rozmazluje, obětuje mu svůj soukromý život - a i ten tvůj v podstatě. Jen proto, že jeden doktor po jedné schůzce prohlásil, že není problém… tak ať si v tom teda zkusí žít.
Tvůj chlap na celou situaci hází bobek. Základní dlouhodobá chyba. Být Tebou seberu veškerou hrdost, pána i s jeho povedeným rozmazleným synkem pošlu někam a začala bych konečně žít. Jsi mladá a být Tebou po této zkušenosti bych se vyhýbala pánům se závazky. Já v 25 ti léty také měla pána s rozmazlenými dečky a od té doby,,nikdy více,, žádný pán se závazky se už nekonal po zkušenosti. Je to už 14 let ![]()
Nemáš tohle v tvém věku zapotřebí… Neponižuj se. ![]()
Byla jsem s ex devet let a vice nez polovinu doby jsem si rikala, ze muzu byt rada, ze nekoho mam, ze spousta kamaradek nemuze nikoho sehnat, ze kazdy ma spatny vlastnosti a o tech jeho aspon vim (chronickej nevernik), atd. Nakonec jsme se rozesli a ja mam skveleho muze a rodinu. Mate osm, max deset let na zalozeni rodiny s tim spravnym muzem. Tento to neni a uz to podvedome vite. Zalezi na vas, kolik mu jeste obetujete sveho casu. Nejhorsi je to rozhodnout a cca rok potom. Jasne, ze v obou variantach můžete skoncit opustena a nestastna. Ale jedna varianta neobsahuje tyrana. Nezkusite - nezjistite.
@Michelle_M píše:
No pane jo, chudák klukTo skoro vypadá, že jsi snad jediná, komu trochu záleží na tom, jak se cítí a co s ním bude do budoucna. Bohužel jsi i ta poslední, co by to mohla nějak změnit. Nechápu ten postoj obou jeho rodičů, opravdu ne… Matka si radši užívá klidné víkendy s novou rodinkou a otec ho nesmyslně rozmazluje, obětuje mu svůj soukromý život - a i ten tvůj v podstatě. Jen proto, že jeden doktor po jedné schůzce prohlásil, že není problém… tak ať si v tom teda zkusí žít.
No já bych to spíš viděla tak, že kluk dělá peklo i doma, takže matku tak trošku chápu, že je radši, když je syn o víkendu s tátou, než aby jim doma dělal naschvály…