Váš názor na trávení víkendů odděleně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30556
12.5.17 08:56

Jsi mladá, proč si nenajdeš někoho, kdo bude rád trávit víkendy s tebou? Co je na tom chlapovi po čtyřicítce s rozmazleným dítkem tak úžasného?

jako už to není úplně malý kluk, asi to má těžké, ale je s oběma rodiči, nic mu neschází, takže prostě jen zkouší co si může dovolit…až přijde puberta bude ještě hůř, do toho bych nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
12.5.17 08:58

Rozejdi se s ním. Tohle lepší nebude.

• Citovat
  • Upravit
587
12.5.17 08:58

@Simi8989 Já myslím, že jde především o přístup tvého partnera jako otce. Ten by si měl s klukem promluvit a stanovit hranice. Kluk, když vidí, že ho v tom otec podporuje, tak si na tebe vyskakuje. Co zkusit nějakou partnerskou poradnu? Jinak to asi do budoucna nemá smysl. Já mám partnera se dvěma dětmi a vztah máme moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.5.17 09:00

Kromě všeho, co již bylo řečeno, mě ještě zaráží, a zarazilo jako matku syna na první čtení, že ty mamince toho chlapce nevadí, že je hošík každý víkend v prachu.. 8o?? Jinak jsi mladinká, neztrácej čas s tímhle sobeckým a vlastně i hloupým individuem :zed: Nechápu, proč tomu klukovi tak mrví pohled na svět a životní postoj :cert: hrozný, to chování k tobě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
12.5.17 09:01
@Cuddy píše:
@Simi8989 Rodinu? S nekym, komu nestojis za to, aby usmernil sveho syna? A jeste ze synova chvoani vini Tebe, ze ty to s detmi neumis? Prober se.

Moje rec, do tohohle vztahu - nevztahu by bylo privest spolecne dite v podstate sebevrazda. Dalsimu diteti by se stejne nevenoval, aby tim neutrpel jeho vztah se synem a ona jako ten, jak on rika sobec a hysterka, by to musela pochopit… :roll: Akorat by se trapil jeho ignorovanim nekdo dalsi.

Lepsi je najit si nekoho jineho s kym mi bude dobre, bude se mnou chtit travit cas a zalozit si vlastni rodinu. Bez vecnyho doprosovani se o cokoli a trapeni…

Příspěvek upraven 12.05.17 v 09:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
12.5.17 09:04

Pokud s tebou tvůj přítel plánuje budoucnost, měl by se snažit, aby tě jeho syn přijal a neustupovat mu. Takhle to vypadá, že mu na tobě moc nezáleží. S přítelem bych promluvila, jasně bych dala najevo, že pokud nezmění přístup, odejdeš. Jsi ještě mladá, lepší odejít teď, než až ti bude kolem 30 a budou ti bít biologické hodiny na poplach a budeš nervózní, abys našla vhodného partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
12.5.17 09:09

Asi neporadím, ale soucítím. Když jsem potkala manžela, moje dcera byla nadšená, že přiby další člen rodiny, manželův mladší syn taky, no manžela starší kluk (v té době ca 8 let) byl jako ten co máš doma ty. neskutečně prudil. vydrželo mu to než jsme se rozešli, to je asi 6 let. manžel teda prosadil, abysme část času trávili spolu, ale běžně víkend vypadal tak, že já doma nebo na akci s mladšími dětmi (mou dcerou a jeho synem) a starší kluk byl s tátou - jakože budou dělat ty věci, co se nejsou pro mrňata - řídit traktor, chytat ryby a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
12.5.17 09:12

Hm… těžké. Když podle mě je to vždycky těžké ve chvíli, kdy je jeden dětnej, druhej bezdětnej. Pak to nějak poskládat chce hodně sebezapření. Já děti mám, kdyby přítelovy děti mě tvrdě odmítali, tak bych to sice chtěla řešit, ale nechala bych tomu klidně čas a zatím si tráila víkendy zvlášť. Případně se semtam pomalu někde přidávala. Děti potřebujou čas.
Vy máte jeho syna každý víkend nebo jednou za 14 dní?
Jak dlouho vlastně zkoušíte to vaše fungování se synem? Jako jak dlouho je to od seznámení tebe s ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
12.5.17 09:17

Přítel by měl svého rozmazleného fracka postavit do latě. Mám stejně starého syna a bezdětnou přítelkyni, ale tohle chování bychom mu netrpěli. Je třeba mu vysvětlit, že děti nejsou středobodem vesmíru a že se má chovat slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.5.17 09:18
@Simi8989 píše:
A máte pravdu. Věděla jsem do čeho jdu. On mi teď kolikrát řekne, že syn je mu nad všechny ženské, že u něj vždy bude na 1. místě.
Seznámila jsem s ním a věděla, že má syna. Rok dělala paní Columbovou, a pak jsem doufala, že budeme parťáci. Nestalo se tak.

Tak to je celkem normální, to ti řekne asi skoro každý rodič, i ten, který žije ve spokojeném partnerském svazku. Nicméně to není důvod k tomu, abys musela jít až do takové míry stranou a aby on syna podporoval v negativních pocitech vůči tobě. Chyba není v klukovi - on tě nemá rád ne proto, jaká jsi, ale prostě z principu, vylévá si na tobě své pocity z rozchodu rodičů, matčiny nové rodiny, sourozence atd. V jeho situaci jsou jeho pocity dejme tomu legitimní, ale mělo by se s ním pracovat, což se neděje. Chyba je ve tvém partnerovi, který ho v tom ještě utvrzuje a tebe obviňuje z něčeho, za co nemůžeš a co nemůžeš ovlivnit.Za takové situace bych vztah hodně rychle ukončila, je to ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.5.17 09:26

@Lama Lama Máme ho opravdu každý víkend, i když je nemocný tak každý víkend. Kdysi mi přítel přislíbil jeden víkend za půl roku pro nás, ale nestalo se tak. Jsou to 2 roky co se snažíme fungovat i se synem. Já sama jsem byla v dětství v pozici nevlastního dítěte, proto jsem si říkala, že si přesně pamatuju co mi vadilo, co bylo špatně. Tak kolikrát příteli řeknu, pohlaď ho, jdi se ho zeptat, jestli ho něco netrápí. Akceptuji to, že po příteli nikterak „nelezu / nelíbám“ když máme syna, aby ho to nerozrušilo.
Ale jednu věc mu upřít nelze, je skvělý táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
12.5.17 09:29

@Ewiczka To mám radost, že to alespoň někde funguje :) je to velké štěstí a věřím, že to může fungovat při troše dobré vůle všech.
Partnerskou poradnu jsem navrhovala, bez úspěchu - vyhazování peněz. Já mám být za tu dospělou a chápat to, syn je dítě, já dospělá. To poslouchám stále dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
12.5.17 09:32

@Simi8989 promin, ale ten chlap s tebou nemuze planovat plnohodnotny zivot (i treba dite). Nezlob se na me, ale dítě muze milovat sebevic, ale i tak by mu mel vysvetlit, ze ty jsi jeho partnerka a malej by se k tobe mel chovat slusne a cas byste meli travit spolu. Ale jelikoz chlap te asi za rovnocennyho partnera nebere, tak synacek to vi a podle toho se chova. Takze se o vikendu vyprdni na vareni, at sivari tatinek. Jak to rikas, pokud se snazis sebevic a dite absolutne nema chut spolupracovat, tak bych se snazit prestala. Evidentne chlap te ma u pr… a jses pro neho hlavne bytna, kteramu v tydnu uvari a roztahne nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
12.5.17 09:33

@Simi8989 jsi mladá…je ochoten mit stebou deti? a ty deti chceš?
Todle bych nedala ale z pohledu otce to je naprosto prirozene. On ho má jen občas a ten čas podridi jemu, a jiné to nejspíš nebude
Je škoda ze te nepodpořil, mel by si umět prosadit svůj názor a city k tobe
A estli te navíc označuje za hysterku tak se v tomdle fakt neshodnete
Co te vtom vztahu drží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
12.5.17 09:36
@Simi8989 píše:
@Ewiczka To mám radost, že to alespoň někde funguje :) je to velké štěstí a věřím, že to může fungovat při troše dobré vůle všech.
Partnerskou poradnu jsem navrhovala, bez úspěchu - vyhazování peněz. Já mám být za tu dospělou a chápat to, syn je dítě, já dospělá. To poslouchám stále dokola.

Zásadní je postoj tvého partnera. Když ten neudělá „pořádek“, tak se nic nezmění. Já jsem se s dětmi taky seznamovala pomalu, ale po pár měsících jsme víkendy trávili všichni společně. Samozřejmě s tím, že občas si někam na půl dne nebo den vypadli sami, nebo jsem já měla jiný program. S chlapem bych si někdy v klidu v příjemné atmosféře otevřeně promluvila a dala nůž na krk. Pokud on nezmění svůj přístup, tak asi nemá smysl ve vztahu zůstávat. Jenom by ses trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí