Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Simi8989
![]()
trvalej netrvalej pobyt, po tomhle by letěl dřív on nebo jeho kufry…
normálně začni jednat, zbav ho toho trvalého bydlení, dej mu třeba měsíc dva na odstěhování a začni znova a s lepším
Promiň ale já už se musím smát, to je dobrej komik ten chlap
Neskutečné, co všechno někomu projde, kluk si z něj dělá dobrý den a on zase z tebe. Souhlasím s tím, že je to ukázkový manipulátor, vždyť ty už se bojíš ve vlastním bytě ozvat a po nocích nespíš a přemýšlíš, jestli není chyba v tobě… má tě už slušně zpracovanou, být tebou, tak podniknu okamžitě kroky k tomu, aby ses ho zbavila, nevěř už ničemu, i kdyby v slzách na kolenou prosil a hlavně, prosím tě, nenech se ukecat na to dítě. Držím ti palce, snad ještě nejsi tak zaháčkovaná, aby sis takovým magorem nechala zkazit život.
@Simi8989 píše:
Tak další víkend za námi… Na dnešek jsem nebyla schopná vůbec spát. V sobotu se kluci vrátili z výletu po 7 večer, udělala jsem šišky s mákem, které nejedli, protože se cestou zastavili v Mekáči, ačkoliv jsem příteli psala zprávu, že pro ně chystám sladkou tečku po výletu.
Udělala jsem si čaj a šla si lehnout do ložnice a slyším řev z obýváku, tak jsem se přišla zeptat co se děje a malý chtěl spát s tátou v ložnici. Takže je teď upgrade, že o víkendech spím v obýváku v malé posteli a oni dva spolu v ložnici a v půl 6 ráno budíček, protože tak je prostě naučený vstávat.
Ukázala jsem příteli tuhle mojí diskuzi, řekl mi, že jsem si vše napsala tady sama, že mi to nevěříkdyž jsem opět nadhodila, že není asi dobré až tolik ustupovat, že mě to mrzí, že je u nás opravdu ředitelem domácnosti jeho syn, tak na mě už zvýšil hlas a ptal se kolik dětí jsem vychovala já
A protože jsem o tom usilovně přemýšlela, jestli nedělám opravdu chybu já, tak jsem za noc naspala max. 3 hodiny.
Nadhodila jsem, že tohle pro mě není život a že si myslím, že si to prostě nezasloužím, že ačkoliv se snažím, tak akorát totálně popírám sama sebe a jen ustupuji. Řekl mi ať se tedy odstěhuji. Byt je psaný na mě, bydlím v něm od 25 let, ale prý si tam malý zvykl a snad nejsem já malé dítě… Akorát dnes mi už psal, že neví, jestli ten byt finančně utáhne sám. Už si jen přeju ať tohle období skončí, už nemám kde brát…
no doufám, že te ani nenapadne odejít z vlastního bytu ![]()
@Amys píše:
@radúna Taky koukáš, jak je drzej, coOn si dovolí majiteli bytu říct, ať se odstěhuje. No magor
![]()
Jako fakt mi spadla čelist, když jsem to četla…
Jak nemám ráda násilí, asi bych mu natáhla.
Vykopala bych oba dva z bytu a radši bych byla sama než s něčím takovým být a nechat se terorizovat oběma.
![]()
@Ewiczka píše:
Zrovna s tou ložnicí to u nás bylo stejné, akorát že vztahy mezi námi byly dobré. Když jsme s mužem začali žít spolu, tak k nám jezdili jeho „první děti“ a on s nima spal v naší posteli a já na gauči, jinak by to prakticky ani nešlo a nevadilo mi to. Ale kdyby se mnou někdo jednal jako s kusem hadru, tak bych je tam natruc nepustila.
U nas to je stejně, já dokonce spím na zemi…ale je to moje rozhodnutí, protože v jedné posteli s nimi spát odmítám a víc jich jaksi nemáme…to je něco uplně jiného, než když si to dětátko vydupe a vlastně partnerku vystrnadí
Tak to je něco… jsi až moc hodná… ale proč? ty dáváš a oni jen berou, dávej jen tolik, kolik dostáváš ty, jinak tě to zničí… nenechají tě ráno spát a ty jim dáš za odměnu postel, nevezmou tě na výlet a ty jim nachystáš sladkou tečku, co ještě horšího by museli udělat, abys konečně pochopila??? Hází ti klacky pod nohy a ty jim za to děkuješ. Jeď do aquaparku, třeba naoko a pošli sms ať nachystají večeři, pak se laskavě na večeři nedostav a počkej co se bude dít, jestli tě nebudou ani postrádat, už bych na nic nečekala, když to děcko nemá rozum, mohl by ho mít aspoň tvůj přítel, takhle z něho vychová fagana co si ukáže to bude mít, ale to se tvému příteli jednou sakra vymstí, kluk si najde holku a na tvého přítele se vykašle a ten ať si pak v 50 hledá koho chce.
Píšeš, že se jedná o nájemní byt.
Máš ho od soukromého majitele nebo od obce?
Pokud od obce, musíš podat žalobu na vyklizení Ty.
Tipla bych si, že tato možnost bude správná a dotyčnému jde o výhodné bydlení. A ideálně, že bys mu nechala komplet zařízený byt, ne?
Pokud od soukromého majitele, zkus se obrátit na něj.
Smlouvu o pronájmu máš Ty, dotyčný pán je podnájemník.
Ten chlap je teda zm*d. Jinak se to říct nedá. Fakt ho hned vyhoď. Tohle nemá nikdo zapotřebí a nechápu, jak v tom dokážeš ty roky žit. ![]()
@Simi8989 haló, jsi tu? Děje se něco nového u vás? Docela by mě zajímalo, jestli se to někam u tebe posune…
@Simi8989 Teprve jsem diskuzi dočetla, tak jdu asi trochu s křížkem po funuse. Většinou nesouhlasím, jak se tu často radí odejít od partnera, ale v tomto případě s holkama souhlasím. Proč už nejste dávno od sebe?!?
Tvůj popis mi přijde, že tě přítel ani nemá rád, jen tě má na sex, jako kuchařku, pračku, díky tobě má levné bydlení. Dítě s tebou neplánuje a kdyby se stala „nehoda“ a dítě by na svět přišlo, budeš s ním o víkendech sama!!! Tohle si vážně přeješ? Vezmi rozum do hrsti a vyhoď ho z bytu, žádná nemoc ani věk nebrání spokojené lásce. A na syna neber ohled, z chudáčka se stal manipulátor a hezky toho využívá ![]()
A já mám teď trošku obavu, jestli po tom, co mu zakladatelka dala přečíst tuhle diskuzi, ji panáček pro jistotu neodstřihl i od internetu… Online byla naposledy včera v devět hodin ráno ![]()
@Amys píše:
A já mám teď trošku obavu, jestli po tom, co mu zakladatelka dala přečíst tuhle diskuzi, ji panáček pro jistotu neodstřihl i od internetu… Online byla naposledy včera v devět hodin ráno
A k tomu jí valí těžký klíny do hlavy, to je typický, když těmhle individuím začne téct do bot - naslibovat hory doly i s horníkama, trošku toho psychonátlaku a zakladatelka nakonec bude šťastná, že ji dovolil v jejím bytě s nimi zůstat
Jako doufám, že to tak opravdu není a že si někde na zahrádce užívá pěkný počasí místo vysedávání zde, ale nebyla by první ani poslední…
@Amys @Michelle_M taky si myslím, že nebylo dobře, když mu to dala onehdy přečíst. Jednak mu nahrála do karet a druhak ji stejně nařkl, že si to psala sama.
Uvidíme, třeba se ještě ozve.
@Simi8989 píše:
Dobré ráno všem,
chtěla bych slyšet Váš názor na trávení víkendů odděleně. Je mi 27 let, mám přítele, kterému je 41 let. Jsme spolu 3 roky, žijeme spolu 2 roky. A teď o co mi jde… Přítel má syna (10 let) a prakticky od té doby, co jsme spolu začali „chodit“ tak jsem přes víkendy neexistovala. Vždy má syna (ve výhradní péči ho má mamka, alimenty platí). Ze začátku jsem to chápala, protože ho nechce hned s někým seznamovat a syn byl zvyklý mít víkendy jenom s tátou. Jeho maminka má nového manžela a malou holčičku, takže syn sám řekl, že s taťkou je to super, že dělají co chce on, dobrodružství atd., jenže pak se přítel po roce nastěhoval ke mě (mám nájemní byt o dispozici 2KK) a víkendy vypadají stále stejně. Syn mě nepřijal a jak sám řekl ani nepřijme, nerespektuje, že jsem v bytě také doma, nejí zásadně cokoliv co uvařím (byť i dětská jídla, těstoviny, palačinky). Ze zoufalosti jsem mu dala papír, ať mi napíše menu, co by rád k obědu a napsal cituji „podle chuti.“ Teď je před námi zase víkend a přítel mi řekl, co mají v plánu (den otevřených dveří v ČT, výlet po Praze a v neděli aquapark)…vše sami, protože syn mě špatně snáší a chce si užít čas jenom s tátou. Upozorňuji, že je to opravdu každý víkend. Jednou jedinkrát na začátku soužití mě vzal na výlet s nimi a bylo to fiasko, malý brečel, že mě tam nechce a chce domů.A teď k tomu, proč sem píšu. Přítel mě označil za nepřející a žárlící hysterku. Že jim nedopřeji čas spolu a závidím otcovskou lásku (není to tak, vím, že je rozdíl mezi partnerskou a rodičovskou láskou). Argument, že ale také nechci být o víkendech stále sama a chci také jezdit na výlety a žít (přes týden pracuji od rána do večera) tak jsem prý jako umíněné malé dítě… a že brzy vyroste a třeba bude chtít být s kamarády. Třeba… A já se přiznám, že už jsem tak naježená, že asi opravdu ty víkendy závidím, protože bych chtěla jezdit s nimi. Samozřejmě si zařídím vlastní program, ale ne takový. Prostě se o víkendech cítím strašně mimo a strašně sama
Jak to vidíte vy co už děti máte?
Tak tohle by mi taky vadilo, je fajn že si přítel bere syna každý víkend a věnuje se mu ale nechápu přoč ty nemůžeš mí program s nimi? Přítel by měl synovi vysvětlit že spolu žijete a tudíž taky patříš do jeho života a není hezké se takhle chovat, ten bojkot jídla… Jak vychází syn s přítelem své matky? Taky ho nepřijal nebo jen tebe? Neumím si představit že by jste měli společné dítě, to by taky na víkend přestalo existovat? Tvůj příel je pěkný sobec, chtěla bych vidět jeho na tvém místě ![]()