Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sněžení píše:
Trestní oznámení??? tohle je tak maximálně přestupek, ale vzhledem k miře provokace ze strany manželky ch jí to nedoporučovala. Ale pokud se chlap hned neomluví, vyhodila bych ho z domu. Vyhodila.. a ne kecala o tom na netu
Za napadení přece. Jak nedoporučovala, to jako je polehčující okolnost, že mu nadává, tak on jí může namlátit? To tak možná někde v Ománu. Jen ať je o tom záznam.
Ahoj, dobrý den,
nečetla jsem všechny předchozí komentáře. Můj názor je takový, že nikdo, opravdu nikdo nemá právo ti ve vztahu dát přes pusu. Ať uděláš cokoliv. Ano, byla jsi na něj sprostá a pěkně hnusně, ale mohl se zachovat jinak (začít na tebe taky řvát / odejít / vyhrožovat ti rozchodem / sbalit ti věci…). Nemá právo tě bít. Není to normální a bude to jen horší. Ano, snaží se to svádět na tebe, protože tohle je násilí a násilnicí tohle dělají. Vše hodí na oběť, že ona za to může, ona ho vyprovokovala a kdyby nebyla taková a taková, neudělal by to. Je to kec. Odejdi od něj. Vím, že to asi neuděláš, tak ti přeju hodně štěstí, aby tě nezabil. Téměř jsem zažila, vím, o čem mluvím. Typický bylo to, že to vždycky svedl na mě. Všechno. Já byla ta špatná, co si zasloužila a on ten chudák. Odejdi, prosím, než tobě a dětem vážně ublíží. Čím dýl to budeš odkládat, tím hůř se ti bude odcházet.
Dobře, kdyby jí dal při jejím hysterickým záchvatu malou!! facku, aby se „probrala“, tak možná, ale fakt jen možná. I to mi ale přijde nebezpečný. Jenže on jí praštil víckrát za sebou, to byl jeho projev, chtěl jí ublížit.
@rozand píše:
Psychické týrání (kterým řvát na někoho opakovaně, že je ku*da klidně může být) není sto let za bitím.Fascinuje mě přesvědčení diskutujících, že obětí je pouze zakladatelka. Existuje nemálo vztahů, kde se ti lidé týrají vzájemně. Pokud je manžel, slovy zakladatelky, protivný JEDNOU AŽ DVAKRÁT za měsíc, silně pochybuji o tom, že byla v extrémním stresu, když na něj ty věci řvala.
Jasně, absolutně bez debat byla jeho reakce mimo. Ale troufnu si tvrdit, že pokud by šlo o situaci, kdy muž sprostě nadává ženě a ona by ho uhodila, reakce by byly jiné.
Kdyby ho třikrát silou uhodila, až by spadnul, tak se s tebou vsadím, že by jiné nebyly. To je přece úplně irelevantní, že mu nadávala. Mně připadá, že jste se zbláznili. Pokud na ní řve kvůli nezalitýmu čaji, tak se nedivím, že ho pojmenovala pravým jménem
.
@Rozinka24 A kdyby ho dlouhodobě psychicky deptala a týrala a on se celou dobu držel, ale pak to jednou nezvládl?
@Rozinka24 píše:
Dobře, kdyby jí dal při jejím hysterickým záchvatu malou!! facku, aby se „probrala“, tak možná, ale fakt jen možná. I to mi ale přijde nebezpečný. Jenže on jí praštil víckrát za sebou, to byl jeho projev, chtěl jí ublížit.
Přesně tak, souhlasím.
@ellie94 píše:
@Reflex Promiň, ale teď fakt nechápu tvůj komentář. Můj názor je ten, že bu´d a´t se spolu naučí jednak v klidu - bez nadávek a bití nebo a´t jdou od sebe. Nechápu, proč bych při jeho realizaci měla jít do kriminálu. Každý normální člověk se takto k partnerovi chová.
Reaguju na tohle: Kdybys na mě začala řvát a sprostě mi nadávat, tak ti dám do držky taky.
@rozand píše:
@Rozinka24 A kdyby ho dlouhodobě psychicky deptala a týrala a on se celou dobu držel, ale pak to jednou nezvládl?
Tak může fláknout do zdi. Myslím si, že se chlap musí ovládnout, nemůže dát ženě po puse. Prostě ne. Platí to i opačně. A pokud ano, tak jednou a ne víckrát (třikrát), jak psala zakladatelka. A pak se omlouvat. Ne to na ni hodit. Ten vztah je prostě špatnej. Jsem ráda, že jsem z podobnýho, kde to k tomuhle spělo, utekla. Ale neměli jsme děti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, s manželem se občas pohádáme, asi jako všude jinde. Začne to tím, že mu začne neco vadit, 1-2 krát do měsíce. Třeba že hned něco neudělám, nebo ne podle jeho představ. Jsou to opravdu blbosti. Třeba hned nezaleji čaj. Začne být protivný, nesnesitelný, studený, nenáistný, úsečný, stupňuje to, nejde zastait. Teď jsem si toho chvíli nevšímala, pak jsem ale bouchla tak, že jsem mu sprostě nadávala a nešlo to zastait, až tak mě vystresoval. Nadáala jsem mu, jaká je ku.da a furt to opakovala, že mě stresuje kvůli blbostem. Doběhl mě, děsně naštvaný a třikrát mě silou uhodil, až se mi zatmělo a upadla jsem. Okamžitě jsme mu vyhazovala věci ze skříně, ať odejde. On říká, že si za to můžu sama, že nesnáší, když mu někdo sprostě nadává, zvláště jak ho nazvala já. Že si to nezasloužil, že byl jen protivný a chtěl, abych zalila čaj, (zrovna nemohl), prý si ho chtěl zrovna vypít. Kdyby mě tak nekomandoval, byl by klid. Nenadávala bych mu. On by mě prý nezbil, kdybych sprostě nenadávala, že prý si za to můžu sama. Asi ho to mrzí. Ok mohl mi taky třeba sprostě nadat, ale takto?
Zrovna nemohl zalít čaj ale na to, aby ti dal přes ústa si čas našel, šikula jeden. Vždycky si za to budeš moci sama, na to si zvykni. Tak ho taky sama vykopni, ať táhne. Nejsi robot, abys okamžitě reagovala na povely. Ať si koupí psa a dobře si ho vycvičí. S člověkem mu výcvik viditelně nejde.
A ty nikomu sprostě už nikdy nenadávej. Jak takhle jednou začneš, už se to nedá zastavit.
@Mart81 píše:
Jak urážka na cti, tak lehčí formy napadení, které nevedou k pracovní neschopnosti tuším na 7 dní, jsou obvykle hodnoceny jako přestupek. Takže co se týče zákonů, tak fyzické napadení je sice posuzováno přísněji, ale rozhodně mezi tím není 100 let - spíš to plynule navazuje.Lidé, kteří si myslí, že mohou na druhé řvát kdejaké svinstvo, otvírat si ústa a vulgárně si ulevovat, ale nikdo se jich nemůže dotknout, jsou podle mně mimo.
To si děláš srandu. Chceš říct, že na sprostou nadávku je skoro adekvátní odpověď rána pěstí? Tak to není.
@Reflex píše:
Reaguju na tohle: Kdybys na mě začala řvát a sprostě mi nadávat, tak ti dám do držky taky.
Edit: to nepatřilo tobě.
@rozand píše:
Milá zlatá, kdyby ho dlouhodobě psychicky týrala a deptala, tak si nedovolí na ni útočit kvůli nezalitému čaji
to by chlapec dělal vše proto, aby byl doma klid.
@ellie94 píše:
@truelly Já byla od 3 let do 18 téměř každý den bita mým nevlastním otcem. Já vím, co je to násilí ze strany chlapa moc dobře. A taky vím, jak se týrané ženy cítí a myslím si, že je dokážu pochopit lépe než většina lidí. Ale tohle není týraná žena, tohle je hysterka. Pokud mi někdo pije krev delší dobu, tak to s ním vyřeším v klidu a nebo se s ním rozejdu.
Ty jsi si na bití zvykla a nepřijde ti to divné. Většina lidí na bití zvyklá není. Většině lidí se bití slabšího prostě hnusí. Takže zakladatelce se v podstatě nic nestalo podle tebe, jen je hysterická a ty rány jí patří. ![]()
Příspěvek upraven 29.03.18 v 14:39
@ellie94 píše:
Já z tebe rozhodně nebudu dělat chudinku a z něho hajzla. Kdybys na mě začala řvát a sprostě mi nadávat, tak ti dám do držky taky. Partneři si podle mě nemají ani nadávat ani se bít. A jakože tím, že po tobě chtěl zalít čaj, tím tě vystresoval? Podle mě si za to opravdu můžeš sama.
Nevlastní otec ti viditelně vymlátil mozek z hlavy.
Lituju tě. Možná ti to ještě nikdo neřekl, ale nadávka a rána jsou dvě různé věci. Nadávkou nezabiješ. Potřebuješ doktora. ![]()
@Mart81 píše:
Jak urážka na cti, tak lehčí formy napadení, které nevedou k pracovní neschopnosti tuším na 7 dní, jsou obvykle hodnoceny jako přestupek. Takže co se týče zákonů, tak fyzické napadení je sice posuzováno přísněji, ale rozhodně mezi tím není 100 let - spíš to plynule navazuje.Lidé, kteří si myslí, že mohou na druhé řvát kdejaké svinstvo, otvírat si ústa a vulgárně si ulevovat, ale nikdo se jich nemůže dotknout, jsou podle mně mimo.
Podle mě je zase mimo ten, kdo jako projev na nadávku třikrát pěstí uhodí ženu do obličeje, až se jí zatmí a jde k zemi. U té lehčí formy napadení si zkus nastudovat i třeba ublížení na zdraví ve stádiu pokusu ![]()