Hádky. Váš názor prosím ...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41898
29.3.18 14:36
@rozand píše:
@Rozinka24 A kdyby ho dlouhodobě psychicky deptala a týrala a on se celou dobu držel, ale pak to jednou nezvládl?

To ale není případ zakladatelky, že? nebo to má jen zastřít fakt, že jako reakci na nadávky v rámci hádky ji třikrát trefil pěstí do obličeje? Ona ho dlouhodobě netýrala a on se rozhodně celou dobu nedržel a nedal ji následně jednu -) to popisuješ zcela jiný příběh ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6896
29.3.18 14:37

Mě by zajímalo jakými slovy už označil její drahý za ten čas co je na ni tak hnusnej. Možná stejně vulgárníma a nemyslím si, že zakladatelka za to řezala.
V té situaci se mohli zhádat a pojmenovat se různě to co udělal on bylo přes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.3.18 14:41
@Mart81 píše:
Jak urážka na cti, tak lehčí formy napadení, které nevedou k pracovní neschopnosti tuším na 7 dní, jsou obvykle hodnoceny jako přestupek. Takže co se týče zákonů, tak fyzické napadení je sice posuzováno přísněji, ale rozhodně mezi tím není 100 let - spíš to plynule navazuje.Lidé, kteří si myslí, že mohou na druhé řvát kdejaké svinstvo, otvírat si ústa a vulgárně si ulevovat, ale nikdo se jich nemůže dotknout, jsou podle mně mimo.

Tím myslíš dotknout pěstí? Ne, nemůže. Určitě nesmí uhodit silnější slabšího. To se říká už ve školce. Vyrůstal jsi mezi zvěří v pralese? Tak to máš mezery, nauč se lidským zvykům.

• Citovat
  • Upravit
299
29.3.18 14:45

@Kobliha51 Neříkám, že je ok někoho bít. To rozhodně ne, jsem alergická na bitky atd. Jen prostě říkám, že pokud zakladatelka je pod takovým stresem ze strany partnera, tak ať mu sbalí kufry a nazdar. Pokud se s ním rozejít nechce, tak ať se k němu naučí chovat normálně. Já byla jednou svědkem toho, jak známá chytla takovýho hysteráka kvůli blbosti, že jsem se divila, že její manžel jí jednu nestřelil. Opravdu, některé ženské umí udělat scénu. Měli by se nad sebou zamyslet oba dva - ona, ak se chvat k partnerovi a on, že se ženy nebijí. Jen prosím nedělejte všichni ze zakladatelky chudinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
29.3.18 14:54
@Reflex píše:
To si děláš srandu. Chceš říct, že na sprostou nadávku je skoro adekvátní odpověď rána pěstí? Tak to není.

To je věc názoru. Argumentovala jste zákonem a podle zákona je jak urážka na cti, tak napadení lehčího charakteru přestupek. Samozřejmě, facka je o něco závažnější přestupek (myšleno asi to bude bráno trochu vážněji), ale 100 let rozdílu mezi tím podle mně není z hlediska práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26600
29.3.18 14:56
@Reflex píše:
To si děláš srandu. Chceš říct, že na sprostou nadávku je skoro adekvátní odpověď rána pěstí? Tak to není.

Pro nektere evidentne je. Manzel ted rikal, ani pochopeni, natoz omluva, neexistuje pro chlapa, co takhle trikrat natahne zenske, proste neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
29.3.18 14:59
@ellie94 píše:
@Kobliha51 Neříkám, že je ok někoho bít. To rozhodně ne, jsem alergická na bitky atd. Jen prostě říkám, že pokud zakladatelka je pod takovým stresem ze strany partnera, tak ať mu sbalí kufry a nazdar. Pokud se s ním rozejít nechce, tak ať se k němu naučí chovat normálně. Já byla jednou svědkem toho, jak známá chytla takovýho hysteráka kvůli blbosti, že jsem se divila, že její manžel jí jednu nestřelil. Opravdu, některé ženské umí udělat scénu. Měli by se nad sebou zamyslet oba dva - ona, ak se chvat k partnerovi a on, že se ženy nebijí. Jen prosím nedělejte všichni ze zakladatelky chudinku.

Ale ona je chudinka. Dostala ránu od chlapa. To je prostě úplně jiná liga než kdyby se jen sprostě seřvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
29.3.18 15:00
@Kobliha51 píše:
Tím myslíš dotknout pěstí? Ne, nemůže. Určitě nesmí uhodit silnější slabšího. To se říká už ve školce. Vyrůstal jsi mezi zvěří v pralese? Tak to máš mezery, nauč se lidským zvykům.

Na druhou stranu, už ve školce se také učí, že sprostě se nemluví. Není v pořádku začít někomu vulgárně nadávat jen proto, že dotyčný ho štve. A není v pořádku, když někdo začne někoho mlátit jen proto, že mu někdo vulgárně nadává. Stejně jako není v pořádku někoho bodnout nožem jen proto, že ho někdo mlátí.

Ale i když toto vše není v pořádku, tak to navazuje v řadě případů. A zdá se, že jak zakladatelka, tak její muž své jednání omlouvají touto logikou - já jsem udělala, protože on udělal, on udělal, protože já jsem udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
29.3.18 15:01
@Mart81 píše:
To je věc názoru. Argumentovala jste zákonem a podle zákona je jak urážka na cti, tak napadení lehčího charakteru přestupek. Samozřejmě, facka je o něco závažnější přestupek (myšleno asi to bude bráno trochu vážněji), ale 100 let rozdílu mezi tím podle mně není z hlediska práva.

Tak přestupků, stejně jako trestných činů je celá velmi široká škála. Ale ja naprosto nesrovnatelné nějaké utrhání na cti, z čehož může být maximálně odškodné nebo omluva a fyzické napadení. Stačila by nešťastná náhoda a opravdu by mohl jít sedět za ublížení na zdraví. Ale morálně mezi tím je rozdíl nebetyčný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41898
29.3.18 15:05
@Mart81 píše:
To je věc názoru. Argumentovala jste zákonem a podle zákona je jak urážka na cti, tak napadení lehčího charakteru přestupek. Samozřejmě, facka je o něco závažnější přestupek (myšleno asi to bude bráno trochu vážněji), ale 100 let rozdílu mezi tím podle mně není z hlediska práva.

Tak to si dovolím tě opravit ;) tři údery silou pěstí do obličeje nelze považovat za facku a spíš než přestupek to bude ublížení na zdraví dle trestního zákoníku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.3.18 15:09
@Mart81 píše:
Na druhou stranu, už ve školce se také učí, že sprostě se nemluví. Není v pořádku začít někomu vulgárně nadávat jen proto, že dotyčný ho štve. A není v pořádku, když někdo začne někoho mlátit jen proto, že mu někdo vulgárně nadává. Stejně jako není v pořádku někoho bodnout nožem jen proto, že ho někdo mlátí.Ale i když toto vše není v pořádku, tak to navazuje v řadě případů. A zdá se, že jak zakladatelka, tak její muž své jednání omlouvají touto logikou - já jsem udělala, protože on udělal, on udělal, protože já jsem udělala.

Ano. Sprostě mluvit se nemá. Nadávkou nikoho nezabiješ. Pěstí ano. jestli nevidíš rozdíl, tak se nemáme o čem bavit. Nikdo nikoho nemá fyzicky napadat, pokud se nebrání před smrtelným útokem. To že ti někdo řekne, že jsi kterén, to snad zvládneš bez pěsti, ne?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
29.3.18 15:12
@ellie94 píše:

Už nic nepiš. Jsi závadná. Fyzický útok je něco jiného, než nadávka. Fakt nejsi schopná to rozlišit? Je mi z takových názorů fakt špatně. :zed:

• Citovat
  • Upravit
6896
29.3.18 15:14

Facka? 3× dostala pěstí do obličeje. Otřes mozku, naražená čelist, zlomený nos to všechno může zakladatela mít po té „facce“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
29.3.18 15:26
@Keyllah píše:
Tak to si dovolím tě opravit ;) tři údery silou pěstí do obličeje nelze považovat za facku a spíš než přestupek to bude ublížení na zdraví dle trestního zákoníku ;)

Nejsem právník. Z toho co jsem pochytil, je důležitý je výsledek. Člověk může umřít i následkem jedné nešťastné facky.

Wiki: „Ublížení na zdraví je stav záležející v poruše zdraví nebo v jiném onemocnění, který na delší dobu poškozenému znesnadňuje normální život a který vyžaduje lékařské ošetření, i když nezanechává trvalé následky. Může být doprovázeno bolestmi, horečkami, nespavostí, nemožností pohybu apod. Ublížení na zdraví má vliv i na schopnost vykonávat práci, resp. mj. podle délky pracovní neschopnosti se určuje, zda už jde o ublížení na zdraví ve smyslu trestněprávním. Ustanovení § 122 odst. 1 českého trestního zákoníku hovoří pouze o „nikoli krátké době“, posouzení této otázky je tak svěřeno judikatuře.“

Tedy pokud zakladatelka neskončila v pracovní neschopnosti, nepotřebovala ani ošetření lékařem, těžko by to byl trestný čin ublížení na zdraví.

Ale je možné, že se v tomto pletu. Zažil jsem to jen z hlediska přístupu policistů k různým napadením a rvačkám na diskotékách, v hospodách a podobně, ne při řešení domácího násilí. Je možné, tam by to bylo posouzeno jinak. Ostatně já už tu nějakou dobu reaguji spíš obecně k principu, ne k tomuto konkrétnímu případu - k tomu už jsem se vyjádřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.3.18 15:30

@Mart81
Nemůžeš srovnávat rvačku dvou ožralých hovad a rány, které uštědří primitiv partnerce. To fakt ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky