Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska ráno jsem si vzpomněla na jeden z mých trapasů…
bylo mi 14, jedny z mých prvních měsíčků, byl začátek léta a my měli jet na školní výlet. Na výletě byl slíbený bazén a já jsem se chtěla i přes svojí indispozici koupat, takže jsem o víkendu zakoupila tampony, vyslechla od maminy školení, xkrát se sestřenkou přečetla návod, zavřela jsem se na záchodě, zavedla a pohoda. Po pár hodinách jsem chtěla tampon vyndat, ale ono to nešlo. Takže jsem opět se sestřenkou důkladně prostudovala návod a bylo tam napsáno, že se má ještě chvilku počkat. Za další hodinku jsem to šla zkusit znova a pořád nic. To už jsem začala lehce vyšilovat. Řekla jsem to mamině, ta to šla zkusit se mnou
už to bylo samo o sobě dost trapný. No samozřejmě nic. Takže rozhodla, že pojedeme na pohotovost, protože to není normální. Na pohotovosti jsme šli rovnou na gynekologický oddělení, kde máma nejprve odvyprávěla můj problém jedné sestře, potom druhé, pak konečně doktorovi…no zkrátka asi milionu lidí…Doktor na to kouknul, zjistil, že se mi tampon šprajcnul o nějaký vaz nebo co to bylo a řekl, že to bude stříhat
No tampon nakonec vyndali, máma začala vtipkovat, že jsem přišla o panenství s tamponem…mě jako 14 letý holce bylo víc než hrozně, ale na výletě jsem se koupala ![]()
To mě nikdy nenapadlo, že se to fakt může stát ![]()
ale jako historka dobrý věřím, že sis užila
![]()
@Anonymní píše:
bylo mi 14, jedny z mých prvních měsíčků, byl začátek léta a my měli jet na školní výlet. Na výletě byl slíbený bazén a já jsem se chtěla i přes svojí indispozici koupat, takže jsem o víkendu zakoupila tampony, vyslechla od maminy školení, xkrát se sestřenkou přečetla návod, zavřela jsem se na záchodě, zavedla a pohoda. Po pár hodinách jsem chtěla tampon vyndat, ale ono to nešlo. Takže jsem opět se sestřenkou důkladně prostudovala návod a bylo tam napsáno, že se má ještě chvilku počkat. Za další hodinku jsem to šla zkusit znova a pořád nic. To už jsem začala lehce vyšilovat. Řekla jsem to mamině, ta to šla zkusit se mnouuž to bylo samo o sobě dost trapný. No samozřejmě nic. Takže rozhodla, že pojedeme na pohotovost, protože to není normální. Na pohotovosti jsme šli rovnou na gynekologický oddělení, kde máma nejprve odvyprávěla můj problém jedné sestře, potom druhé, pak konečně doktorovi…no zkrátka asi milionu lidí…Doktor na to kouknul, zjistil, že se mi tampon šprajcnul o nějaký vaz nebo co to bylo a řekl, že to bude stříhat
No tampon nakonec vyndali, máma začala vtipkovat, že jsem přišla o panenství s tamponem…mě jako 14 letý holce bylo víc než hrozně, ale na výletě jsem se koupala
husty!!!
@Anonymní píše:
bylo mi 14, jedny z mých prvních měsíčků, byl začátek léta a my měli jet na školní výlet. Na výletě byl slíbený bazén a já jsem se chtěla i přes svojí indispozici koupat, takže jsem o víkendu zakoupila tampony, vyslechla od maminy školení, xkrát se sestřenkou přečetla návod, zavřela jsem se na záchodě, zavedla a pohoda. Po pár hodinách jsem chtěla tampon vyndat, ale ono to nešlo. Takže jsem opět se sestřenkou důkladně prostudovala návod a bylo tam napsáno, že se má ještě chvilku počkat. Za další hodinku jsem to šla zkusit znova a pořád nic. To už jsem začala lehce vyšilovat. Řekla jsem to mamině, ta to šla zkusit se mnouuž to bylo samo o sobě dost trapný. No samozřejmě nic. Takže rozhodla, že pojedeme na pohotovost, protože to není normální. Na pohotovosti jsme šli rovnou na gynekologický oddělení, kde máma nejprve odvyprávěla můj problém jedné sestře, potom druhé, pak konečně doktorovi…no zkrátka asi milionu lidí…Doktor na to kouknul, zjistil, že se mi tampon šprajcnul o nějaký vaz nebo co to bylo a řekl, že to bude stříhat
No tampon nakonec vyndali, máma začala vtipkovat, že jsem přišla o panenství s tamponem…mě jako 14 letý holce bylo víc než hrozně, ale na výletě jsem se koupala
Jsem mrtvá smíchy
![]()
@Anonymní píše:
@lemyk píše:
Ještě jeden jsem si vzpomněla. Mnoo, vždy jsem trpěla tím, že mám odstáte uši (holt mi je mamka nepřilepovala v dětsví izolepou, když tomu babička tak radila) no a na věnečku jsem chtěla být za hvězdu a vyčesaný vlasy hore, to hlavně. Na radu kamarádky jsem si je přilepila vteřiňákem a super spokojená vyrazila tancovat. Vše šlo dobře. Čas plynul, spokojenost. Jenže… při jednom pomalém tanci s mým idolem MŇukem..najednou cítím…a jedno ucho se při ploužáku odlouplo… no konečná. A ještě, jak bylo dlouho přilepené a najednou se odlouplo, nahrnula se do něj krev a bylo rudé jak semafor. Možná jsem ale byla rudá celá, zbytek mám uložen v hlavě jen mlhavě
Já jsem snad magnet na trapasy a trapné situace. v patnácti jsem jako spousta vrstevníků četla časopis Bravo. a jednou tam nějaká holka psala-asi schválně, že neví kde má poštěváček a kluci se jí směvou. četla jsem to před strejdou a on řekl že taky neví kde ho hledat
po nějaké době jsem to ze srandy řekla před jeho přítelkyní… pak mi někdo řekl že ona na takové žerty moc není.
v osmnácti jsme se šklou jeli do Prahy na muzikál a jeden z učitelů se ptal kdo to tam trochu zná. pár kluků se přihlásilo a tak se o něčem začali bavit. pak se zeptal na to kde je Markéta. a to jsem se přihlásila já a říkám, že se tam narodila moje babička. a on se začal smát a jelikož prahu znal dobře vysvětloval mi že to není možné. no nenechala jsem si to vymluvit a o přestávce se mi smáli i kluci. ale babička se narodila opravdu v Markétě, v nějaké vesnici na jihu čech. nevím proč mi to učitel nevysvětlil, když to bylo nedaleko od školy.
v pátek mi manžel řekl abych na něho počkala v bance, když jsem byla ve městě. přišla jsem dovnitř a hned se mě ujala paní z informací. viděla mě sedět a nic nedělat. oznámila jsem že během chviličky přijde manžel s tržbou. ale čtyřletá dcera po chvíli začala zlobit. šlapala po sedačkách. zmáčela koberec pod tabulí na kreslení když ji chtěla užtřít mokrou houbou. tak jsem se sbalila a odešla čekat ven. dcera mě musela dobíhat. pak manžel dojel asi za půl hodiny, přičemž mi slíbil asi pět minut. doma jsme mu řekla, že nechci dělat z banky noclehárnu a že jsme tak vypadali když stále nešel.
včera jsem babičce říkala o jedné svobodné matce. osobně ji neznám, ale rozhovor souvisel s holčinou co porodila na školním výletě. rozhovor probíhal na zahradě a zrovna při vyřknutí jména přiběhl strýc, že před pár okamžiky prošla okolo. snad to neslyšela.
jo a jednou si manžel nechal doma mobil, služební mi nebral a tak jsem se rozhodla zavolat na pevnou. ale něco ve stylu s tebou mě baví svět: halo tady novák, halo tady nováková… ale on to zvedl jeho kolega. já mám s mluvením po telefonu s cizími lidmi problém, a navíc jsem s tím nepočítala. rozklapali se mi ruce, hlas a úplně jsem cítila bušení srdce. začala jsem blekotat dobrý den chci k telefonu pana Nováka, i když jsem si s tím kolegou normálně tykala. on tam ale nebyl a chtěl to vyřešit ten kolega. tak jsem řekla kdo jsem. vysvětlil mi že manžel je na cestě domů. dloho jsem se bála se stím kolegou osobně setkat.
někdy když mám blbou náladu mě tyto trapasy dohání a já se bojím kdy je někdo proti mě použije aby mě zesměšnil, nebo i když by je někdo řekl na rodinné sešlosti jako srandovní historku u některých bych asi brečela.
Já jako malá 11-12 jsem šla s mamkou do tesca a chtěla jsem koupit žvýkačku která je v podobě vaty.. maminka mi odvětila že chutná jako vložka a tak jsem se ji přes celý krám zeptala jestli někdy chutnala vložku.. myslím si že se otočili i pokladní na druhém konci
![]()
@Wochy píše:
Já jako malá 11-12 jsem šla s mamkou do tesca a chtěla jsem koupit žvýkačku která je v podobě vaty.. maminka mi odvětila že chutná jako vložka a tak jsem se ji přes celý krám zeptala jestli někdy chutnala vložku.. myslím si že se otočili i pokladní na druhém konci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pozvracela jsem boty mému tchánovi při prvním setkání…
Naštěstí je tchán opravdu sympaťák a vzal to sportovně. Druhé ráno mi dokonce sháněl Aspirin. ![]()
Stalo se to když jsme šli bruslit se třídou a další třídou našeho ročníku. Oznámili nám to a já už jsem věděla, že je zle. Máma mi dala svoje starý brusle, který mi byly navíc velký. Přišli jsme tam a měli jsme čas se rozbruslit… Mně to vůbec nešlo a nejhorší bylo, že všem ostatním jo. Začali jsme teda bruslit s učitelem, který nám zadával úkoly co dělat. No já jsem byla samosdřejmě vždycky poslední. No a když už všichni dojeli, čekali na mě a koukali na mě VŠICHNI. Jak mi ty brusle byly velké, tak se mi nějak vyvrkl kotník a strašně ošklivě jsem spadla.
Nic mi nebylo, ale někteří kluci udělali něco jako úúú.. Mně bylo tak trapně! Učitelka mi řekla, že si mám koupi nové brusle, že ty moje byly hodně špatný a že to moje vina byla jen částečně… Zbytek hodiny jsem jezdila u mantinelu a šlo mi to líp. Ale stejně mi bylo strašně trapně a nevim, co si o tom myslí ostatní, protože v jiných sportech vynikám a teď jsem si to ukázkově podělala.
Je mi trapně a viděl to i kluk, kterej se mi celkem líbí a na konci hodiny se mě zeptat: Cos to tam prosimtě dělala…a já odpověděla, že za to můžou brusle. Nevim jestli mi to uvěřil, ale každopádně budu asi muset trénovat, abych zvládala to, co tam cvičili..protože jinak bych se ještě víc ztrapnila a namlela si. Nestalo se vám něco podobného?? Prosím poraďte mi co mám dělat!
:sad:
Statná „bruslařka“
Me se dneska stal fakt mega trapas, spis mega ostuda.
Po celem silenem dni jsem si sla dat kafe do mistni kavarny ( cca 40 min pred zavirackou), v klidku piju, chci zaplatit a najednou zjistim, ze u sebe nemam ani korunu, telefon mi kleknul. Cela ruda bezim za servirkou jestli muzu platit kartou, pry nemuzu. Rikam teda, ze si budu muset dobehnout do bankomatu, slecna to vzala docela v pohode a ja ruda az na prde*i odchazim k bankomatu. Tam zjistim, ze jsem si kartu nechala v druhe kabelce ( jsem lempl, nevracim veci na sve misto.) Bezim domu, popadnu kartu, bezim do bankomatu, vyberu penize a zase zpatky do kavarny, kde uz ale nikdo neni.
Malem jsem se tam zhroutila, ted mi v hlave behaji hororove scenare jak vylepi moje fotky po meste, daji mou fotku na fb atd ![]()
Stalo se vam to nekdy? ![]()
@uklidcb tyjo,ja myslela, ze se to stava jen ve filmech
ty mas kliku
ale za par let, dobra a vtipna historka, myslim si, ze po to be nebudou celostatne patrat, ale i tak pro jistotu zitta zaplat
![]()
Ja teda asi nic extra v rukavu nemam, jen se mi jednou roztrhly na zakladne kalhoty pres celou p*del, nacez me cekal jeste krouzek s jednim starym ucitelem ![]()
A pak ve spojitosti s prispevkem pre tebou jsem si vzpomela, jak jsme na lyzaku jeli zaverecny slalom, ja jela moc rychle, zmatkovala jsem, vybocila z drahy a kutalela jsem se bez jedne lyze a presky a sdruhou preskou rozepnutou. Dole me posbiral jeden hezoun, ja cervena, jak rak, v nevkusnem zimnim odevu jsem se tehdy stydela desne.
A pak jeste jedna historka z lyzaku. Kdy me preradili ze zacatecniku k pokrocilym, a ja pak na svahu zapomela, jak se jezdi, tak jsem jela rovne, rvala jse pomoooc, chytte me
,ucitel honem za mnou, dalsi takovy hezoun, akorat ja tehdy mirne receno obtloustla, projela jsem vlekem mezi lidma do nejake prikopy a ten ucitel me z tama pak ani nemohl vytahnout!!
![]()
@uklidcb to mi nepřijde jako zas takovej šílenej trapas, dojdeš tam ráno, omluvíš se
Trapnější by mi přišlo, kdyby ti servírka řekla, že platit kartou můžeš a ty bys pak nahlásila „pardon, nemám ani tu kartu“ ![]()