Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moni85 píše:
@uklidcb to mi nepřijde jako zas takovej šílenej trapas, dojdeš tam ráno, omluvíš seTrapnější by mi přišlo, kdyby ti servírka řekla, že platit kartou můžeš a ty bys pak nahlásila „pardon, nemám ani tu kartu“
Ted jsem fakt vdecna, ze to nerekla… ![]()
Rano dojdu zaplatit a doufam, ze bude po ostude.
@uklidcb Já se jednou opila a zapomněla jsem zaplatit úplně, odešla jsem
. Takže ostuda veliká. Bylo to u nás v hospodě, kde mě všichni znají
Na druhý den jsem tam poslala přítele ať to zaplatí, já jsem se strašně styděla
Vzali to s humorem a prý si říkali, kam si to mašíruju bez placení ![]()
Můj asi největší trapas se stal na první dovolené s mým teď už manželem. Chodili jsme po horách a já měla strašně nafouklé břicho.
Snažila sem se upouštět nenápadně, aby můj milý nic nepoznal (byly jsme spolu hodně krátce). Ovšem jen do té doby než se mi do cesty postavil kořen stromu a mně se zvrkla noha a uprdla sem si na celý les.
Snažila sem se dělat jakože nic, ale po pár vteřinách jsme se na sebe podívali a oba vybouchli smíchy.
Byl to hrozný trapas, ale dneska se tomu už i s kamarádama smějeme. ![]()
No a jinak jsem se cítila hodně trapně, když jsem příteli vrátila ťuklé auto (trošku víc ťuklé)
Dodnes to mám doma na talíři ![]()
@uklidcb píše:
Me se dneska stal fakt mega trapas, spis mega ostuda.
Po celem silenem dni jsem si sla dat kafe do mistni kavarny ( cca 40 min pred zavirackou), v klidku piju, chci zaplatit a najednou zjistim, ze u sebe nemam ani korunu, telefon mi kleknul. Cela ruda bezim za servirkou jestli muzu platit kartou, pry nemuzu. Rikam teda, ze si budu muset dobehnout do bankomatu, slecna to vzala docela v pohode a ja ruda az na prde*i odchazim k bankomatu. Tam zjistim, ze jsem si kartu nechala v druhe kabelce ( jsem lempl, nevracim veci na sve misto.) Bezim domu, popadnu kartu, bezim do bankomatu, vyberu penize a zase zpatky do kavarny, kde uz ale nikdo neni.
Malem jsem se tam zhroutila, ted mi v hlave behaji hororove scenare jak vylepi moje fotky po meste, daji mou fotku na fb atd
Stalo se vam to nekdy?
pro mě je docela velkej trapas, když někde před nekým prostě a jednoduše zakopnu
![]()
Jednou me bracha vzal do skoly na stredni autem. Nacancala jsem se do uzke sik sukne a kdyz jsem pak tu starou herku musela na dvou semaforech roztlacet, rupl mi rozparek skoro az pod zadek. Cely den jsem v tom musela chodit.
Kdyz jsem sla maturovat, vyfikla jsem se do malych cernych. Cestou jsem potkala temer ve stejnem miste komisi i sveho omseleho trenera, ktery velice hlasite a nevhodne komentoval me skvele nohy, ktere tydennim nervovym hladovenim ziskaly na krase a vyrysovani, presne jak si trener nekolik let predstavoval. Rval na celou ulici, ze to jsou ty tri kila, co po me chtel. Bohuzel nevypadal v olezle sustakovce, strnistem a vydrcanym kolem jako profi trener, ktery pecuje o me zdravi, ale jako cune, co obtezuje mlady holky. Za trest jsem nesla mesic na trenink a on me na oplatku pozaloval kazdemu z rodicu zvlast a s tatou jsem mela vecer trestne kolecka za kolem.
Svemu bohemskemu a asi o 39 let starsimu uciteli hudby jsem v jedne hodine dekovala zapujceni knih a placla, ze bych chtela nekdy videt knihovnu. „Nahodou“ byly jeho hodiny presunuty k nemu domu a me to doslo, az kdyz jsem byla uvnitr a prohlizela si me jeho asi matka. Uz jsem tam nesla.
V prvni praci jsem se sla na povel predstavit sefovi. Dival se na me, bylo mi na blinkani a nakonec uvitaci proslov uzavrel slovy „snazte se brzy neotehotnet“. Me se to tak dotklo, co si to dovoluje, vzteky jsem byla slepa a hlucha. Vystrcil me ze dveri, ze jdeme na poradu a sel rychlosti asi 30Km hodinu. Smekla se mi noha a sedla jsem si na bok. Snad jsem ani nedopadla, chytil me za pazi a zvedl me kosmickou silou, letela jsem vzduchem, jak tajtrlik. A odtahl me na misto urceni. Uz nikdy jsem se mu nepodivala do oci.
Na jedne navsteve u manzelovy rodiny jsem se trochu picla, jinak jsem fakt skoro abstinent. Pri otazce jedne tety, kolik mi je, jsem si nemohla vzpomenout, rekla jsem asi o pet vic. Teta se pak dodatecne nemohla dopocitat.
Pri svatbe jsem byla strizliva, ale stejne jsem si nevzpomnela ani na me jmeno soucasne ani budouci. Pani matrikarka nastesti byla zvykla a pohotove diktovala. Ale na videu to videt je.
Spechala jsem na trenink, zastavila me silnicni kontrola. Z nejakeho me neznameho duvodu nesel otevrit kufr, po kterem touzili. Zahadne se to zablokovalo. Nastesti nesel ani jim. Ale bylo to krajne podezrele, takze jsme tam stali peknou dobu a usilovalo o otevreni kufru. Ja nervni, ze dojdu pozde. Oni se divi, proc je ta zenska nervozni, pry co prevazim v zavazadlovem prostoru? Nakonec se to povedlo a mou hokejku prostudovali ze vsech stran.
Na vsechny odlety chodime s vice nez dvouhodinovym predstihem. Muz mi uz v aute rika, hlavne klid. A pak jdeme pres ram a vyberou si me na osobni prohlidku. Kdekoliv po svete. Uz kdyz stojim v rade, tak cucim jak tele, protoze vim, ze me budou lomcovat s podprsenkou, opaskem, zuji mi boty, rozpusti vlasy, testuji na drogy. V Recku jsem skoro prosla, ale poslali pro me eskortu a prohlidku udelali dodatecne.
Pri statnicich jsem mela uvadece pred komisi vedouciho diplomky, ktery byl hippik a blazen dohromady a na me se vykaslal, coz jsem mu dost zazlivala. Vykaslal se i na vysvetleni situace pred komisi, takze jsem si myslela, ze mi prezentaci posunuje jeden z komise, co porad ziral do notasu pred sebou. Takze jsem chtela prehodit stranku, nacez se provalilo, ze nedava pozor a asi si s mazelkou posilaji maily ohledne nakupu odpoledne a vubec netusi, o co jde. Zaroven jsem vypadala jako blb, co je mimo. Nastestise to pak vysvetlilo, predseda komise dal co proto memu vedoucimu, ale stejne ostuda to byla. I pro chudaka prisediciho.
Prosim neodtajnujte me, to me radsi zruste profil.
Tři dny zpět jsem sundala v obchodě svou vlastní prdelí (jo, mám 30kg nadváhu) vyskládané konzervy v akci. Všichni se při tom rámusu na mě otočili a já nevěděla, jestli sbírat plechovky a nebo rychle utéct.
![]()
Asi potřebuju radu, jak to řešit. Šla jsem na takové rande nerande, hezky jsem se upravila, tužidlo ve vlasech a lak, ať hezky drží tvar. Na WC v tom podniku jsem se ještě koukala do zrcadla a vše ok (i když tam není moc dobré světlo). Nikdo nic nedal najevo, nikam se divně nekoukal, nic. Když jsem ale přišla domů a podívala se v koupelně do zrcadla, tak to se mnou málem švihlo. Vlasová linie u čela - úplně celá pokrytá bílými šupinkami, stejně tak vlasy u spánků. Vím, že to mám z toho laku s tužidlem, ale kdo mě nezná (asi i zná) si asi musel myslet, že mám lepru nebo minimálně lupy
. Dělaly byste něco, abyste se před lidmi, se kterými jste se ten den viděli (a vídáte se pravidelně) obhájili? Něco jako „hele, použila jsem tohle a tohle a s vlasama mi to udělalo tohle a tohle“? To byl fakt trapas. Hlavně nikdo nic neřekl. V koupelně doma máme hodně silné světlo, tak si i naivně můžu říkat, že pod normálním světlem to vidět nebylo, ale pochybuju.
@KimL píše:
Asi potřebuju radu, jak to řešit. Šla jsem na takové rande nerande, hezky jsem se upravila, tužidlo ve vlasech a lak, ať hezky drží tvar. Na WC v tom podniku jsem se ještě koukala do zrcadla a vše ok (i když tam není moc dobré světlo). Nikdo nic nedal najevo, nikam se divně nekoukal, nic. Když jsem ale přišla domů a podívala se v koupelně do zrcadla, tak to se mnou málem švihlo. Vlasová linie u čela - úplně celá pokrytá bílými šupinkami, stejně tak vlasy u spánků. Vím, že to mám z toho laku s tužidlem, ale kdo mě nezná (asi i zná) si asi musel myslet, že mám lepru nebo minimálně lupy![]()
![]()
![]()
. Dělaly byste něco, abyste se před lidmi, se kterými jste se ten den viděli (a vídáte se pravidelně) obhájili? Něco jako „hele, použila jsem tohle a tohle a s vlasama mi to udělalo tohle a tohle“? To byl fakt trapas. Hlavně nikdo nic neřekl. V koupelně doma máme hodně silné světlo, tak si i naivně můžu říkat, že pod normálním světlem to vidět nebylo, ale pochybuju.
Mne to přijde jako maličkost, kterou už není nutné dál rozmazávat, pokud se někdo vyloženě nezeptá.
Já si nejak na své nepamatuji, ale mamka mě pobavila.. na,,stará kolena" se začala učit anglicky a jako začátečník ve skupině se jí rodilý mluvčí (cca 20 lety černoch) ptal jak se cítí. A vzhledem k tomu, že se blížil čas oběda, tak mamka chtěla říct, že je hladová. Ovšem si popletla slovíčka a místo,,I'm hungry" tomu krásnému klucinovi řekla,,I'm horny". No když mi to vyprávěla, tak jsem si ucurla ![]()