Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KimL píše:
Asi potřebuju radu, jak to řešit. Šla jsem na takové rande nerande, hezky jsem se upravila, tužidlo ve vlasech a lak, ať hezky drží tvar. Na WC v tom podniku jsem se ještě koukala do zrcadla a vše ok (i když tam není moc dobré světlo). Nikdo nic nedal najevo, nikam se divně nekoukal, nic. Když jsem ale přišla domů a podívala se v koupelně do zrcadla, tak to se mnou málem švihlo. Vlasová linie u čela - úplně celá pokrytá bílými šupinkami, stejně tak vlasy u spánků. Vím, že to mám z toho laku s tužidlem, ale kdo mě nezná (asi i zná) si asi musel myslet, že mám lepru nebo minimálně lupy![]()
![]()
![]()
. Dělaly byste něco, abyste se před lidmi, se kterými jste se ten den viděli (a vídáte se pravidelně) obhájili? Něco jako „hele, použila jsem tohle a tohle a s vlasama mi to udělalo tohle a tohle“? To byl fakt trapas. Hlavně nikdo nic neřekl. V koupelně doma máme hodně silné světlo, tak si i naivně můžu říkat, že pod normálním světlem to vidět nebylo, ale pochybuju.
Já ti rozumím, stalo se mi něco podobného, mám dlouhé vlasy. Ve školce vyhlásili stav ohrožení zavšivení. Koupila jsem olejový odvšivovací šampon. Preventivně jsem ho použila na děti i sebe. No a ráno, děti ve školce a já se chystala na obchodní jednání (3 sexy muži
). Kvůli olejovému vzhledu jsem si ještě jednou důkladně umyla hlavu a nakonec jsem si umyla balzámem na vlasy. Vzala jsem kartáč, pročesala, profénovala, ANI JEDNOU JSEM SE NEKOUKLA DO ZRCADLA! A jak to doschlo, to už jsem nebyla doma, jsem zjistila že se mi nesmyla půlcentimetrová vrstva balzámu kvůli tomu přípravku proti vším. Doma jsem při pohledu do zrcadla málem omdlela, vlasy pokrytý vrstvou bílých kusů přilepenýho balzámu, jak kdyby mi na hlavu někdo vylil těsto. Fakt humus.
Taky nedal nikdo nic znát, už se stalo a neřeš to, mysli na to že jsou horší trapasy (manžel před deseti lety dostal průjem v dalkovým busu
) ![]()
@KimL No já bych je svozila, proč ti neřekli, že máš ve vlasech jakýsi binec a nechali tě s tím celý den chodit…
Tak mírně. Ale o pravdu by mě zajímalo, proč „mě“ na to neupozornili!
![]()
@Borůvka1990 Kdyby tam nebyl jeden kamarád, se kterým se trochu oťukáváme, tak to asi neřeším, často vyrazím ven jako kráska a domů přijdu s make-upem jako Joker
. Ale tohle teda byla hrůza příšerná
. A to jsem jinak byla docela oháklá a k tomu tohlecto
. No, tužidlo už hodně dlouho nepoužiju ![]()
@Black Cat Třeba jim to přišlo blbé. Stalo se mi, že jsem jednou stála v práci dobrých 10 minut poté, co jsem odešla z WC a šlo kolem mě spousta lidí. Až po těch deseti minutách si mě jedna úplně náhodná paní dala stranou, a řekla mi, že mám sukni vzadu zastrčenou v kalhotkách
.
@Kattynka000 píše:
Já si nejak na své nepamatuji, ale mamka mě pobavila.. na,,stará kolena" se začala učit anglicky a jako začátečník ve skupině se jí rodilý mluvčí (cca 20 lety černoch) ptal jak se cítí. A vzhledem k tomu, že se blížil čas oběda, tak mamka chtěla říct, že je hladová. Ovšem si popletla slovíčka a místo,,I'm hungry" tomu krásnému klucinovi řekla,,I'm horny". No když mi to vyprávěla, tak jsem si ucurla
@KimL píše:
@21.6.2014 Díky![]()
Ale ostuda příšerná
ta sukně v gaťkách nebo průjem v buse budou krapet horší ostuda ![]()
@KimL píše:
@Black Cat Třeba jim to přišlo blbé. Stalo se mi, že jsem jednou stála v práci dobrých 10 minut poté, co jsem odešla z WC a šlo kolem mě spousta lidí. Až po těch deseti minutách si mě jedna úplně náhodná paní dala stranou, a řekla mi, že mám sukni vzadu zastrčenou v kalhotkách![]()
.
No jasně, že jim to přišlo blbé… Ale já jsem třebas vděčná, když mě známí upozorní, že něco není v pořádku. Od známých bych prostě očekávala, že mě řeknou, že mám něco napravit. Většinou se tomu potom společně zasmějem…
![]()
@Kattynka000 píše:
Já si nejak na své nepamatuji, ale mamka mě pobavila.. na,,stará kolena" se začala učit anglicky a jako začátečník ve skupině se jí rodilý mluvčí (cca 20 lety černoch) ptal jak se cítí. A vzhledem k tomu, že se blížil čas oběda, tak mamka chtěla říct, že je hladová. Ovšem si popletla slovíčka a místo,,I'm hungry" tomu krásnému klucinovi řekla,,I'm horny". No když mi to vyprávěla, tak jsem si ucurla
No.. Taky mám jeden pěkný… Byla jsem na návštěvě u budoucí tchýně a zachtělo se mi na wc… No, ucpala jsem wc
Ale fakt moc… A co je horší, že se mi to nedařilo oducpat… No, a jelikož má drahá polovička musela zrovna někam odskočit, se sklopenou hlavou jsem musela jít za tchýní a oznámit jí, co se tak jako stalo… A aby toho nebyl konec, ani jí se to nedařilo, tak si na pomoc zavolala manžela. Horší to být ani nemohlo. A když se mě po akci zeptal, co tam spadlo, myslela jsem, že už opravdu omdlím. Po tom všem mi oznámila, že se jim to děje často, protože mají snad prorostlé trubky nebo tak něco… Ale holky, tohle Vám teda nepřeju… ![]()
@21.6.2014 Tak to jsou cizí lidi, tam je mi to fuk ![]()
@Black Cat Ano, to já taky. Zvlášť když každý ví, že světla na WC v tom podniku jsou na nic a nejde tam vidět vůbec nic. Takže vlastně se ani člověk nemůže sám zkontrolovat (teda, možná nějakým kapesním zrcátkem, ale to jsem neměla
)
@KimL Já už dnes taky, rprotože nám to stejně nevyšlo, ale ty pohledy… Ty POHLEDY!!!
Dnes už se tomu jen směju
Ale tenkrát mi bylo fakt…