Ve 24 myslím na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
22.5.13 20:38

@rusovlaska.e ty máš děti 5 měsíců od sebe? Můžeš prozradit, jak se to dělá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.5.13 20:43

Máte pravdu, asi hledám brouka v hlavě kde není. nechávám se strhnout okolím a to taky není dobře. to se sestrou máte taky pravdu. jsem štastná a měla bych si to užívat. já jsem asi typ člověka co strašně moc nad vším přemýšlí a všechno chce dokonalé. nojo, ono to ne vždy jde. asi máte pravdu, doberu prášky co mám dom tj. do konce srpna a potom už tomu nechám volnej průběh. vždyt je to defakto zachvilku a možná už i pracovně na tom budu úplně jinak. uvidíme kam nás dál vítr zanese. s těma „depresema“ jsem nemyslela to tak vážně, spíš mám depku jak všude kolem mimina, nebo jestli si toho moc všímám? prostě mě tikají biologický hodiny a nevím vůbec proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.5.13 20:45

@pegink Protoze jsi zenska v tom spravnym veku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.5.13 21:31

Tak na tom, že ve 24 myslíš na dítě, mi nepřijde nic divného, to už nejsi žádná mladice. :mrgreen: Takže to dítě si klidně dovolit můžeš, z fyziologického hledika máš pro to naprosto ideální věk. Důležité je, jestli máte „to“ okolo a jestli dítě dokážete zabezpečit a uživit. Já porodila prvního syna ve 24 letech, v 26 budu rodit druhé. Důležité pro mě bylo ale nejdřív zázemí - něco odpracováno kvůli mateřské, vyřešené bydlení a samozřejmě našetřené rezervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
22.5.13 21:47

Určitě věk už máš, jako že bys byla na dítě „mladá“, to si nemyslím. :)
Jsi krásně akorát - když to půjde, narodí se Ti v 25 (?) a to brzo není.
Když to nepůjde, nebudeš ještě muset tak moc plašit, že jsi stará a co teď honem…

Každej rok navíc je v těhotenství cítit, to mi věř. :)

Nechala bych tomu volnej průběh, vysadila antiko a hyn sa ukáže.. :) Nebo můžete „obtesávat“ plodný dny, to je teprva ten správnej adrenalin. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
22.5.13 22:05
@pegink píše:
Zdravím ženy,
mám takovou prosbu. a potřebovala bych vyslišet, s někým si popovídat, možná i radu. Je mi 24 let, nemám ještě odpracovaný rok, ted jsem nastoupila do nové práce na dohodu kde jsem měsíc s příslibem HPP. Ale nevím kdy. S přílem jsme už přes rok, jemu je 25 a klape nám to. Bydlíme v RD s mojí mamkou a babičkou. Zdravotně jsem vpořádku a moje ségra které je skoro 30 se snaží o mimčo ale nejde jim to. Poslední dobou se hodně s přítelem bavíme o dětech, taky už o něm přemýšlíme. Přítel dokonce aby mi dokázal že to myslí vážně tak si přestal dávat pozor, takže už je to jenom na mé horm. antikoncepci. Kolem nás se furt mluví o dětech, všichni čekají, nebo mají. Kamarádi mají dokonce a je jim 19. Šíleně mě to začalo poslední dobou deptat na psychice. Že já nic. Vlastně ani nemůžu, chtěla bych, ale asi na tom moc přemýslím. bojím se že nemáme dostatek peněz, přemýslím nad detailama a blbostma. Dneska mám například strašnou depku. Prášky mám napsaný do září a jak dál nevím. Říkali jsme si že bysme tomu nechali volnej průběh potom. Co myslíte? jak mám deprese zvládnout? Moje mamka měla už v 25 druhé dítě. ve 30 byla na opreraci dělohy, měla miomy. Mám strach aby pak třeba nebylo pozdě. co myslíte? stresuju zbytečně?

Ve tvým věku už jsem měla dvouleťáka. Když jsem otěhotněla, tak jsme peněz moc taky neměli, bydleli jsme v podnájmu, jediný co, že jsem měla odpracováno, takže jsem měla možnost volby RD a PPM.
Pokud se na dítě cítíte, tak si ho pořiďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
22.5.13 22:41

Když ho oba chcete tak ho měj… jinak mě je dvacet a malé budou teď 4 měsíce a vůbec si nepřipadám nějak mladá na dítě, ale okolí s tím problém má… ale asi je to tím, že když se nenamaluju, vypadám někdy i na 15 :) :). Jinak nebyla to žádná nehoda oba jsme ji s partnerem chtěli. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.5.13 23:08

Tak to udělejte jako já s manželem. Přibližně v tuhle dobu jsme se o tom loni začali bavit, že bychom miminko chtěli a já jsem měla doma antikoncepci do konce srpna. vzhledem k tomu, že balení stojí přes litr, tak jsme se shodli, že ho doberu, protože je přece jen drahá. No a během dobírání té antikoncepce jsme se o tom pořád bavili, oba jsme byli nejistí a vyjukaní a měli jsme tu možnost si to během té doby rozmyslet a případně couvnout. My jsme teda necouvli a za měsíc mám rodit :mrgreen: Je mi čerstvých 24 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1010
22.5.13 23:28

Já když byla poprvé těhotná ve 28 letech tak už se na mě koukalo jako na „starou.“ Takže tak mladá zase nejsi :D
Jinak, moje maminka i babička už v jejich 28letech nemohli mít další děti a vidíš já měla prví. Neplodnost se kterou se potýká Tvá sestra může být i psychického rázu, takže Ty se zatím nestresuj.
To jestli je vhodná doba na dítko je jen na Tobě a Tvém partnerovi. Když tak vysaď prášky a nech věcem volný průběh a uvidíš jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
23.5.13 01:35

odpracovaná doba

Není to náhodou tak, že stačí aby tech 270 dní měl odpracováno partner??

Jinak kdyby všichni čekali na vhodné podmínky jako na předchozí dva roky práce, na dostatek financí, na prostorný byt, dokončené vzdělání, atd. tak by dětí bylo o hodně méně a značně by přibylo starších rodičů..
Základem je rodina, ty a partner a co se zbytku týče, tak všechno jde když se chce… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
23.5.13 09:35

Mě je 22, taky mě to drží už víc jak rok, ale škola přece jen… Jsi v pořádku :))
Já bych se toho nebála, kórt jestli partner má už něco odpracováno. A určitě se to nepodaří hned ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
24.5.13 11:52
@8-D píše:
Není to náhodou tak, že stačí aby tech 270 dní měl odpracováno partner??Jinak kdyby všichni čekali na vhodné podmínky jako na předchozí dva roky práce, na dostatek financí, na prostorný byt, dokončené vzdělání, atd. tak by dětí bylo o hodně méně a značně by přibylo starších rodičů..
Základem je rodina, ty a partner a co se zbytku týče, tak všechno jde když se chce… :)

Když si tu tak čtu o tom kvantu těhotných, které z různých důvodů skončily samy, tak bych se fakt nespoléhala na to, že rodičák se udělá přes partnera. Nelze pořád házet zodpovědnost na druhé a jít do něčeho takového bez jediné jistoty v sobě samotné a čekat, jak se postará okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
24.5.13 11:54
@Camosh píše:
Mě je 22, taky mě to drží už víc jak rok, ale škola přece jen… Jsi v pořádku :))
Já bych se toho nebála, kórt jestli partner má už něco odpracováno. A určitě se to nepodaří hned ;)

Proč by se to nemohlo podařit hned? Na to se také nedá spoléhat. To je fakt tak hrozná představa počkat alespoň než skončí zkušební doba v práci? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
24.5.13 12:45

Počkám do toho konce srpna do kdy mám prášky, to určitě, dál uvidíme jestli si půjdu pro další. já jsem ted v práci první měsíc, mám dohodu, potom mě chtějí dát smlouvu hpp, můžu se zeptat když dostanu hpp na dobu určitou? můžu jít na mateřskou a můžu se po mateřské vrátit? nebo abych šla na mateřskou musím mít na dobu neurčitou? ví to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
24.5.13 14:23
@pegink píše:
Počkám do toho konce srpna do kdy mám prášky, to určitě, dál uvidíme jestli si půjdu pro další. já jsem ted v práci první měsíc, mám dohodu, potom mě chtějí dát smlouvu hpp, můžu se zeptat když dostanu hpp na dobu určitou? můžu jít na mateřskou a můžu se po mateřské vrátit? nebo abych šla na mateřskou musím mít na dobu neurčitou? ví to někdo?

Já mám smlouvu na dobu určitou, práci ti držet nemusí - když skončí smlouva, skončí, ať seš sebetěhotnější. Ale nárok na výběr rodičáku máš (pokud nastoupíš na mateřskou 180 dní od ukončení smlouvy)… Je to blbé v tom, že není kam se vrátit, ale jinak je vše stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí