Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BloomingGorgeous píše:
Naprosto presneMe FB fascinuje jako fenomen. Co tam lidi vyvadi a jak si pracne buduji svou image, tu vysnenou verzi sebe samych. Zabavne i desive
Příspěvek upraven 16.07.17 v 23:54
Nechápu, že žiju i bez FB ![]()
@LAlezane Tak tady se tomu da vyhynout, otevres si jen temata, ktera te zajimaji. Na facebooku se tomu tak lehce nevyhnes.
Spokojenost najdeš v sobě a ne u cizích.
Kamarád z vodáckýho oddílu mi onehdy napsal, že žiju český sny.
No tož to mi vzalo dech, já jsem dvacet let v USA a po Čechách je mi smutno každej den a přitom žiju něčí romantický sny.
![]()
Vyser se na to co dělaj a maj jiný, je to o tobě a ne o nich.
Netrap se tím
některá z těhle úspěšných dam bude za 10 let možná tobě závidět dítě
máš život před sebou, pokud nutně potřebuješ něco dokázat, tak na to máš ještě spoustu času, až děti odrostou, to můžeš podnikat, cestovat, až už nebudeš živit děti, tohle e dá dělat kdykoliv, ale rodit děti je nejlepší v mladým věku
já taky vůbec nic nedokázala, taky jen gympl, a vysokou jsem po roce zabalila, a vrhla se na mateřství, a porodila 3 děti, na fotky spolužáků na FB taky koukám, ale vůůbec mi není líto, že jsem si vybrala jinou cestu, děti jsou pro mě mnohem víc. V naší bývalý třídě bylo asi 18 nebo 19 holek, už ani nevím, a děti máme zatím tuším jen 4, a jedna je těhotná. Ostatní budují kariéru, cestují, fotky hezký, ale neměnila bych, teď patřím k dětem. My teda taky cestujeme docela dost, ale jen se všema dětma, a pochopitelně, že na Karibik to není, hodně český a slovenský hory, sem tam moře na last minute, abychom na to cestování měli, musím ubrat jinde, např. nakupovat v akcích.
Jediná rada. Vykašli se na sociální sítě a žij si svůj život, buď vděčná za fajn rodinu. Ten, kdo tam vkládá nejvíce fotek a komentárů je většinou na tom nejvíc mizerně a potřebuje si zvedat sebevědomí… Znám to z okolí moc dobře. Holky tam vkládají fotky, kde vypadají jako supermodelky a když je potkám na ulici, mají 15Kg nadváhu, umaštěné vlasy a kolo by si o ně chlap neopřel.. Takže klid, ne všechno je tak, jak vypadá.
Děti odrostou a můžeš cestovat, dělat kariéru, vydělávat peníze. Ostatně pokud nemáš v zahraničí nějakou dobrou nabídku nabídkum práce třeba v oboru, není moc o co stát. Fakt ti chybí, že jsi nejela mýt do Německa či Anglie hajzlíky a nádobí, nebo roznášet pití v baru a uklízet?
@Maminanamatersky já mám všechno. Slušný plat, vzdělání, vlastní byt, auto, na dovolený jezdíme několikrát do roka. Jak já bych s tebou tohle všechno měnila za to, kdyby se nám podařilo počít dítě a mít rodinu stejně jako ty
každý vždycky chceme, to co zrovna nemáme.
Anonym L.
Ja vim no, ze facebook je casto akorat nalestena bida, ze to neni vzdy na fotkach tak, jak to vypada a nemela bych se rouhat za to, co mam
Jenom s blizici se tricitkou me to nejak vic nuti premyslet o tom, co jsem zatim v zitote dokazala… A kdyz vidim, ze nekdo z mych vrstevniku pracovne uspel v zahranici, zatimco ja jsem se zahrabala v zaprdeny cesky vesnici sto metru pod zem, tak me bodne trn zavisti, nerikam ze ne
Chci si aspon ted na rodicaku doplnit nejake znalosti. Zatim se hlasim na jazykovy kurz. A budu doufat, ze me pak potka aspon nejaka lepsi pracovni nabidka…
Sestra po maturitě odešla do Anglie, kde hlídala děti, pak za barem. Procestovala Evropu, Asii, Jižní Ameriku. Teď žije s manželem Australanem v Austrálii, udělala si tam VS, má s ním tři děti a je šťastná. Ale chybí ji v ČR rodina. A víš co, já byla párkrát na dovolený v Evropě, děti mám 2, skvělýho chlapa a možná i ten obyčejný život? Když chceme, vypadneme po ČR třeba na vodu a máme se dobře. A že teď nejezdime k moři… Za pár let budeme, za pár let možná poletíme do Austrálie na návštěvu… Nelituju ničeho, mám úžasnýho partnera, sluníčka děti, práci co mě baví a hlavně život kterej nepřežívám, ale žiju naplno… A mám tu přátelé, rodinu, rodiče s kterýma se vídám, kdy chci, nebudu jednou litovat, že nepoznali vnoučata, že jsem s nima nestrávila poslední léta jejich života. Jsem ráda, že tu budu pro ně, až budou sotva stát na nohou ![]()