Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petttruše je mi vás upřímně líto…to je vám na prd co, 2,5 h to by mě kleplo, ale budete odolné, mě včera spala v kočáře od 10 do 15, s 10 min. pauzou na kojení, chodila jsem koukat co se děje a dokonce jsem jí měřila teplotu, ale asi byla jen unavená
@Micink já ji včera houpala, pak jsem dostala křeč do tý ruky, dala jsme jí mužovi, pak jsem si jí vzala k sobě do postele a byli jsme spolu, tam řvala v kuse půl hodiny, odkrklá, najezená, přebalená, pak se ještě nakojila a usnula…půl hodiny, pak se vzbudila (to jsme furt leželi spolu) a nanovo řev asi hodinu. Pak usnula, manža jí dal do postele, já tak ypadla, ležela jsem 15 minut a slyšela z postýlky, jak si ožírá ruku, takže zase nakojit a to už usnula během a spala…ovšem v noci buzení po 2-3 hodinách…Nevím už, houpání nic nezabírá, na prdy dáváme Espumisan, ale tohle není kolikový pláč, ten znám s první, tohle je jiný…nepřijde mi, že by spala přes den hodně (3-4 hodiny), ale večer prostě takhle dlouho trvá než usne. že je přetažená, tak ale nevím, co udělat pro to, aby nebyla, když jí nutit do spánku nemůžu…njn, je to náročný.
první teda taky byla nervák, nespavá. Hypertonická.
@Petttruše my měli první taky nespavou, děsný. dala přes den třikrát 20 minut a hotovo. Večer řvala pravidelně od 17 do 22, v noci taky co tři hodiny kojení. Zase to mělo tu výhodu, že jsem rychle shodila všechny nabrané kila ![]()
Píšeš, že už más umrtvené ruce. A nemáte nějaké nosítko? Šátek, Manducu, babyvak. Třeba by nošená usnula i přes den. Mě ta naše opička nejlíp spí přes den v šátku. Ale i tak jí taky večer trvá, než usne. Včera zase trhla rekord, byla vzhůru od 16 a usnula až po půl desáté. Od šesti večer jsem co hodinu kojila, ale prostě nezabrala. Jen koukala z babyvaku, neřvala, padaly jí víčka, ale nezabrala.
Sestře taky pomohlo nechávat spát holky na polštáři. Spali na zádech, pěkně se tam zabořily. Doporučují to v knize Něžná náruč rodičů.