Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky jdu si sem po radu. Moje máma mě už fakt štve. Neustále mě kontroluje, letos v prosinci mi bude 29 let. Nejsme moc v osobním kontaktu, žiji v zahraničí, tak je klid. Štve mě, že mi otevírá poštu, jelikož mám u ní trvalý pobyt, taky se mě pořád ptá kolik vydělávám a kolik mám našetřeno. Ok, tak jsem jí řekla, mám tolik a tolik kč a ona „Určitě? Nelžeš? Doufám, že mi ukážeš svůj účet když přijedeš domů“. Ty vole, já už nevím jak s ní mluvit, přeci mě nemůže neustále kontrolovat. Také neustále někoho pomlouvá, je to krutá žena, bezcitní. Zrovna dneska jsem s ní telefonovala a hned na mě : „Bože, ten Karel má tak ošklivou dceru a ještě dává její foto na facebook, vypadá jako postižená“ (je to malinká holčička asi 2 roky) a dodala: „Už jenom tímhle bych se chválila, že mám postižené děcko“.. A nebo má kolegyni, moc krásy nepobrala, ale tak ona za to nemůže, ne? A zase ty její řeči „Panebože, jak se může dát na facebook, vždyť je ošklivá, to se na ní musíme všichni dívat“…tak jí říkám „Mami, ale ona za to nemůže jak vypadá“… podle mojí matky by všichni co nejsou krásní neměli mít možnost dávat svoje fotky na internet.
Možná si říkáte co vůbec řeším, ale kdyby jste byli v mé kůži.. hrůza jí poslouchat. Byla jsem doma v září na pár dnů kvůli dokladům, skočila jsem do obchodu a ona mi mezitím prohledala kabelku. Pořád strká nos do mých věcí.
Nevím, jsem nespravedlivá?
Jsi dospělá a máš svůj život. Tvá matka by to měla respektovat…
Pokud se tak chová k ostatním a oni za ní běhají a snaží se jí zavděčit, bude se k nim chovat jen a jen hůř.
Nastavila bych hranice.
Pokud má být nějaký respekt k rodičům, musí rodiče respektovat i své dospělé děti…
@babice píše:
Jsi dospělá a máš svůj život. Tvá matka by to měla respektovat…
Pokud se tak chová k ostatním a oni za ní běhají a snaží se jí zavděčit, bude se k nim chovat jen a jen hůř.
Nastavila bych hranice.
Pokud má být nějaký respekt k rodičům, musí rodiče respektovat i své dospělé děti…
Přesně tak…ženské se má naložit práce, až se z ní bude kouřit a při ní ať si blafe do alelujá…to platí pro starou, jako pro mladou…
@Johnny7 píše:
Tvoje matka je hloupá jako oba moji zakomplexovaní rodiče.
Fakt už zvracím z toho, kolik matek považuje svoje děti za věci k používání. Já osobně bych matce sdělil, že ještě jednou mi otevře osobní poštu, tak na ní zavolám policii a podám na ní trestní oznámení. Konec tečka žádné slitování.
A co ti dělají? Můžeš jen naznačit? Jestli se chovají tak jako zakladatelčina matka, tak to je přes čáru. Někdy jsou ovšem děti pobouřeny i tím, že mají o ně rodiče obavy když třeba dospělé dítě nemá kde bydlet a za co žít. Je třeba to trochu rozlišovat. Taky se někdy stává, že si rodiče spletou postavení v rodině a jejich dospělé dítě jim musí dělat otce a matku. To je taky pecka.
Tak volala dnes zase a zase jsem poslouchala ty kecy o její kolegyni, ach jo. Tak jsem jí řekla, že to poslouchat nebudu, že každý jsme jiný a nikdo nemůže za to, jak vypadá. Holt právě ta rozmanitost je krásná.
Navíc se mě pořád ptá jestli nejsem těhotná, prý co bych pak dělala. Na to jsem jí řekla, že už jsem dospělá a tedy byl by to můj problém.. a matka na to, že : Byl by to i můj problém, vždyť by jsi přišla bydlet k nám, ne? Tvl, povídám jí : Ne mami, nepřišla, já pracuji a kdybych byla těhotná, určitě bych domů nepřišla, mám odpracováno, tedy mám nárok na mateřskou a umím se o sebe postarat.
Já vám nevím holky, máma si asi myslí, že jsem neschopná nebo…nevím.. A takovýdle kecy má pořád, pořád něco.. taky zase otravovala s penězi, kolik mám a tak podobně. Ale myslím, že snad poprvé v životě jsem ten hovor zvládla bez toho, abych se s ní pohádala nebo aby mě dostala do nervů. Sama jsem z toho překvapená jak klidná jsem byla a to je opravdu při mojí mámě PARÁDA ![]()
@Anonymní píše:
Tak volala dnes zase a zase jsem poslouchala ty kecy o její kolegyni, ach jo. Tak jsem jí řekla, že to poslouchat nebudu, že každý jsme jiný a nikdo nemůže za to, jak vypadá. Holt právě ta rozmanitost je krásná.
Navíc se mě pořád ptá jestli nejsem těhotná, prý co bych pak dělala. Na to jsem jí řekla, že už jsem dospělá a tedy byl by to můj problém.. a matka na to, že : Byl by to i můj problém, vždyť by jsi přišla bydlet k nám, ne? Tvl, povídám jí : Ne mami, nepřišla, já pracuji a kdybych byla těhotná, určitě bych domů nepřišla, mám odpracováno, tedy mám nárok na mateřskou a umím se o sebe postarat.
Já vám nevím holky, máma si asi myslí, že jsem neschopná nebo…nevím.. A takovýdle kecy má pořád, pořád něco.. taky zase otravovala s penězi, kolik mám a tak podobně. Ale myslím, že snad poprvé v životě jsem ten hovor zvládla bez toho, abych se s ní pohádala nebo aby mě dostala do nervů. Sama jsem z toho překvapená jak klidná jsem byla a to je opravdu při mojí mámě PARÁDA
Super!!! Ustála jsi to. ![]()
Jen tak dál.