Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
25007
15.6.11 14:40
mahdalka píše:
Můj chlap miluje vaječné maženky.Chleba(může být i starší)obalíme v osoleném vajíčku a smažíme na oleji.Potřeme pln.hořticí a posypeme cibulkou.je to vynikající i z toastového chleba.Včera jsem je dělala k večeři a nezbylo nic.Rychlý,levný a chutný :mrgreen:

to dělám taky, je to mňam :palec: na hořčici dám ještě plátky rajčat a pak kolečka cibule :palec:

• načítám...
25007
15.6.11 14:42

jo a ještě dělám jinou variantu smaženek k pozdní snídani - udělám smaženky a na talířek kečup a balkán. sýr..smaženky vždy namočíme do kečupu a k tomu kousneme kousek balkánu :lol:

• načítám...
16557
15.6.11 14:50

Super,díky zatip :potlesk: To vyzkouším nějakou víkendovou snídani.Já ty smaženky taky někdy pokladu ještě rajčátkama nebo i salátovou okurkou na kolečka.Včera jsem na ty smaženky nakrájela tu zelenou nat z cibulky :-D Usmažila jsem jich 8 a zbyli jen 2 - já nejedla,všechno spořádal přítel.A ještě je na tom super,že co zbyde,dá se do lednice a druhý den se dá ohřát v mikrovlnce.Jenže u nás skoro nikdy nezbyde :mrgreen:

• načítám...
3643
15.6.11 14:56

Mnam,smaženky.....my na ně dáváme hořčici, plátkový sýr a salám.Je to dobrota,dokud je to teplé… :palec:

Holky,jak prosím děláte květákovou polévku?

• načítám...
23033
15.6.11 16:48
eshta píše:
PetkaK píše:
Monjie píše:
PetkaK píše:
Dneska byla koprovka pro mě - myslíte že v nějaké variantě by se dala udělat už i pro 10m dítě?
jako koprovko pro 10mec.dite? no tak mozna zapeceny brambory nebo tesotivny s vejcem,nejako zeleninou a trocho UM,MM

no já to myslela tak, že se tam dává máslo (to malé dávám i do jídla když vařím) a potom mouka (to právě nevím), a potom že bych to zalila UM. :nevim:

Já jsem na vaření levá jak šavle, a malá jí prakticky jen skleničky, sem tam udělám hovězí maso se zeleninou, ale to je tak vše. :nevim: Receptů pro malou mám habakuk, ale prostě nějak mi to nejde, když ty skleničky jsou tak rychléé :oops: :oops: :oops:
tak lepek (mouka) se teď doporučuje přidávat do stravy i od 6měs, takže já příkrmy pro kluky (7,5měs) vařím většinou s jíškou :wink: UM se nemá vařit, tak pozor na to :wink:

hele treba v Egypte nema, ale tady jsem to jeste neslysela. Stejne jako v pul roce pridavat mouku:D

Ale jak se rika „Kazdej pes, jiná ves…“

• načítám...
PetkaK
15.6.11 16:56

Lepek malé dávám ve formě kaší nebo kuskusu od 7m, takže to by už asi nevadilo.

Ale je pravda že jsem jí ještě doma nevařila něco do čeho bych dávala mouku nebo jíšku - spíše nechávám vodu z pod masa tak a zahušťuju to kukuřičnou kaší.

• Upravit
2480
15.6.11 18:51

Holky, nevíte, kolik je asi 100 g moučkového cukru?

Chtěla jsem něco upéct a váha je asi kaput. Mohlo mě to hned napadnout, když s ní mladej posledně fláknul o zem. :roll:

• načítám...
44193
15.6.11 19:06

Ten chleba ve vajíčku děláme taky, klasika od dětství, je to dobré se vším - jen potřené hořticí, vynikající je to i s nastrouhanou nivou :-)

• načítám...
Tattiana
15.6.11 19:10

dnes dojídáme ze včera :lol:

Kuřecí prsa na malé kousky, podusit s čerstvou cibulkou a natí, ke konci dušení přidat mraženou směs hrášek, kukuřice, mrkev a nechat zapéct v troubě… Tohle vymyslel při víkendovém vaření manžel, když jsem byla v práci :lol:
Koření jakékoliv, hlavně milujem grilovací směs a špetku chilli.

• Upravit
25007
15.6.11 20:14
Monjie píše:
eshta píše:
PetkaK píše:
Monjie píše:
PetkaK píše:
Dneska byla koprovka pro mě - myslíte že v nějaké variantě by se dala udělat už i pro 10m dítě?
jako koprovko pro 10mec.dite? no tak mozna zapeceny brambory nebo tesotivny s vejcem,nejako zeleninou a trocho UM,MM

no já to myslela tak, že se tam dává máslo (to malé dávám i do jídla když vařím) a potom mouka (to právě nevím), a potom že bych to zalila UM. :nevim:

Já jsem na vaření levá jak šavle, a malá jí prakticky jen skleničky, sem tam udělám hovězí maso se zeleninou, ale to je tak vše. :nevim: Receptů pro malou mám habakuk, ale prostě nějak mi to nejde, když ty skleničky jsou tak rychléé :oops: :oops: :oops:
tak lepek (mouka) se teď doporučuje přidávat do stravy i od 6měs, takže já příkrmy pro kluky (7,5měs) vařím většinou s jíškou :wink: UM se nemá vařit, tak pozor na to :wink:

hele treba v Egypte nema, ale tady jsem to jeste neslysela. Stejne jako v pul roce pridavat mouku:D

Ale jak se rika „Kazdej pes, jiná ves…“

jj každej pes jiná ves, ale tohle je pes ze stejný vsi jako jsi ty - doporučil to cz pediatr z Prahy :wink: teď se opravdu doporučuje zavádět lepek po 6měs buď ve formě pár lžiček kaše denně nebo jíšky zavařené do příkrmu :wink:
a UM se vařit nemá z jednoho prostého důvodu-vyšší teplotou v UM ničíš některé látky jako např.probiotické bakterie, které se do UM přidávají a vitamíny..a jestli se v Egyptě UM doporučuje vařit či nevařit nebo jak je to s lepkem, tak to nevím a ani to moc neřeším

• načítám...
20656
15.6.11 22:43
Zizalka píše:
Holky, nevíte, kolik je asi 100 g moučkového cukru?Chtěla jsem něco upéct a váha je asi kaput. Mohlo mě to hned napadnout, když s ní mladej posledně fláknul o zem. :roll:

někde jsem četla, že cca 30gr ale záleží jak velkou a jak moc vrchovatou máš lžíci … jdu to schválně vyzkoumat :-D

• načítám...
20656
15.6.11 22:45
eshta píše:
jj každej pes jiná ves, ale tohle je pes ze stejný vsi jako jsi ty - doporučil to cz pediatr z Prahy :wink: teď se opravdu doporučuje zavádět lepek po 6měs buď ve formě pár lžiček kaše denně nebo jíšky zavařené do příkrmu :wink:
a UM se vařit nemá z jednoho prostého důvodu-vyšší teplotou v UM ničíš některé látky jako např.probiotické bakterie, které se do UM přidávají a vitamíny..a jestli se v Egyptě UM doporučuje vařit či nevařit nebo jak je to s lepkem, tak to nevím a ani to moc neřeším

S lepkem nevím, ale to s vařením UM souhlasí - a není to novinka, řekli mi to už před 6 lety. Ze stejnýho důvodu se nemá UM ani ohřívat v mikrovlnce stejně jako MM

• načítám...
20656
15.6.11 22:51
sandrik píše:
Zizalka píše:
Holky, nevíte, kolik je asi 100 g moučkového cukru?Chtěla jsem něco upéct a váha je asi kaput. Mohlo mě to hned napadnout, když s ní mladej posledně fláknul o zem. :roll:
někde jsem četla, že cca 30gr ale záleží jak velkou a jak moc vrchovatou máš lžíci … jdu to schválně vyzkoumat :-D

větší lžíce 33gr, menší lžíce 30gr
obě vrchovaté jak jen to šlo ;)

• načítám...
2480
15.6.11 23:15
sandrik píše:
sandrik píše:
Zizalka píše:
někde jsem četla, že cca 30gr ale záleží jak velkou a jak moc vrchovatou máš lžíci … jdu to schválně vyzkoumat :-D
obě vrchovaté jak jen to šlo ;)

Díky, díky! :palec:
Takže asi 3 velké vrchovaté lžíce. Zítra vyzkouším…

• načítám...
20656
15.6.11 23:31
Zizalka píše:
sandrik píše:
sandrik píše:
Zizalka píše:
obě vrchovaté jak jen to šlo ;)
Díky, díky! :palec:
Takže asi 3 velké vrchovaté lžíce. Zítra vyzkouším…

není zač … koukám, že mi vypadl v úvodním příspěvku kus věty, ale tak je pochopitelný, že jsem chtěla napsat „že 1 pol. lžíce je cca 30gr“ Takže ano +/- 3 lžíce je 100g :wink:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová