Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Monjie píše:
jezis to mi hlava nebere,ja delam jenom tu krupici s vejcem to je co?:D a jak jako drobenka to se dela z ceho?
tak ty děláš krupicové noky,krupicovou zavářku ![]()
Já to dxělám podle sebe. A to maso si ještě den předem pěkně naložím. Až z toho mam nějaké chutě
bertík28 píše:
Já to dxělám podle sebe. A to maso si ještě den předem pěkně naložím. Až z toho mam nějaké chutě
Tak sup sem recept!
Tady je recept Monjie. Já tam ještě dám opečenou cibulku a někdy i papriku
Já dělám k rychlý večeři ševcovský mls:Půl kg špekáčků,2 velké cibule,3 lžíce kečupu,3 lžíce worčestru,3 lžíce pln.hořtice,3 lžíce octa,špetka pepře,2 majolky.
V kastrolu přivedeme k varu kečup,hořtici,worčestr a ocet.Touto zálivkou zalijeme buřty nakrájené na kostky nebo kolečka,přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a nakonec majolku.Necháme uležet v lednici a podáváme s chlebem
mahdalka píše:
Já dělám k rychlý večeři ševcovský mls:Půl kg špekáčků,2 velké cibule,3 lžíce kečupu,3 lžíce worčestru,3 lžíce pln.hořtice,3 lžíce octa,špetka pepře,2 majolky.
V kastrolu přivedeme k varu kečup,hořtici,worčestr a ocet.Touto zálivkou zalijeme buřty nakrájené na kostky nebo kolečka,přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a nakonec majolku.Necháme uležet v lednici a podáváme s chlebem
taky dělávám a někdy do toho ještě nakrájím zelí kysaný ![]()
Holky potřebuju poradit ![]()
předem podotýkám že moc nepeču-nanejvejš tak štrůdl
zkzusila jsem udělat hrníčkovou buchtu s ovocem
těsto dobrý, buchta upečená a ani není připálená ![]()
problém:
Neměla jsem čerstvý broskve, tak jsem tam dala kompotovaný-byli to půlky a když jsem to nakrájela a vyndavala z plechu, tak se my ty kousky broskví oddělovaly od té buchty-nevíte co s tím pro příště aby my ty broskve držely při sobě v celku i přitom krájení
nemohlo to být tim že ty broskve byly kompotovaný tudíž moc nasáklý tou šťávičkou z toho kompotu
a proto my to nedrželo při sobě ![]()
jinak až na tenhle malej detail je fakt výborná ![]()
Hmmm,to příště s tím zelím zkusím,at je nějaká změna.
Já v nějaký kuchařce četla,že by se to ovoce mělo obalit v hl.mouce,aby tak nepouštělo tu štávu a neklesalo to až na dno těsta
Já měla stejný problém s čerstvýma jahodama
mahdalka píše:
Tohle znám. Mam to z kuchařky, kterou jsem odebíral na základce
![]()
A dělám tak salát rumcajs. Výborný. A pak nemáme kynout
![]()
Bertíku,hod recept
Já (snad)nekynu,protože tyhle dobroty nejím
dělám je jen pro chlapa a já si maximálně tak čuchnu
Z toho se nepřibírá
A když je nejhůř,ochutnám jen malou lžičkou,pro chut ![]()
no já dělám buchtu ze stejného základu na piškot univerzální a včera jsem dělala s nakrájenými čerstvými blumami a taky mi klesly ke dnu a buchta se po nakrájení na kostky téměř rozpadá, jenže já už si na to zvykla a neřeším to… Obalení do mouky mi už kdysi vůbec nepomohlo ![]()
Dnes salát: ledový salát, červená paprika, kuře vařené v kari, ovesné vločky, sůl, pepř, zalité trochou acidomléka. Malá měla vločky, mrkev, petržel, kuře. Konečně pořádně jedla po tom týdnu horeček. A jak marodila, mám hotové přesnídávky jablko-jahody, jablko-meruňky a jahodové marmelády ![]()
PS: propadávání většího ovoce řeším tak, že broskve a jablka nakrájím na plátky, ťuknu s každým kouskem do hr.mouky a šikmo to v hustých řadách napíchám do těsta, max do poloviny. Po upečení potírám marmeládou ředěnou vodou, ovoce neoschne.
Tak my dnes měli fazolkovou omáčku
Nedaří se mi luštěniny každý týden, tak to občas musí všichni přežít. Kupodivu…malá měla fazolky s bramborem a žloutkem - polívečku a snědla půl talíře, což se nám podaří málokdy. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat