Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
mahdalka píše:
Já včera večer potkala na chodbě souseda,jel akorát ze zahrádky a prej jestli nechci cuketu.Dal mi rovnou 4 velký,tak jsem dnes udělala cuketový guláš,jeho plnej kastrol,tak bude nejmín na dva dny a k tomu bramboračku-dostala jsem zeleninu od mámy z chalupy,to se to vaří,skoro zadarmo![]()
Zahustila jsem jí ovesnýma vločkama
holku,trochu jsem to přehnala se solí do té mleté směsi na špagety..dá se s tím něco udělat? ![]()
Dnes - brambory na plechu
Zítra budu zkoušet udělat domácí nudle s mákem, tak jsem zvědavá.
Jeeeee nudle s makem to jsem neměla sto leeeeet a dala bych si je hrozně!!! Mnam!!!
U nás dneska ještě nevíím- nejradši bych si koupila kukuřičný klasy a baštila jen to
ale něco vymyslím. ![]()
TROUBOVY GULAS
1 az 1,5 kg veproveho masa
3 az 4 velke cibule
5 strouzku cesneku nasekat
2 lzicky gulasoveho koreni
3 lzicky sladke papriky
1 lzicka palive papriky(ja davam tekute chilli)
3 polevkove lzice solamylu
2 kostky masoxu
1 rajcatovy protlak
sul podle chuti(nedavam staci mi masox)
1 litr vody
Podle chuti muzeme pridat cerstvou papriku,kozi rohy nebo feferony.Vse vlozime do pekace priklopime a dame do troby vyhrate na 250"C.Peceme hodinu.
Ja tak hodinu 20 ![]()
V ZADNEM PRIPADE NEOTVIRAME NEMICHAME A UZ VUBEC
NECUMIME DOVNITR
Ja osobne uz si to nachystam vecer do lednice aspon se to trosku rozlezi v tech ingrediencich a hned rano to soupnu do trouby a v 8 je hotovo. ![]()
v sobotu jsme byli na výletě v ZOO tak se jedlo tam
v neděli byli zapečený těstoviny s klobásou, pórkem a s rajčatovým protlakem
včera bylo pečené maso bramborový knedlík a špenát
a dneska se dojídaj zbytky
jinak ten guláš v troubě dělá i moje máma a říká, že je vynikající, ale já jsem ho zatím ještě nezkusila
Holky poraďte mi prosím, jsem dnes úplně dutá
Jsem sama doma s přítelem a děti máme pryč. Co nám mám uvařit? Něco romantického
Ze včerejška mám vývar, ale co k tomu? Mám ti ledvinky, ale ty asi chlap nejí a potom vepřové řízky, ale to zas nemám strouhanku ![]()
Vepř. řízky jako na kapsu a dovnitř narvat na drobno ledvinky s necim.
A nebo vepř na přírodno, na činu, spizy…? ![]()
Dice ty jsi zlatá
Špízy mě nenapadly! A mohli by jsme si je ugrilovat venku na grilu
oblečeme si zimní bundy, přitulíme se , to bude romantika ![]()
Tak udělám špízy, mám žlutou papriku, cibuli, klobásku a stačí, že? K tomu americké brambory ![]()
Dice, pověz mi, kdo tě učil vařit? Ty tady máš vždycky takové zajímaví jídla ![]()
Jooo super to budou bezva špízy a bezva večer!!
Mě neučil nikdo, já si to vždycky nějak vymyslím a uvařím a šíleně mě to baví a myslím že teda vařím dobře
hlavně dělám i třeba koplet jídla na oslavy atd…takže se v tom vyžívám ![]()
A děkuji hrozně moc za pochvalu
![]()
Jo to mě taky vaření baví, ale dnes mě bolí hlava tak jsem jak dutá
Od září jdu na střední
obor kuchařka
Já se nejvíc těším, že se naučí prostírat. Máme kulatý stůl a já nevím jak ho pěkně prostřít a navíc nemáme rádi ubrusy
Já prý vařím výborně, ale říká to přítel a ten mě chválí za každou blblost tak nevím
Ale co jsme spolu tak přibral 10, 15kg
![]()
U nás je dnes hrstková polévka - plněná kuřecí prsa a bramborová kaše
ještě vymyslím nějaký dobrý salátek ![]()
Jojo u nás se taky přibralo- no spíš říkám zmužnelo- jde to do svalů ![]()
TO je super škola, v dnešní době se to krásně ujme! Můžeš taky dělat lidem třeba chlebíčky a spol na oslavy- paradne to vynasi…a vubec moc přeju aby se dařilo!! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat