Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
děti jsou dnes s mužem na výletě, ale večer se vrátí vyhladovělí, takže teď už peču jablkové záviny a makovec na zítra k snídani. A udělám jim na večeři přírodní řízečky s brambory.
dneska k obědu si udělám knedlu s vajíčkem a okurkový salát. Petřík bude mít masozeldu
A k večeři opět milovaná cuketa ![]()
My máme cuketové zelí
, knedlík (já brambory) a sekanou. Ještě mám ve špajzu obr patizon, ten asi osmažím…to zase budou kluci prskat ![]()
Na houby jsem ještě nebyla, nemám hlídání a navíc neřídím. Jinak bych vařila z nich, milujeme je.
Dneska vařím vepř.panenku na pórku a br.kaši.
Zítra budeme mít domácí boloňské špagety ![]()
Hovězí vývar z masa. Bílá omáčka se zelených fazolových lusků a knedlík.
Švestkové knedlíky z bramborového těsta s mákem. A zároveň jsem si uvařila bramb. knedlík ke krůtě a zelí na zítra.
včera - smažené kuřecí v těstíčku s bramborem
dnes - hovězí roštěná s bramborem
zítra - tufu, špenátové listy a kuskus
pátek - pečené filé se zeleninou, těstoviny
sobota - koprovka s vajíčkem a bramborem
neděle - vepřový na houbách s rýží
jo a ujíždímě teď na ovocných salátech - nakoupím ovoce co je zrovna v akci a udělám ráno velkou mísu, kterou pak ujídáme přes den
dneska žlutý melou, nektarinky, švestky a jablka
včera místo žlutýho byl červený a místo švestek meruňky
jak je to sladký, tak to nechávám jen tak, nedoslazuju a meloun ustí šťávu, takže ani nic nepřidávám, někdy výjimečně přihodím bílý jogurt
Dnes bylo kuře ala kachna s bramborovým knedlíkem a jak si na tom pochutnali ![]()
Večer až přijdu z práce udělám hustou smetanovou polívku ze zelených fazolek s bramborem a salámem
Já si to vezmu ještě zítra do práce k obědu
tip na cuketu-
1. polívka-zásmažku s cibulí zalít vodou,či vývarem a uvařit nastrouhanou cuketu,dochutit solí,kmínem-drceným,bílý pepř a třený či sušený česnek, dnes jsem dala na zahuštění nastrouhané brambory co zbyly ze včerejška,jinak dávám čerstvé jemně nakrájené,protože cuketa je za chvilku vařená a posypu pertželí či pažitkou.
2.taková omáčka ke všemu suchému masu(karbanátek,klobása,sekaná,hovězí či vepřové vařené)Na osmaženou cibulku dát nastrouhanou cuketu(obrovskou),sůl,oregano,trochu kmínu,pepř a žádná voda,vše z cukety.Před dovařením zahustit moukou + voda a rajským protlakem.
tip na patizon-lečo(vynikající)-na osmaženou cibulku dát na kostičky nakrájený patizon,raději malé,podusit,sůl,pepř a pak přidat 4 rajčata,podusit a 4vajíčka.Dá se přidat i osmažený salám či párek nebo klobáska,ale já mám nejraději bez.Příloha brambor nebo chléb.
Dnes jsme měli svíčkovou a právě polévku z cukety.
ještě do polévky můžeme přidat vejce ať je výživnější,zapomněla jsem dopsat ![]()
tak dneska dojídám cuketu ze včera a na večeři vaří manžel francouzké brambory
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat