Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
PetkaK
11.8.11 10:08
Monjie píše:
Mufice:D Treba vymysli podle jidelnicku materske skolky ci zakladni skoly:D Takhle to delala moje mamka:D

Přesně tak, já když nevím tak mrknu na zdejší ZŠ nebo na meníčka nějaké restaurace a isnpiruju se :) - akorát já se kouknu tak den dopředu anebo ráno, a v poledne nakoupím a pak vařím sobě pozdní oběd a manželovi zůstane na večeři :)

• Upravit
23033
11.8.11 10:09

Pet:D ted vyuzijes i skolkove pak se nam to bude paradne hodit az holky povyrostou nebudeme muset vymyslet snidane a svaciny:D :palec:

• načítám...
PetkaK
11.8.11 10:10
Monjie píše:
http://www.msberuska.cz/jidelnicek/ ale me to slouzi i jako inspiraci pro dite k svacine a snidani:D

Tak to vypadá dobře, narozdíl od jídelníčku naší mš, tam je to samá dětská cola, samej džusík, samé sladké buchty :cert:

• Upravit
23033

Petko: fakt? ukaz?:D

• načítám...
PetkaK
Monjie píše:
Pet:D ted vyuzijes i skolkove pak se nam to bude paradne hodit az holky povyrostou nebudeme muset vymyslet snidane a svaciny:D :palec:

Jo pro malou koukám i na školkové, pro sebe na zš, menzu, případně restaurace :)

• Upravit
663
11.8.11 10:12
Monjie píše: Štěpána: to zní zajímavě, a ty jablka jsou připřavené jak? na cibulce?:) jako na kosticky? nejak si neumim vyevokovat tu spolecnou chut slaniny a jablek:)

Nejdřív nakrájíš cibulku a zpěníš ji na másle společně se slaninou. Potom přidáš (pro dvě osoby) jeden hrnek kulatozrnné rýže. Když je obalená v té směsce a trochu jakoby opečenám začneš to podlévat vývarem. A pořád mícháš :mrgreen: . Vždy, když se voda vyvaří , zase podléváš a mícháš a mícháš… :mrgreen: Asi po takových pěti sedmi minutách přidáš půlku jablka. Dávám ho tam oloupané a nakrájené na malé kostičky.A potom už zase jen podlévat a míchat. Před koncem (když mám) přidám nakrájenou petrželku (takovou tu hladkolistou). Jinak se to nesolí. Bohatě stačí sůl z toho vývaru. Dokonce později už většinou nepřidávám vývar, ale vodu, aby to nebylo moc slané.Zkus to. Nám to moc chutná. Nakonec by to rizoto mělo být takové řidší. Italové a můj syn si na něj ještě nakonec sypou parmazán. Já ho mám radši bez, protože se mi zdá, že v tomto případě ten sýr trochu ruší chuť. Ale to je o názoru. :mrgreen: :-D

• načítám...
PetkaK
11.8.11 10:12

http://www.mso.wz.cz/ - tady vpravo mají jídelníček, já dávám školku nejblíž k nám takže Hlavní a K.H.Máchy - ale je to fuk, prostě když to tak občas proletím tak se mi zdá, že tam mají moc sladkých věcí. :nevim:

• Upravit
50147
11.8.11 10:14

I když jak na to koukám, tak polovinu věcí doma nejíme. Kluk jí ke svačině podobné věci co já - ovoce, jogurty, rohlík se gervé, občas ten Kinder řez apod.

• načítám...
23033
11.8.11 10:20

Mnam kvetakovy nakyp se syrem:D

• načítám...
3643
11.8.11 10:24

tak u nás dnes kuře na paprice (z kuř.prsou) s těstovinami a zítra ze zbytku masa kuřecí řízky s bramborem.Jsme zatím jen 2,takže to maso vyjde akorát :mrgreen:

• načítám...
15054
11.8.11 10:44

já dnes splácám zbytky takže budou brambory na loupačku,k tomu z mrazáku zbytek špenátu a k tomu párek -to zas bude doma řečí :mrgreen: :oops:

• načítám...
23033
11.8.11 10:49

dzarunka tak jim udelej parek v bramborovym teste se spenatem a budou valit bulvy navrch hlavy jak je to dobry:D

• načítám...
3730
11.8.11 10:55

u nás budou špagety stím co lednice dá :mrgreen: a jak se dívám na hodiny,tak bych měla začat :-P

• načítám...
15054
11.8.11 11:27
Monjie píše:
dzarunka tak jim udelej parek v bramborovym teste se spenatem a budou valit bulvy navrch hlavy jak je to dobry:D

nemám vejce ani hrubou mouku

• načítám...
23033
11.8.11 11:28

ani br. testo v sacku?:D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí