Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
QQQQ
23.9.11 16:47
šóšannáh píše:
ww píše:
Dnes brambory na černo :oops: :cert: Dělala jsem brambory rychlovku-v papiňáku bez vody, nestopla si čas a špatně zavřela poklici, takže se to vařilo dlouho :zed: :zed: :zed:
a co papiňák ??? :think:

Papiňák je spojen s černým bramborem :zed: To bude drhnutí :roll: :mrgreen:

• Upravit
23033
23.9.11 16:50

bych ho nechala vyvarit

• načítám...
QQQQ
23.9.11 17:01
Monjie píše:
bych ho nechala vyvarit

Však to dělám :wink:

• Upravit
19692
23.9.11 20:21
Monjie píše:
Jakze se dela ta plnena veka?

Monjie snaz se s tou vekou,pak napis jestli se povedla.Ja tedka sedim v Brne a koukam co zas varite a mam u toho akorat hlad.Budu se muset vrhnout na ten suchy rohlik co mam na svacu :-(

• načítám...
5799
23.9.11 20:29

Gori tak dobrou chuť :mrgreen:
WW ptám se proto, že se mi stalo totéž a drhnout to bylo fakt za trest, už jsem myslela, že ho vyrazim a kamoška mi dala trochu čistidla na připáleniny od Dedry a pomohlo to :palec: od té doby jsem ty brambory nedělala :roll:

• načítám...
23033
23.9.11 20:42

Gori a kam frcis? az budes v Prase :D tak dame spichá:D

smarja a veku radsi fotit nebudu, jelikoz jsem na tyhle studeny patlaniny antitalent.

• načítám...
25007
23.9.11 22:21
šóšannáh píše:
MUFICE píše:
Potřebuji uvařit něco z vepř. kýty. Poradíte mi nějaký dobrý recept kromě klasické pečeně?
výborné opravdu jsem sklidila úspěch :palec: řecký hrnec
hodně cibule -alespoň 4 ks záleží na množství masa
vepřové (dá se i s kuřecího)
papriky barevné od každé jednu
rajčata alespoň 5-6 velikých
olej olivový
cibuli na hrubší kostky, dáme do hrnce(pozor na sucho bez oleje) na to na kostky nakrájené maso, posypeme paprikou na nudličky (né moc tenké) a nahoru naskládáme rajčata nakrájená na kolečka. Vše prosolit a propeřit dle chuti. Navrch se naleje olej cca deci. Přiklopíme a na mírném stupni necháme 45 min dusit. šťávy se promísí a je to mňamka :wink: :palec:

to zní dobře :palec: a podlévá se to nebo co s tím? jen tak naházím do hrnce? :-)

• načítám...
14598
23.9.11 23:48
eshta píše:
šóšannáh píše:
MUFICE píše:
Potřebuji uvařit něco z vepř. kýty. Poradíte mi nějaký dobrý recept kromě klasické pečeně?
výborné opravdu jsem sklidila úspěch :palec: řecký hrnec
hodně cibule -alespoň 4 ks záleží na množství masa
vepřové (dá se i s kuřecího)
papriky barevné od každé jednu
rajčata alespoň 5-6 velikých
olej olivový
cibuli na hrubší kostky, dáme do hrnce(pozor na sucho bez oleje) na to na kostky nakrájené maso, posypeme paprikou na nudličky (né moc tenké) a nahoru naskládáme rajčata nakrájená na kolečka. Vše prosolit a propeřit dle chuti. Navrch se naleje olej cca deci. Přiklopíme a na mírném stupni necháme 45 min dusit. šťávy se promísí a je to mňamka :wink: :palec:
to zní dobře :palec: a podlévá se to nebo co s tím? jen tak naházím do hrnce? :-)

Díky za tip, dle všeho udělám v nedfěli k obědu. Doma mám na to vše. :palec:

Dnes a ztítra máme k obědu br. guláš a večer jsme udělala kulajdu :lol: -+ sežrala jsem 3 talíře a manželovi zůstal v vYlízání tak akorát hrnec :D prý byla žratelná.

• načítám...
50145
24.9.11 00:11
šóšannáh píše:
MUFICE píše:
Super, díky moc za recept, dám pak vědět, jak nám chutnalo :-)

tak s tím počítám :wink:

Tak jsem to uvařila k večeři a zbylo nám i na zítra. Chutnalo to celé rodině :-) Chuťově mi to přišlo dost podobné mému kuřecímu guláši, který vařím také s paprikami, rajčaty a přidávám tam čerstvě nasbírané houby.

• načítám...
1649
24.9.11 09:11

dnes máme rajskou s hov.masem a těstovinami, ale v pondělí zkusím ten řecký hrnec. Nějak jste mě na to navnadili :jazyk:

• načítám...
2803
24.9.11 09:17

Dnes kuřecí plátky s nivou, brambory - z remosky, vše peču najednou, je to mňamka :palec:

• načítám...
14598
24.9.11 09:20

TAk řecký hrnec bude zítra a doplním si k tomu olivy. Ty k řecké kuchyni patří. to bude mňamina.

• načítám...
15054
24.9.11 09:20

holky jak děláte hovězí guláš?budu dělat zítra a nerada bych zkazila,ještě jsem z hovězího nedělala,mám dát hodně vody a nechat vyvařit nebo dát míň a podlévat :think:

• načítám...
14598
24.9.11 09:27
dzarunka píše:
holky jak děláte hovězí guláš?budu dělat zítra a nerada bych zkazila,ještě jsem z hovězího nedělala,mám dát hodně vody a nechat vyvařit nebo dát míň a podlévat :think:

orestovat cibuli - hodně, na to hodit kostky masa, zasypat paprikou, orestovat, podlít trochou vody, sůl, pálivou papriku nebo chilli - dle chuti a dusit dokud se nevydusí skoro všechna voda a znova a znova… třeba i 3×… pak už jen doředíš a dochutíš dle sebe.
POkud se ti trošku přichytí na dno hrnce při dušení, vůbec to není na škodu.

• načítám...
17010
24.9.11 09:28

dneska kuřecí dušená játra s rýží, malé jsem koupila dýni, bude ji mít s mrkví a bramborem…chtěla jsem se zeptat, můžu zbytek té dýně zamrazit jen tak syrovou? nebo povařit a zamrazit :?:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová